50plusmatch

Sinds jaar en dag is 50plusmatch de grootste datingsite voor vijftigplussers. Toegegeven; het is geen site die zich louter en alleen op hoger opgeleiden richt. Elke single 50plusser is er in principe welkom. Wel is het zo dat ruim 40% van de leden HBO of WO onderwijs heeft genoten, maar daarover later meer.

logo 50plusmatch

Val jij in deze leeftijdscategorie en vind je het leuk andere singles te leren kennen, mee te doen met activiteiten of direct online met andere leden te chatten? Dan is dit wellicht een leuke datingsite voor jou. Inschrijven is eenvoudig en gratis.

Alle nieuwe inschrijvingen worden handmatig gecontroleerd, zodat de kans op oplichters en fakers geminimaliseerd wordt. Dating-oplichting is nogal een ding geworden, helaas. Leuk om te vermelden is dat dit geen dure datingsite is. De prijzen liggen veel lager dan bij bijvoorbeeld Parship of Elite Dating.

50plusmatch gratis uitproberen

Inschrijven bij 50plusmatch is kosteloos en vrijblijvend. Je kunt dan een profiel aanmaken en de basics van de site zien. Wil je echter berichten kunnen sturen naar andere singles die je leuk lijken moet je een abonnement afsluiten. Als je een abonnement afsluit van meerere maanden krijg je een maand cadeau.

Hoger opgeleiden bij 50plusmatch

Zoals ik aan het begin van het artikel al zei is deze site niet alleen bedoeld voor hoger opgeleiden, maar voor all actieve 50plussers. Toch maakt een significant deel van het ledenbestand deel uit van deze groep. Hoe ik dat weet? 50plusmatch vindt het leuk om ‘facts & figures’ op haar website te delen. Ook kun je zien hoeveel leden er online zijn en wanneer de laatste nieuwe inschrijving was.

Maar terug naar het opleidingsniveau. Omdat hier bij het aanmaken van je profiel naar gevraagd wordt kunnen ze heel eenvoudig zien wat het gemiddelde opleidingsniveau is, en hoeveel singles er in welke groep vallen. Zo is te zien dat 42% van de ingeschrevenen HBO of WO als hoogte opleiding heeft (HBO 36% en WO 6%). Vrij veel hoog opgeleiden dus, maar opvallend weinig universitair geschoolden.

Grafiek hoger opgeleiden 50plusmatch
De leden van 50plusmatch naar opleidingsniveau.© 50plusmatch.nl

Verder is er op de Fact & Figures pagina te lezen dat 51% van de leden man is en 49% vrouw (dit is dus mooi in balans) en 57% van de leden tussen de 50 en 60 jaar oud is. De groep 50-55 waar ik zelf over een paar jaar toe ga behoren bedraagt 27%.

Hoe werkt 50plusmatch?

Als je interesse is gewekt maar graag wilt weten hoe dit online daten precies in zijn werk gaat; dit is als volgt:

 • Je schrijft je gratis in
 • Bij het registreren heb je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je profiel samen te stellen. Hoewel het niet verplicht is om alle velden in te vullen, vergroot een uitgebreider profiel je kans op het vinden van geschikte matches.Als je een hoger opgeleide date zoekt is het fijn dat zij ook kunnen zien wat jouw opleidingsniveau is natuurlijk.
 • Vooral het toevoegen van foto’s is belangrijk! Profielen met meerdere en duidelijke foto’s krijgen veel meer respons! Ook heb je meer kans op een reactie als je iemand een berichtje stuurt. Zodra je alle velden hebt ingevuld, kun je je profiel activeren.
 • Na het inloggen heb je de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar geschikte potentiële dates. Dit doe je door een zoekprofiel in te vullen, waarna je een lijst krijgt van alleenstaanden die aan jouw criteria voldoen.
 • Stuur berichten naar singles waar je meteen een goed gevoel bij hebt en wacht af of dit wederzijds is. Zoek je alleen vriendschap? Dat kan ook, bijvoorbeeld via de functie Things2Share.

De kosten van 50plusmatch.nl

Maar wat kost een betaald abonnement nu precies? Je date al vanaf 14.95 per maand. Daarmee is het een van de voordeligere (betaalde) datingsites van ons land. De kosten zijn ook al jaren gelijk gebleven. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gratis dating app. Bedenk wel: dating apps hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Lengte abonnementTotale prijsGemiddelde prijs per maand
1 maand€ 29.95€ 29.95
3 maanden€ 59.85€ 19.95
6 maanden€ 89.70€ 14.95
let op: na afloop van de periode wordt je lidmaatschap maandelijks verlengd. Je moet dit zelf stopzetten in je account


Review van BNN VARA consumentenprogramma Kassa!

Ook consumentenprogramma zijn positief over 50plusmatch. Zo schreef Kassa!: ‘Beoordeling: Goed. Opmerkingen: Veelzijdig, gebruiksvriendelijk, community voor activiteiten, gratis en betaalde leden kunnen met elkaar communiceren.’ Ook TROS Radar, een ander consumentenprogramma, was jaren terug al eens positief. 50PlusMatch.nl is tevens lid van Thuiswinkel.org.

Ik ben zelf nog geen 50 en heb de site niet getest. Zelf heb ik meer ervaring met dating apps als Tinder, Happn, Bumble (mijn favoriet) en Breeze. Op de site zijn wel succesverhalen te lezen van stellen die zich via de dienst hebben leren kennen. Negatieve reviews vind je er (uiteraard) niet.

Lidmaatschap stopzetten

Je hebt de mogelijkheid om je gratis lidmaatschap op eigen initiatief te beëindigen. Navigeer na het inloggen naar ‘Mijn profiel’, vervolgens selecteer je ‘Instellingen en lidmaatschap’ en kies je voor ‘Uitschrijven’.

Heb je een betaald abonnement? Onmiddellijk na het afsluiten van je 50plusmatch abonnement wordt de uitvoering gestart, en je kunt meteen profiteren van het volledige lidmaatschap. Je heeft een herroepingsrecht van 14 dagen, dat ingaat op de dag van aanvang van het lidmaatschap. Restitutie vindt plaats via dezelfde betaalmethode als waarmee de betaling is verricht.

Contact informatie

Deze site is onderdeel van MatchMedia
Adres: Dorsvloerweg 393 2661 MN Bergschenhoek
Telefoonnummer: 010- 8700660 (elke dinsdag bereikbaar tussen 10:00 – 14:00)
Website: www.50plusmatch.nl
KVK Nummer: 17136160

MatchMedia

Datingsite 50plusmatch maakt deel uit van MatchMedia, dat je misschien kent van Match4me. De site Match4me richt zich wel echt alleen tot hoger opgeleide singles, en leeftijd is daar niet van belang. Lees hier meer over Match4me.nl. Na het succes van beider sites in Nederland en later België zijn ze uitgebreid naar landen buiten de Benelux. Denk aan landen als Zweden, Denemarken en Finland.

Ondanks hun internationale aanwezigheid blijft de focus altijd gericht op lokale behoeften. Belgische datinggewoonten verschillen immers van die in Nederland. Deze nuances erkent het bedrijf en integreren ze in hun datingplatforms.

50plusmatch.nl banner

Deze datingsite in het kort:

 • 50plusmatch is gericht op 50plussers
 • De oudste en grootste 50+ datingsite
 • Voor dates, liefde, relaties maar ook vriendschap
 • 42% is hoger opgeleid
 • Meer dan 14.000.000 verzonden berichten door de jaren heen
 • Maak vrienden op Things2Share
 • Doe mee aan leuke activiteiten
 • Chat direct online met andere 50plussers
 • Inschrijvingen worden handmatig gecontroleerd
 • Goede review van VARA’s Kassa! & lid van Thuiswinkel.org
 • Ook mobiel daten via de 50plusmatch app
 • Datingsite met goede privacy score volgens Consumentenbond
 • Voorheen lid van Keurmerk Veilig Daten maar dit keurmerk lijkt niet meer te bestaan
 • Succesverhalen van en interviews met oud-leden van de site

Mocht je deze site gaan proberen wens ik je alvast veel succes! Vind je online dating niet bij je passen en ontmoet je graag op een andere manier leuke singles of nieuwe vrienden? Kijk dan ook eens op de pagina’s over relatiebemiddeling en single reizen.


e-matching banner