e-Matching

Twee grote sites zijn al jaren bepalend voor het online daten van hoger opgeleide singles: Match4me (lees hier onze uitgebreide review) en natuurlijk e-Matching.nl
De laatste is al sinds 1998 actief, en daarmee de langstlopende datingsite voor beter opgeleide singles. De ervaring die het bedrijf de afgelopen jaren heeft opgedaan maakt dat ook e-matching de tand des tijds goed doorstaan heeft en nog altijd een belangrijke en gerespecteerde speler op de datingmarkt is.

ematching logoDe website e-Matching.nl heeft een modern jasje gekregen en is zeer functioneel, overzichtelijk en laadt lekker snel. Uitzonderlijk is  dat e-Matching is aangesloten bij Thuiswinkel waarborg, waardoor u geen enkel risico loop. Zo bent u als consument goed beschermd bij meningsverschillen. Ook draagt de site het nieuwe Datingsites Keurmerk Veilig Daten.

e-matching website

Alleen voor hoger opgeleide singles

Bij deze datingsite zijn uiteraard alleen hoger opgeleide mannen en vrouwen lid. Exacte cijfers staan niet op de site aangegeven maar binnen de site lijken de meeste singles tussen de 24 en 50 jaar oud te zijn. Verder valt op dat de meeste vrouwen kinderloos zijn en is de leeftijdsklasse 27 tot en met eind dertig goed vertegenwoordigd. Via je eigen zoekopdracht dat je naast je profiel hebt opgesteld krijg je per mail dagelijks profielen doorgestuurd van singles die goed aansluiten op uw wensen.

Op de site wijst alles zich vanzelf; voor mensen die graag wat extra hulp krijgen is er advies van de DatingCoach Irma Ellens (tegen meerprijs). De website is echter uitermate gebruiksvriendelijk. E-matching dating  is dan ook uitermate geschikt voor het makkelijk en niet al te tijdsintensief zoeken naar een gelijkgestemde en goed opgeleide partner. Een ander voordeel van datingsites voor hoog opgeleiden is dat vrijwel alle leden uitgebreid de moeite nemen om hun profiel samen te stellen. Profielen met slappe oneliners of met erg weinig persoonlijke  informatie zijn er dan ook nauwelijks, wat een date zoeken een stuk prettiger maakt.

Bijzonderheden e-Matching.nl

– Alleen voor single mannen en vrouwen met HBO+ en academisch niveau.
– Gratis reageren wanneer u benaderd wordt door een ander lid (geen abonnement nodig dus)
– Per email krijg je automatisch passende matches toegestuurd, gebaseerd op uw zoekcriteria
– Betalen kan per iDEAL, creditcard of gewoon via overschrijving: ú beslist.
– Consumentengarantie dankzij AVR Keurmerk en Thuiswinkel Waarbog. E-matching is geen lid van het Veilig Daten Keurmerk.
– Jarenlange ervaring met het in contact brengen van hoog opgeleiden.
– Lees uitgebreide ervaringen met de site van leden die hier hun liefde gevonden hebben.
– Mogelijkheid tot extra coaching door een DatingCoach (tegen meerprijs)

Kosten

In vergelijking met veel andere datingsites is ematching niet bijzonder duur. Hoe langer het abonnement is dat u afsluit, hoe lager de gemiddelde kosten. Let op: vrouwen zijn 3 dagen lang volledig gratis lid., en kunnen met elk ander lid gratis contact opnemen. We hebben de kosten van de verschillende abonnementen voor u op een rijtje gezet:

1 maand: € 19,95 ( = 65 cent per dag)
3 maanden: € 49,95 ( = 55 cent per dag, 16% korting t.o.v. een maandabonnement)
6 maanden € 79,95  ( = 44 cent per dag, 33% korting t.o.v. een maandabonnement)
1 jaar: € 129,95 ( = 36 cent per dag, 45% korting t.o.v. een maandabonnement)

Het Gratis Lidmaatchap

Het aanmelden bij eMatching is volledig gratis en geeft u al vrij veel mogelijkheden; zo kunt u kosteloos reageren op leden die u een berichtje sturen. Niet alleen met een interesse- of afwijzing maar gewoon met zelfgeschreven tekst. Elke dag krijgt, als u dat wil tenminste, een mailtje met daarin alle nieuwe inschrijvingen die aan uw zoekcriteria voldoen. In dit mailtje staat ook gelijk een korte beschrijving van deze personen zelf, zodat u gelijk kunt zien of dit een potentiële date is. Ook ziet u in één oogopslag de leeftijd, het opleidingsniveau, beroep, kinderen, et cetera van deze single. De favoriete boeken, films, vrijetijdsbesteding en muziek kunt u ook gelijk zien. Genoeg info om te scannen of u eventueel met deze man of vrouw zou willen daten.

Als u op de profielnaam klikt wordt u automatisch naar de site gebracht waar u ook een eventuele foto kunt zien en deze persoon een berichtje kunt sturen.
U kunt dus zonder dat het al te veel tijd kost dagelijks zien of er leuke nieuwe singles die bij u passen bij zijn gekomen; hiervoor hoeft u niet steeds naar de site. Het gratis lidmaatschap geeft u een prima beeld van de site en u kunt later zelf beslissen of u een betaald abonnement wil afsluiten. Dit is echter absoluut geen verplichting, en omdat u gratis mag terugschrijven naar leden die u benaderen is de kans aanwezig dat u hier kosteloos een paar dates of zelfs echte liefde vindt.

Mogelijkheden bij het gratis en betaald lidmaatschap

In onderstaande tabel kunt u zien welke functies deze datingsite gratis aanbiedt en van welke mogelijkheden u alleen gebruik kunt maken wanneer u een betaald abonnement afsluit.

FunctieGratis LidmaatschapBetaald Abonnement
Foto's van leden zienjaja
Interesse kenbaar makenneenee
Tekstberichten sturenneeja
Reageren op tekstberichtenjaja
Foto(s) plaatsenjaja
Profielen bekijken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijke Test doennvtnvt
Mobiele dating / AppMobiele site, geen appMobiele site, geen app
Chatten (in een box)nvtnvt

Adres en contact-informatie

Postadres: Focus Internet t.a.v. e-Matching – Postbus 611 – 6500 AP Nijmegen
Vestigingsadres: Plein 1944 nr. 73 – 6511 JE Nijmegen
KVK: 10145368. Website: www.e-matching.nl

E-Matching reclame

Deze website is vooral bekend van onderstaand reclamespotje. “Durft u het aan?

Ervaringen met e-Matching

Ematching eindigde op de tiende plaats bij het grote TROS Radar datingonderzoek, in de categorie betaalde datingsites. Boven e-matching eindigden vrijwel alleen specialistische datingsites die zich, behalve Match4me, totaal niet op hoger opgeleiden richten. eMatching eindigde met het eindcijfer 6,4 vlak achter concurrent Match4me. Verwacht mag worden dat eMatching de tijd sinds het TROS onderzoek goed heeft besteed om weer de nummer 1 relatiesite voor hoog opgeleiden te worden. We wachten een nieuw onderzoek van TROS Radar, Kassa of een ander consumentenprogramma dan ook vol spanning af! Verder was de website genomineerd voor de titel Datingwebsite van het jaar 2011.
In het eindrapport was men zeer te spreken over de website zelf (techniek en uiterlijk) en de eerlijkheid van de datingservice. EInd 2013 werd op voorspraak van de consumentenbond het Keurmerk Veilig Daten opgericht; e-matching.nl is hier lid van.

Mocht u toevallig al wat ervaringen hebben met deze site dan lezen we natuurlijk graag opmerkingen! Onderaan dit topic kunt u een recensie achterlaten over deze datingsite. Ook als u ervaring heeft met een andere datingsite hoger opgeleiden, zoals bijvoorbeeld Match4me, stellen we het op prijs als u een reactie achterlaat. Elk commentaar is welkom: bent u bijvoorbeeld tevreden over website en de klantenservice? Vindt u de kosten opwegen tegen de geboden service? Komt u mensen tegen waarvan u twijfelt of zij wel een HBO opleiding hebben, om over een academische titel maar te zwijgen? Gratis inschrijven bij e-Matching kan op hun website. We wensen u veel plezier & succes.

VN:F [1.9.22_1171]
Algemene indruk
Prijzen
Gebruik zoekfunctie
Percentage hoger opgeleiden
Aantal profielen
Man/Vrouw-verhouding
Rating: 6.9/10 (5 votes cast)

Reacties

 1. Ik heb een tijd ingeschreven gestaan bij e-matching en kwam daar zeer veel heren tegen met “HBO-niveau”. In de praktijk bleken veel van deze heren laag opgeleid te zijn, soms zelfs LTS-niveau. Omdat ik me nogal misleid voelde heb ik mijn lidmaatschap laten aflopen en zal ik niet meer met e-matching in zee gaan.

  Het komt mij voor dat er geen enkele controle plaatsvindt op opleiding, hetgeen helaas tot fakers op de site leidt.

 2. Onlangs ook kennis mogen maken met de dating wereld, voor mij heeft de datingsite emachting wel echt geholpen. Leuke professionele datingsite.

 3. Geertje Basten zegt:

  Goedenavond,
  Elke maand wordt er een bedrag van mijn rekening gehaald door uw bedrijf. Mocht ik me ingeschreven hebben dan wil ik me nu uitschrijven.

 4. Bijzonder dat ik 2 van de 3 maanden lidmaatschap maar mondjesmaat reacties kreeg. Echter 3 weken voor t aflopen van mn abbonnement werd ik uit t niets overspoeld met berichtjes…..Deze heren bleken geen van alle serieus….Na verlenging van t abbonnement weer volledige radiostilte…..TOEVAL????

 5. Heidi offerman zegt:

  Ik ben bijzonder tevreden over ematching. Transparante en zeer gebruikersvriendelijke site. Veel aardige, eerlijke, intelligente en wellevende mannen ontmoet. En na anderhalf jaar een mooie nieuwe liefde. Heel tevreden!

Laat wat van je horen

*