Datingsites beginnen 2016 met veel nieuwe aanmeldingen

Zeg eens eerlijk: ben je op dit artikel terecht gekomen omdat je het nieuwe jaar graag een partner wil hebben? Dat is namelijk niet zo vreemd.

ematching nieuwe aanmeldingenHet is een bijzonder gegeven dat eigenlijk al sinds de opkomst van het daten via internet het aantal aanmeldingen op datingsites vanaf tweede kerstdag fors begint te stijgen.

Ook eind vorig jaar was dat het geval. Blijkbaar is het voor veel singles te confronterend om op tweede kerstdag alleen te zijn of in ieder geval geen wederhelft aan het kerstdiner te hebben. Datingsite Lexa ziet dan ook in de periode van kerst tot na de jaarwisseling een toestroom van nieuwe leden die driemaal zo hoog is dan het reguliere aantal aanmeldingen. Ook via de dating app Tinder wordt volop gedate en geswipet. Daar lag het aantal nieuwe aanmeldingen eveneens driemaal hoger dan normaal.

Bij onze zuiderburen is het niet veel anders dan hier. Op de Belgische site van Parship steeg het aantal aanmeldingen met maar liefst 40 procent. Relatieplanet.be maakte ook een flinke groei door aan het einde van het jaar en ook TWOO.be genoot van een stijging, zij het iets meer bescheiden: 9 procent meer dan normaal.

logo van ParshipBehalve de confrontatie tijdens het kerstdiner zouden de goede voornemens een andere oorzaak voor de opmerkelijke stijging kunnen zijn. Aan het single zijn kleeft blijkbaar toch een negatief imago aangezien 70 procent van de singles in 2016 een relatie hoopt te krijgen, aldus Lexa.

Zijn de vele nieuwe aanmeldingen Oorzaak of gevolg?

Het is echter maar de vraag of het aantal nieuwe leden echt zo hoog is dankzij de periode rond kerst en vanwege die goede voornemens, of dat het meer een gevolg is van de vele reclames voor datingsites in die periode. E-matching (lees er hier meer over) kwam immers regelmatig voorbij in de reclameblokken rondom het muziekprogramma Top2000 en Parship (review) en Pepper begonnen 2016 met grote reclamecampagnes. Ook eDarling, dat ook voor hoger opgeleide singles is, zal op veel nieuwe leden hopen in het nieuw jaar.

Het is logisch dat ook hierdoor het aantal aanmeldingen stijgt, maar aangezien het aantal aanmeldingen rond kerst en de jaarwisseling al jaren beduidend hoger is dan buiten die periode, zal dat effect ook weer niet heel groot zijn.

Wat hebben we over voor een nieuwe partner?

Lexa was benieuwd naar wat de singles allemaal laten staan en over hebben voor het vinden van een partner. De uitkomsten waren verrassend. Eén op de drie singles is bereid een half jaar geen chocolade te eten als dit bijdraagt aan het vinden van een relatie, een op de vijf singles is bereid social media op te geven en een net zo groot aantal is bereid een kroegavond met vrienden te laten voor wat het is om bijvoorbeeld te daten. Het opgeven van een vakantie gaat nog net wat te ver, de meeste singles vinden dat weer iets teveel van het goede en hebben dat er niet voor over.

Extra veel kans!

Volgens Emiel Spies van Lexa biedt het jaar 2016 veel nieuwe kansen, zeker net na de jaarwisseling. Januari is volgens hem de maand bij uitstek om jezelf op de kaart te zetten en gezellige matches te vinden. Grijp dus die kans en meld je vandaag nog aan, 2016 is immers het jaar van de goede voornemens!

Zijn er onder de nieuwe aanmeldingen op e-Matching, eDarling of Parship nog lezers van datingsite-hogeropgeleide.nl te vinden? Wat zijn de date-plannen voor het nieuwe jaar, en hebben de feestdagen hier invloed op gehad?

E-matching heeft nu ook een eigen dating app

Het heeft even geduurd, maar ook e-matching, de datingsite voor hoger opgeleiden, heeft nu ook een eigen dating app.

e-matching dating appMet de nieuwe app kun je nu nog eenvoudiger daten, berichten checken en verzenden en uiteraard even door de profielen van nieuwe leden browsen. Deze datingsite verwelkomt elke dag weer ongeveer 125 nieuwe leden, en met de app blijf je dus mooi up-to-date van de nieuwe singles bij e-matching.

Ook kun je instellen dat je meldingen ontvangt bij nieuwe reacties of als een van jouw favoriete singles jouw profiel bekeken heeft. Dan weet je zeker dat je geen potentiële nieuwe liefde meer mist! De app is uiteraard wel bedoeld voor hoog opgeleide singles, net zoals de website dat is.

e-Matching meldt dat de app weliswaar ‘af’ is, maar dat zij wel open staan voor feedback. Dus maak je al gebruik van de app en zie je dingen die er beter of anders kunnen, schroom niet en meld het aan E-matching. Ook als je mogelijkheden ziet voor nieuwe functies kun je die aandragen. De dating app heeft echter al wel heel veel opties, misschien iets té veel voor wie snel en effectief mobiel wil daten.

De app is te downloaden is de App Store, (namelijk hier) en in de Google Play Store (klik hier). Deze datingapp is minder geschikt voor sterk verouderde smartphones.

Twee andere datingsites voor hoog opgeleide singles, Parship en eDarling, hadden al wel enige tijd een app voor hun dating-dienst. Match4me lijkt in de app store alleen een app voor de bezoekers uit Belgie te hebben.

Download de dating app en maak tijdelijk kans op 3 maanden gratis lidmaatschap

Ter introductie van hun app heeft e-Matching een leuke actie: onder de mensen die de applicatie downloaden wort 10 x 3 maanden gratis lidmaatschap bij eMatching verloot. De app is ook te downloaden voor mensen die nog geen (gratis) lid zijn van deze datingsite voor hoger opgeleiden.

Al sinds 1998 helpt e-Matching.nl hoogopgeleide singles een partner te vinden. Het is de oudste datingsite waar hbo’ers en academici een duurzame vaste relatie kunnen vinden. Nieuwe leden mogen gebruik maken van de kennismakingsactie: gratis 3 contacten. Inschrijven op e-matching.nl

ematching logoMeer weten over de datingsite e-matching.nl? Lees onze review. ook over eDarling en Parship is meer informatie te vinden op onze website. Maak jij gebruik van deze of andere datingapps, zoals bijvoorbeeld Tinder? We zijn erg benieuwd welke apps de voorkeur genieten van de hoog opgeleide single van vandaag. Ben jij bereid te betalen voor een datingsite/app of kies je voor de vele gratis mogelijkheden, zoals bij voorbeeld Tinder. Laat je reacties en favoriete datingapps hier onder achter.

Maak je Facebook-account ex-vrij: verberg berichten van je ex op Facebook

Hoe om te gaan met je ex op Facebook, wie kent het probleem niet? Je hebt eindelijk je droompartner gevonden en je bent dolverliefd; natuurlijk heb je dan je vriend of vriendin in het lijstje ‘vrienden’ staan op Facebook. Facebook is vanzelfsprekend uitstekend om elkaar via Messenger berichtjes en foto’s te sturen als je niet bij elkaar bent en aan hem of haar denkt. En natuurlijk kun je met Facebook ook te allen tijde zijn of haar nieuwe berichten op de tijdlijn zien en foto’s van jullie mooie momenten delen op elkaars tijdlijn. En dan slaat het noodlot toe: de relatie gaat over.

Hoe om te gaan met je ex op Facebook

Wellicht ben je zo boos op je ex als je bijvoorbeeld door hem bedrogen bent, dat je hem of haar niet meer kan luchten. Desalniettemin staat jouw account nog steeds bomvol lieftallige kiekjes van jullie saampjes op vakantie of een avondje uit. En dan krijg je ook nog van die herinneringen tussendoor gestuurd van Facebook, terwijl je hem of haar zo hard probeert te vergeten.

je ex op facebookEn de nieuwsupdates die je eigenlijk niet kunt vermijden als je je de startpagina opent. Wellicht zit jij helemaal niet te wachten op foto’s van je ex die afgelopen weekend zo’n plezier heeft gehad met zijn of haar nieuwe vlam. Wellicht ben je wel erg jaloers en nog niet klaar om je ex met een nieuwe partner te zien, al is het maar online. Maar je ex verwijderen als vriend wil je ook niet meteen. Je wilt niet laf overkomen. Wat te doen?

Het verbergen van berichten van je ex

En daar gaat Facebook wat aan doen. De medewerkers van Facebook kennen waarschijnlijk zelf het probleem en willen gebruikers in deze moeilijk en pijnlijke periode helpen als redders in nood. Binnenkort zal Facebook worden voorzien van de optie om berichten van een ex-partner te verbergen. Als je je status aanpast, krijg je verschillende keuzes zoals: minder of geen foto’s, video’s en andere posts te laten zien aan je ex en alles wat jij plaatst onzichtbaar maken voor je ex.

Bovendien komt je ex-geliefde ook niet meer tussen de naamsuggesties te staan. “We hopen dat deze tools helpen om een beëindigde relatie op Facebook gemakkelijker, comfortabeler en beter gecontroleerd te laten verlopen”, aldus Facebook. Heb je echt een hekel aan je ex-vriend of ex-vriendin, kun je altijd nog lid worden van de Ik haat mijn Ex Facebook-community.

Hoe gaan de lezers van datingsite-hogeropgeleiden.nl om met hun ex op Facebook? Gaan hoger opgeleiden die single worden hier anders mee om dan anderen? Zijn er mensen die een ex hebben die je stalkt op social media?

Boek: Nicole Vening helpt hoogopgeleide vrouwen aan de ideale man

Op 1 november 2015 verschijnt Mr Right – In 10 stappen naar je ideale man. In dit praktijkboek wijst datingcoach Nicole Vening hoogopgeleide vrouwen de weg naar de ideale man. Mr Right is geen zweverig zelfhulpboek, maar een praktisch stappenplan vol prikkelende opdrachten en leuke liefdesweetjes.

de ideale manDe singlescoach Nicole Vening begeleidde vele hoogopgeleide single vrouwen met haar unieke trainingsprogramma naar een evenwichtige relatie. Nicole is bekend van het Net5-programma Te mooi om waar te zijn en was als expert verbonden aan Psychologie Magazine.

Sinds 2013 is Nicole de vaste singlescoach van datingsite PARSHIP, bovendien geeft ze liefdestips in 100% NL Magazine. Lees op deze pagina meer over Parship.

Groeiend aantal (hoger opgeleide) singles

Nederland telt bijna drie miljoen singles en dat aantal stijgt. Hoogopgeleide vrouwen hebben het extra moeilijk op de datingmarkt. Halina Reijn doorbrak dit jaar het taboe rond de OK (ongewenste kinderloze) -vrouw. Zij vindt het helemaal niet fijn om single te zijn; een man en een kind wil ze! Helaas is dat tot nu toe nog niet gelukt.Doen Halina en al die andere slimme single vrouwen iets verkeerd? Zijn ze te kritisch of zijn alle leuke mannen simpelweg bezet? Welnee, volgens Nicole Vening missen ze alleen een goede liefdesstrategie.

Wetenschap in feestverpakking

Nicole haalt de lezeressen van haar feelgood boek uit hun comfort zone en daagt ze uit om samen met de mensen om hen heen aan de slag te gaan. Geloof het of niet: bij de eindstreep wacht Mr Right!

Mr Right oogt als een chicklit, maar de inhoud is bloedserieus. De methode combineert de uitgangspunten van de Appreciative Inquiry filosofie met praktische toegepaste psychologie uit diverse stromingen (Mindfulness, Transactionele Analyse en NLP).

Online platform voor stoere singles

Met de lancering van Mr Right wordt tegelijkertijd het online platform Living life on the bright side gelanceerd. Binnen deze Facebook-community kunnen single vrouwen een gratis tiendaagse cursus volgen die aansluit bij de theorie van Mr Right

De eerste hoog opgeleide lezeressen over Mr Right:

Loopbaan coaching is de gewoonste zaak van de wereld, je doet van alles om succesvol te zijn in je carrière. Maar succesvol zijn in de liefde? Dat is iets waarvan we blijkbaar vinden dat we het zelf maar moeten uitzoeken. De methode van Nicole Vening laat zien dat we nog heel veel kunnen leren over de liefde, maar vooral over onszelf.’
– Femke 

‘Het is grappig, want hij stond er echt’
– Yvette

‘Ik vond de eerste opdracht doodeng, maar merkte al snel dat het veel makkelijker ging dan gedacht’
– Mirjam

Mr Right – In 10 stappen naar je ideale man – Nicole Vening – ISBN 978-90-823865-0-9 – € 24,95

Lezen ons bezoekers eigenlijk boeken om de ideale man te vinden? Hebben jullie tips voor het zoeken van Mr Right?

Online op zoek naar de ware? 5 tips voor internetdating!

Terwijl sommige mensen slechts op zoek zijn naar leuke contacten voor een date of vriendschap, zetten andere juist wat hoger in. Zij zijn op zoek naar de ware. Iedereen heeft een andere interpretatie van de ware. De volgende 5 tips helpen jou om dichter bij jouw ware te komen!

Kies voor een serieus internetdating-platform

Wanneer je op zoek bent naar de ware, is het handig om te zoeken op een plek waar andere (hoog opgeleide) singles ook serieus op zoek zijn. Wanneer je kiest voor een aanbieder die duidelijk communiceert zich op serieuze singles te richten, kun je er van uit gaan dat de andere leden net als jij op zoek zijn naar een langdurige relatie. Deze aanbieders leggen de prijs vaak wat hoger om zo een toetredingsbarrière te creëren voor de mindere serieuze singles. Een goed voorbeeld van zo een internetdating site is eDarling. Deze datingsite is vooral relevant voor hoger opgeleiden.

internetdating edarlingVervolgens kun je kijken wat de datingsite nog meer doet om een veilig en plezierig platform te creëren. Verschillende datingsites voor hoog opgeleiden controleren handmatig alle content en foto’s die door de leden op de hun website gepubliceerd worden.

Het voordeel voor jou is dat onserieuze profielen er zo alsnog uitgefilterd worden. Kies je voor een datingsite met profielverificatie dan kun je al helemaal met vertrouwen gaan daten. In dit geval controleert de aanbieder of het profiel echt is aan de hand van een ID of paspoort dat door het lid zelf wordt ingestuurd.

Weet wat je wilt

Je bent dus op zoek naar de ware. Zoals eerder omschreven is ‘de ware’ erg afhankelijk van jouw interpretatie hiervan. Het is dus goed om vooraf helder te hebben wat je precies zoekt in een relatie en een partner. Wanneer je dit duidelijk voor ogen hebt, zal het makkelijker zijn dit in iemand te herkennen of om iemand aan te trekken die zichzelf in jouw visie herkent.

Creëer een volledig en eerlijk dating-profiel

Maak je profiel zo persoonlijk en oprecht mogelijk. Uiteraard mag je jezelf van je beste kant laten zien, maar let op dat je dicht bij jezelf blijft. Zo kun je er van uit gaan dat nieuwe contacten oprecht geïnteresseerd zijn in jou en niet slechts in het beeld dat jij van jezelf gecreëerd hebt. En bij de zoektocht naar de ware draait het er uiteindelijk ook niet om hoeveel contacten je op doet, zo lang je die speciale persoon vind! Maak het hem of haar makkelijker jou te vinden, door een eerlijk en aantrekkelijk profiel te maken. Hoog opgeleide singles verzorgen hun profiel doorgaans beter dan laag opgeleide singles.

Neem de tijd voor internetdating. Heb geen haast

Neem de tijd bij het bekijken en vergelijken van profielen; de eerste indruk is niet altijd de juiste. Vooral wanneer je je inschrijft bij een datingsite die gebruikt maakt van online matchmaking, is het de moeite waard om alle profielen nader te bekijken. Aangezien dit de partnervoorstellen zijn die als uw match uit de bus zijn gekomen, is de kans groot dat de ware zich er tussen bevind. Ook bij het schrijven van berichten kun je extra de tijd nemen om te bedenken wat voor boodschap je wilt overbrengen en wat je wel en niet prijs wilt geven.

Volg je gevoel

Of het nu gaat om het sturen van het eerste bericht, het eerste afspraakje of wellicht zelfs het tweede afspraakje; als je gevoel zegt dat het goed voelt, doe het! Andersom geldt dit natuurlijk ook; doe niets waar je niet achter staat.  Het is jouw feestje, jij beslist.

Wij wensen je veel plezier en geluk bij je internetdating avontuur en in de liefde! Geïnteresseerd geraakt in eDarling. De inschrijving is kosteloos. De abonnementskosten kun je nalezen op de site.

Steeds meer mannen kiezen voor een deeltijdbaan

Een deeltijd baan hebben wordt steeds populairder bij mannen en vooral bij mannen in de leeftijdsgroep van 15 tot 25 jaar. Twaalf procent van de Nederlandse mannen uit de beroepsbevolking werkten in 2001 deeltijds. Midden 2012 lag dit percentage op 17 %. Deeltijds werken bij mannen is dus een stijgende trend, en ze zoeken steeds meer naar parttime vacatures, ook wanneer zij van baan veranderen. Dit blijkt uit cijfers van het Cantraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Meer mannen werken 20 tot 35 uur

Meer dan 4 miljoen heren tussen 15 en 65 maakten in het derde kwartaal van 2012 deel uit van de beroepsbevolking die werkzaam is. Het overgrote deel van deze mannen (iets meer dan tachtig procent) heeft een voltijdse baan. We zien een stijging in het aantal deeltijdse jobs van 20 tot 35 uur. Bij de start van het jaar 2001 was er tien procent werkzaam in zo’n parttime job, ondertussen is dit percentage gestegen naar veertien procent. Er zijn maar een kleine drie procent mannen die kiezen voor een deeltijdbaan van twaalf tot twintig uur per week. Dit is al jaren zo en er komt hier niet veel verandering in. Parttime vacatures voor banen van minder dan 20 uur in de week worden nog vooral ingevuld door vrouwen.
 

Ongeveer 50% van de jongemannen kiest voor een deeltijdbaan

Ook onder jongeren is het populair om geen volledige werkweek te hebben, al is dit lang niet altijd vrijwillig (zie onder). deeltijdbaan kost geldHeren tussen 15 en 25 kiezen steeds vaker voor een parttime job. In 2001 was dit nog dertig procent van de jonge werkende mannen, maar in 2012 was dit reeds een kleine vijftig procent. Ook de heren tussen 25 en 55 (ongeveer twaalf procent) kiezen steeds vaker voor een deeltijdjob. Bij de 55+’ers werkt 1 op 5 deeltijds. Dat percentage blijft hetzelfde in vergelijking met het jaar 2001.
 

Jongeren willen de meeste uren werken

De meeste mannen die werken willen niets veranderen aan hun uren, maar ze zijn wel bereid om meer uren te werken. Vooral de jongeren willen graag meer uren werken (ongeveer dertien procent). De jongeren hebben liever geen deeltijdbaan omdat dat geen ruimte biedt om te sparen voor bijvoorbeeld een eigen starterswoning. Ongeveer twaalf procent van de vijfenvijftig plussers zou hun uren juist wel graag afbouwen.

En jij? Hoeveel uur telt jouw ideale werkweek? Is een deeltijdbaan een optie of is minder weken en reageren op parttime vacatures mede door de crisis onmogelijk geworden? Kun jij zelf kiezen hoe veel uren je draait of wordt dit voor je besloten?

Vind een nog betere match via het Match 4 me waardenprofiel

Vind een nog betere match via Match4me! Match4me, de dating website voor mensen met een hoge opleiding, voegt een nieuwigheid toe aan hun site: het waardenprofiel. Door deze nieuwe functie zal je als vrijgezel nu een nog betere match vinden. Het Match 4 Me waardenprofiel maakt in 1 oogopslag visueel duidelijk in hoeverre iemand bij je past qua karaktertrekken. Leuk dat zo’n datingsite blijft innoveren.

voorbeeld match 4 me waardenprofielJe waardenprofiel toont aan de andere vrijgezellen hoe jij je leven leidt. Dit kon je al een beetje opmaken uit je normale profiel, maar de nieuwe feature maakt alles veel meer visueel en het is nu heel eenvoudig om de waarden met elkaar te vergelijken. Er zijn twee schema’s beschikbaar voor elke vrijgezel: eentje met levenshouding en een andere met levensinvulling. Het schema levensinvulling toont aan waar de vrijgezel het meeste mee bezig is en wat hij of zij graag doet.

Raakpunten

Als je jouw schema over het schema van een eventuele date legt, zie je onmiddellijk jullie raakpunten wat betreft de levensinvulling. Tegenwoordig is vrije tijd vaak een luxe en dan is het leuk om te weten dat je potentiële partner die vrije tijd op dezelfde manier wil invullen als jij.

Sleutelwoorden voor Match 4 Me Waardenprofiel

De volgende sleutelwoorden komen aan de beurt om de grafiek in verband met levensinvulling op te maken:
–       Wonen
–       Thuis
–       Persoonlijke ontwikkeling
–       Samen zijn
–       Materiële zaken
–       Vrienden
–       Uitgaan en Reizen
–       Carrièregericht
–       Kinderen

Levenswaardengrafiek versus Persoonlijkheidstest

Parship, eDarling, e-Matching en Match 4 me zijn allemaal dating websites die zich richten op vrijgezellen met een hogere opleiding. Match4me is echter een pak goedkoper dan de anderen. Ook voor het Match 4 me waardenprofiel wordt geen meerprijs gerekend.

De overige online dating sites gebruiken een persoonlijkheidstest om hun matches aan elkaar te linken en daar betaal je ook voor. Match4me komt nu ook met een systeem om een betere match te vinden, maar de prijs blijft wel dezelfde. De grafieken geven natuurlijk wel niet zo’n uitgebreide informatie als de uitgebreide testen, maar je hoeft er niet veel zo geld voor neer te tellen. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze review over deze datingsite.

Ben jij toevallig al lid van deze site en heb je ervaringen met het Match 4 me Waardenprofiel die je met onze lezers wilt delen? Heeft deze functie je geholpen een (betere) match te vinden? Laat ze achter in de reacties.

Problemen om je studie te betalen? Amerikaans fenomeen: een suikeroom kan helpen!

Problemen met je studieschuld? Je bent niet de enige, zo blijkt uit een stuk op HLN.be. SeekingArrangement.com, een dating website die oorspronkelijk door veel jonge dames gebruikt werd om een sugar daddy te zoeken die hen een luxeleventje kon aanbieden, wordt nu voornamelijk door Amerikaanse studentes gebruikt om een suikeroompje te zoeken om hun studies te bekostigen.

SeekingArrangement.com is een site waar vrouwen een zogenaamd “suikeroompje” kunnen scoren, maar sinds de crisis mag de datingsite op steeds meer bezoek van jonge studentes met geldproblemen rekenen. Zij zijn op zoek naar rijke mannen om hen te helpen bij het betalen van de studie. Nederlandse vrouwen die een suikeroom zoeken gaan voornamelijk naar datingsites voor hoger opgeleiden om rijke mannen te zoeken.

geld van suikeroomMaar terug naar de VS: de site gaf een lijst vrij met scholen en universiteiten die veel genoemd worden in de profielen van nieuwe vrouwelijke leden. Daaruit blijkt dat de grote groei van het aantal leden (een kleine zestig procent) grotendeels te danken is aan vrouwelijke studenten uit de zuidelijke staten van Amerika.

In 2012 liep het aantal ‘sugar babes’ aan de universiteit van Georgia op tot 292 en daarmee is deze universiteit de universiteit met de meeste nieuwe leden. Don Hale, onderdirecteur: “Wij leren onze studenten hoe ze zelfstandig kunnen zijn, en hadden zeker niet verwacht dat onze studentes deze weg zouden inslaan.” Op de tweede plaats staat, met 285 ‘gezelschapdames’ de universiteit van New York. De rest van de top twintig wordt opgevuld door scholen uit de zuidelijke staten zoals Californië, Florida en Texas.

Studieschuld betaald door suikeroom

De economische crisis maakt de dingen steeds moeilijker. Ouders kunnen hun kinderen niet meer zoveel geld toestoppen en weekendwerk vinden is ook geen makkelijke opdracht in deze tijd. Studentes gaan dus op zoek naar andere manieren om aan geld te komen. Als je wil studeren aan een privéschool in de USA betaal je makkelijk tussen de 13.500 euro en 26.000 euro.

Als je kiest voor een staatsuniversiteit ligt dit bedrag tussen de 9.000 en 19.000 euro. Dat is behoorlijk duur. Aan het einde van hun studie hebben deze studentes vaak een torenhoge studieschuld. Het verbaast ons dus niet dat deze jongedames de zoektocht naar een suikeroom starten, want hij geeft zijn ‘sugar babe’ per maand ongeveer 2.250 euro aan cadeautjes en cash geld, in ruil voor ‘gezelschap’ en/of reguliere dates. Studentes gebruiken dit om hun maandelijkse kosten en studiegeld te betalen en schuldenvrij aan de toekomst te beginnen.

Rijke mannen in Nederland

Denken jullie dat een site als seekingarrangement.com waar Nederlandse vrouwen een suikeroom tussen de rijke mannen kan uitzoeken kans van slagen heeft?

Steeds meer singles checken hun date eerst op Facebook, Twitter en… LinkedIN

Een date? Eerst even Twitter en Facebook checken! Vraagt iemand je uit? Hap dan niet onmiddellijk toe, maar regel zijn of haar volledige naam en kijk thuis eerst even snel naar zijn of haar Twitter en Facebookprofiel. Zo doen singles dat tegenwoordig! Vooral hoger opgeleide mannen en vrouwen nemen ook een kijkje op het LinkedIN-profiel. Meer dan lager opgeleiden vinden zij hier info die van belang is voor het bepalen of er een relatie in zit.

Screenen van je date

Als wat je ziet, je aanstaat, is alles in orde en staat niets ene date nog in de weg. Is zijn of haar profiel toch niet echt dat wat je zoekt, dan komt die date er waarschijnlijk nooit van. Een onderzoek van Parship, een datingsite voor hoger opgeleiden, toont aan dat twee derde van de vrijgezellen deze methode gebruiken om potentiële afspraakjes op voorhand al even te screenen. Je date zoeken op LinkedIn is dus meer regel dan uitzondering. En deze netwerksite voor professionals vaart er wel bij natuurlijk.

date zoeken op linkedinDe redenen zijn uiteenlopend maar de foto op het profiel lijkt toch wel het belangrijkste. Ongeveer 41 procent annuleerde een date omdat de persoon in kwestie geen toffe foto geplaatst had. Verder toonde het onderzoek ook aan dat een gevoel voor humor heel belangrijk is. Agressief gedrag vertonen is een echte afknapper, net als te veel flirten en te veel informatie delen: te veel is te veel! Wel interessant en een goede graadmeter voor jullie slaagkans: houdt hij of zij van dezelfde films, boeken, muziek, sporten et cetera. Veel connecties op LinkedIN, een goed opgebouwde carrière en vooral een interessante baan doen het dan wel weer goed.

Nader onderzoek: relatie-materiaal?

Iets minder dan de helft van de mensen die deelnamen aan het onderzoek gaf ook toe dat ze, na deze eerste screening, een zoekmachine raadplegen om nog meer informatie te vinden over hun date. Ze geven ook toe dat ze soms wel bezorgd zijn dat er iets negatiefs te vinden is over hem of haar.
De vrijgezellen zijn niet enkel kritisch voor hun date, maar ook voor zichzelf. Een derde geeft toe dat hun eigen profiel ook niet echt een hoogvlieger is en iets meer dan de helft geeft toe dat er te vaak foto’s verschijnen waarop ze te diep in het glaasje gekeken hebben.

Markus Fisher, de directeur Internationale Zaken bij Parship zegt dat je online profiel vaak ontzettend veel over je vertelt en dat dit niet enkel positieve zaken zijn. Verder meldde hij dat helemaal geen verrassing is dat we eerst online op zoek gaan naar informatie over onze date omdat een groot deel van ons leven zich tegenwoordig online afspeelt. Daarbij is onze toegang tot informatie zo groot dat we heden ten dage eigenlijk zelden nog beslissingen nemen zonder goed onderzoek te doen. En wat is er nu belangrijker dan een levenspartner?

LinkedIN dating

Voor wie het nagaan van zijn of haar date op Google en de talloze netwerksites (vergeet ook Tumblr niet; deze site is flink in opkomst) te vele is gevraagd zijn er ook datingsites gebaseerd op LinkedIN. Hitch.me is de eerste grote datingsite die gebruik maakt van je professionele profiel. De site is Amerikaans; of er al veel Nederlandse hoger opgeleide mannen en vrouwen lid van zijn wagen we te betwijfelen. Toch is het een kwestie van tijd voordat er ook ene Nederlandse variant van deze site op zal duiken, vermoeden wij zo.

En jij? Check jij zodra je de volledige naam van een potentiële date gelijk hoe hij of zij zich presenteert op Facebook en LinkedIN?

Slechts 2 op de 1000 huwelijken zijn tussen een laag en hoog opgeleide

Leuke fact check op het NRC Next weblog vandaag: De uitspraak “Slechts 2 op de 1000 huwelijken zijn tussen een laag en hoog opgeleide” van historicus R Bregman wordt op waarheid gecheckt door het populaire weblog. Volgens hem komt het nauwelijks nog voor dat iemand met een HBO of WO opleiding een veel lager geschoolde tot man of vrouw neemt.

Rutger Bregman bekte in dagblad De Volkskrant over een “meningenkloof”, en stelde dat singles met verschillende opleidingsniveaus elkaar niet meer ontmoeten. Lees het stuk van NRC Next, zij beoordeelden deze uitspraak in elk geval als ongefundeerd. Wij vermoeden echter dat de kloof tussen beter opgeleiden en minder opgeleiden steeds groter wordt, vooral op het gebied van de liefde. De eisen die men stelt aan een partner, ook op intellectueel niveau, worden eerder hoger dan lager.

downdaten fact check

Image: NRC Next

Downdaten verminderd door datingsites voor Hoog Opgeleide Singles

De groei van het aantal datingsites voor hoger opgeleiden helpt natuurlijk ook flink mee aan het aantal huwelijken tussen hoog opgeleiden. Waar vroeg alleen e-Matching en Match4me zich specifiek op deze doelgroep richten, zijn daar de laatste jaren ook nog eDarling en Parship bij gekomen. Een ander aspect van online dating speelt ook mee: nu internetdaten bestaat en singles minder vaak de moeite nemen in de kroeg of in de club op zoek te gaan naar een partner, komen singles van verschillend opleidingsniveau minder met elkaar in contact. “Spontane” relaties en downdaten tussen hoog en laag opgeleiden komen hier door steeds minder vaak voor.

Zie je in jouw omgeving wel eens universitair opgeleide mensen met iemand van het MBO daten? Of merk je ook dat er eerder omhoog gekeken wordt dan naar beneden? Downdaten was een tijdje een hype, maar sinds de economische crisis lijkt dit verschijnsel weer wat voorbij te zijn. Daarbij: daten is nog geen relatie; ook in de periode van downdaten ging de voorkeur voor een echt serieuze relatie toch uit naar een hoger opgeleide partner.