Hoog opgeleide singles weinig creatief op datingsites?

Vandaag stuitten wij op een lezerscolumn in dagblad De Pers. In een ingezonden stuk, getiteld Online daten is voor losers, heeft de 24-jarige single Tessa enige kritiek aan de creativiteit die hoogopgeleide singles op hun datingprofielen aan de dag leggen. Uit de column blijkt dat ze al enige tijd vrijgezel is en na enige aarzeling (is online daten voor losers?) heeft ze besloten zich in te schrijven bij e-Matching.

Helaas is ze wat teleurgesteld in de profielteksten die de single mannen op e-Matching hebben opgesteld. We begrijpen dat ze deze profielen van hoogopgeleide singles erg op elkaar vindt lijken. Deels kunnen wij daar in komen: hogeropgeleiden hebben nu vaak eenmaal hetzelfde type hobby’s: denk aan reizen, koken, wandelen, hardlopen, skiën, (arthouse) films enzovoort. Ook vermoeden we dat veel hoog opgeleide singles het idee hebben om aan een bepaald plaatje te moeten voldoen, en net wat meer salonfähige hobby’s en liefhebberijen noteren dan zij werkelijk hebben.

Echter, op sites als Match4me en e-Matching nemen de leden in elk geval nog de moeite om een uitgebreid profiel samen te stellen. Op algemene datingsites als Lexa en Happy Pancake of Knuz is originaliteit pas écht ver te zoeken. Velen maken niet echt veel werk van hun profieltekst. Dat er overal misschien iets meer diversiteit in de profielen zit komt voornamelijk door het brede publiek dat dergelijke sites aantrekt. Lees ook de review over Match4me of het overzicht van tips voor online dating.

Datingsites voor hoogopgeleide singles discriminatie?

Overigens schrijft Tessa dat datingsites voor hoger opgeleiden haar eigenlijk tegenstaan. Waarom schrijf je je dan juist daar in, vragen wij ons af, maar dat terzijde. “Sowieso, een datingsite voor hogeropgeleiden staat me tegen. Tuurlijk, ik ben ook op zoek naar een vent met een goed stel hersens. Maar toch. Alsof mannen zonder papiertje geen gesprek kunnen voeren en alleen goed zijn voor platte seks.”

Misschien is het eerste dat Tessa te binnen schiet bij lager opgeleide mannen “platte seks”. Dat kan, maar zegt misschien meer over haar dan over laag opgeleide mannen. Hopelijk heeft Tessa met haar verder aardige column wat leuke reacties binnen gekregen. Mensen die relatiesites voor hoogopgeleide singles discriminatie vinden hebben in elk geval wat te lezen. Of hadden, kunnen we beter zeggen, want het gratis dagblad De Pers heeft het helaas niet gered en bestaat niet meer.

Wat denk jij? Zijn hoger opgeleiden minstens zo afgezaagd en onorigineel als daters op de gewone massa-datingsites?


e-matching banner

1 gedachte over “Hoog opgeleide singles weinig creatief op datingsites?”

  1. Inderdaad, ik heb het zelf ook gemerkt in het verleden. Een uitgebreide, eerlijke en oprechte profieltekst leverde veel meer GESCHIKTE matches op dan het standaard riedeltje. Het is zeker moeilijk om wat leuks over jezelf te vertellen op een dating site maar neem er de moeite voor en je zult resultaat merken!

    Beantwoorden

Plaats een reactie