Speeddaten

Overweeg je te gaan speeddaten? Naast datingsites en dating apps zijn speeddating events zeer populair geworden. Een groot voordeel is dat je singles gelijk in levende lijve ziet en sneller een goede indruk van iemand krijgt.

Op deze pagina vind je een overzicht van organisaties die speeddate-avonden organiseren. Sommige bedrijven organiseren ook andere single events, zoals diners en feesten.

Voor wie gelijk naar speeddating-events wil zoeken, bekijk de actuele agenda’s:

Wat is speeddaten?

Hoewel de aanpak per event net even anders kan zijn komt het meestal grotendeels op hetzelfde neer. Op een vastgestelde locatie ontmoet je gedurende een avond meerdere singles, vaak zo’n 10 a 20. Je zit met z’n tweeën aan een tafeltje en na een kort gesprekje (meestal een minuut of 3 a 5) wisselt een van beiden door.

Als de tijd om is geeft je op je matchkaart aan of je de persoon die je sprak ziet zitten. En ga je door met het volgende gesprek. Na een aantal rondes is er een pauze.

Ben je (speed)daten zat en wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Doe de gratis slagingskans-test voor relatiebemiddeling bij PartnerSelect, en vind uit hoe ‘bemiddelbaar’ jij bent.

agenda speeddaten

Als je klaar bent met speeddaten lever je de matchkaart in bij de organisatie. Die kijkt of je ‘matches’ hebt; dat wil zeggen of jij mensen hebt geleid die jou ook hebben geliked. Is dat het geval dan worden jullie beiden daarvan op de hoogte gebracht en kunnen jullie een tweede ‘slow-date’ plannen.

Vrijwel altijd dien je je van te voren op te geven, ook om een goede man/vrouw-verhouding te kunnen waarborgen. Bij sommige speeddaten evens is het zo dat als je 0 matches hebt, je nog een keer kosteloos mag terugkomen. Meestal zijn er leeftijdscategorieën, zodat je niet met veel jongere of oudere singles aan een tafeltje komt te zitten. Sommige speeddating avonden zijn alleen voor hoger opgeleiden, andere weer niet.

Waar kun je speeddaten?

Er zijn diverse steden waar je kunt speeddaten, en via diverse platforms. Om te beginnen zetten we die platforms op een rijtje:

1: Speeddaten via e-matching

Datingsite e-matching organiseert diverse speeddating avonden, waarbij je leden van e-matching zelf kunt tegenkomen, maar ook singles die hier geen lid zijn. Overigens heeft e-matching een gratis proefabonnement waarbij je kosteloos 3 contacten kunt leggen.

E-matching hanteert diverse leeftijdscategorieën, zoals 20-35 jaar, 40ers & 50ers et cetera. Ben je dus een man van 42 en zoek je een relatie met een 25-jarige heb je pech gehad 🙂

De speeddate avonden worden gehouden op vaste locaties in diverse studentensteden, waaronder Utrecht, Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Groningen. Daarnaast nog in enkele andere grote steden als Deventer, Den Haag, Assen en Breda. Een goede landelijke spreiding dus.

Deze events vinden zowel door de weeks plaats als in het weekend, en worden georganiseerd in samenwerking met flitsdate.nl (daarover verderop meer). In de speeddate-agenda van e-Matching zie je precies hoeveel plek er nog is bij welk event, of er nog mannen of vrouwen nodig zijn, en welke leeftijden welkom zijn. En soms kan je nog op de wachtlijst. De gesprekjes duren hier 3 minuten, en na 7 rondes is er een pauze van een kwartier. Niemand gevonden? Dan mag je een volgende keer gratis nog eens meedoen.

Schrijf u gratis in en maak 3 gratis contacten bij e-Matching >>> 

2: Aboutlove.nl

Organisatie Aboutlove.nl initieert speeddating evenementen in 4 grote steden, namelijk Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Bij About Love zijn er specifiek avonden voor hoger opgeleiden en ‘algemene’ speeddate avonden.

AboutLove

Verder geeft AboutLove de laagste prijsgarantie. Onderaan dit artikel hebben we de prijzen van een avondje speeddaten bij elkaar gezocht en inderdaad: AboutLove bleek de goedkoopste, en als je er vroeg bij bent (early-bird tickets) ben je nog een paar euro goedkoper uit zelfs. En ze geven nog match-garantie ook (dus geen enkele match = een tweede keer gratis meedoen).

Op de avonden van Aboutlove speeddate je met ‘zo’n 15 tot 20 singles’. De leeftijdsgroepen zijn vrij divers. Zo zien we groepen van 24 tot 35 jaar, 25 tot 38 jaar, 20 tot 32 jaar en 25 tot 40 jaar. Naast speciale events voor hoger opgeleiden zijn er ook incidenteel homo en lesbische speeddate gelegenheden.

Je bent vanaf een half uur voor aanvang welkom, en er wordt de procedure uitgelegd. De rondes duren bij AboutLove 4 minuten, daarna wissel je door. Op je datakaart geef je aan of je interesse hebt in de persoon die je net gesproken hebt, net zolang totdat je iedereen gehad hebt. Ook hier krijg je binnen 24 uur te horen met wie je een match bent, en kun je ‘voor het eggie’ gaan daten.

Bezoek Aboutlove.nl en bekijk evenementen >>>

3: Speeddaten.nl

Organisatie die zich volledig toelegt op speeddaten en borrels. Ze zijn al 10 jaar actief met speeddating, en organiseren events waarbij je 15 tot 20 korte dates op één avond hebt.

Volgens de website is de kans op een match 91%, en al meer dan 50.000 singles gingen je voor. Voor een speeddate avond moet je wel reserven op hun website.

De steden waar de evenementen van speeddaten.nl plaatsvinden zijn op moment van schrijven Amsterdam, Den Bosch, Breda, Eindhoven, Den Haag, Haarlem, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Zwolle.

Leeftijdscategorieën die worden gehanteerd zijn 20-35, 25-40, 35-45 en 40-45. Je kan dus vaak voor verschillende groepen inschrijven. Tevens is er een marge van 2 jaar per categorie, dus ben je 37 mag je nog meedoen met de groep van 20-35. De avonden en borrels van speeddaten.nl zijn overigens niet alleen voor hoger opgeleiden. Wel hebben de deelnemers volgens de site gemiddeld HBO-niveau.

Binnen 24 uur na afloop van het even krijg je je matchmail toegestuurd, met daarin (hopelijk) je matches. Negen op de tien deelnemers heeft minimaal 1 match, maar de meesten hebben er meer dan 1. Op hun site hebben we niets kunnen vinden over ‘matchgarantie’, dus heb je geen enkele match kun je waarschijnlijk niet nog eens gratis deelnemen. Lees verder op de website, waar je ook vele ervaringen van (ex)-speeddaters kunt lezen.

Bezoek Speeddaten.nl, voor Speeddating & Borrels >>>

4: Flitsdate.nl

Flitsdate is waarschijnlijk de speeddate-organisator die van allen in de meeste steden actief is. Naast de grote studentensteden kun je via hen ook speeddaten in Amersfoort, Assen, Arnhem, Deventer, Breda en Den Haag. Veel ervaring hebben ze ook, want ze zijn al meer dan 17 jaar actief.

Bij Flitsdate ontmoet je 20 singles op een avond. Er zijn ook hier diverse leeftijdscategorieën, en sommige avonden zijn alleen voor HBO/WO singles. Dit staat duidelijk aangegeven in de agenda.

De rondes duren 3 minuten, daarna schuiven de heren door. Tevens is er een match-garantie: heb je geen enkele ‘ja’ op je kaart genoteerd, dan mag je kosteloos een keer terugkomen. De avond is geheel verzorgd, inclusief begeleiding van een professionele speeddate-host, een welkomstdrankje, hapjes en een sfeervolle ambiance. Op de site zijn diverse ervaringen, reviews en succesverhalen van oud-deelnemers te vinden.

Op de hoogte blijven van de events van Flitsdate? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Flitsdate verzorgt dus ook de speeddating events van e-matching.


Bezoek Flitsdate.nl, Speeddating Events >>> 

Flitsdate, een relaxte, efficiënte manier van kennismaken in sfeervolle uitgaanslocaties.  We bestaan al weer 18 jaar en zijn de grootste speeddatespecialist van Nederland

5. Speeddateavond.nl

De website Speeddateavond.nl vind je ook als je googelt op speeddating, alleen is deze van dezelfde eigenaar als van Flitsdate.nl, namelijk BEAU Events. Het aanbod op deze site is hetzelfde als op Flitsdate, want het gaat om exact dezelfde evenementen. Daarom gaan we speeddateavond.nl hier niet nog eens uitvoerig bespreken.

Bezoek Speeddateavond.nl (van Flitsdate / BEAU Events) >>>

6. Hop To Date

De website HoptoDate.com organisers bar hoppings in verschillende steden, waar je tijdens het borrelen nieuwe singles ontmoet! Denk aan Utrecht, Tilburg, Amsterdam en Nijmegen. HopToDate; dat is dé manier om singles te ontmoeten en een leuke avond te beleven tegelijkertijd. Op de website lees je meer over hoe zo’n avond er precies uit ziet. Het is heel anders dan een reguliere speeddate-avond dus neem zeker een kijkje.

7. SizzL

Update: Sizzl is helaas gestopt. Sizzl noemt hun dienst ‘speeddaten 2.0’. Tijdens hun date nights ontmoet je net als bij ‘gewone’ speeddating avond een flink aantal singles, alleen ga je nu spelletjes spelen! Geen risico op ongemakkelijke stiltes, want er is altijd het spel om op terug te vallen, en spelen zorgt sowieso voor een relaxte sfeer.

Spelletjes die gespeeld worden zijn Jenga, Ping Pong of Flirty 30 Seconds. Je speelt dus steeds in wisselende samenstellingen. SizzL is opgericht door Sanne, die helemaal klaar was met dating apps, omdat deze voor haar niet het gewenste resultaat hadden.

2 singles die Jenga spelen
Jenga spelen met andere singles. Photo Credit: SizzL

Momenteel zijn de avonden alleen voor hetero singles, in de leeftijdscategorieën 18 tot 25 jaar en 24 tot 35 jaar. Op termijn komen er mogelijk ook 35+ en holebi speeddating avonden bij SizzL. Bekijk een impressie-video op YouTube.

Een spelletje zorgt ervoor dat het daten lekker laagdrempelig is en niet zo geforceerd. Dus echt een must try als je die datingapps wel gezien hebt.

7. Search4Love

Search4Love organiseert zowel speeddating avonden als single diners. Deze avonden vinden plaats in Arnhem, Den Haag, Amsterdam, Breda, Deventer, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam. Mooi verspreid over het land dus.

Search4love hanteert een niet-goed-geld-terug-garantie, en je krijgt dezelfde avond nog de uitslag van je matchkaart te zien.

Ook organiseren ze zogenaamde Duo Single Diners. Wil je niet in je eentje naar een speeddate avond, maar wel met een vriend of vriendin? Dan zijn de 6-gangen-diners wellicht iets voor jou. Tijdens de dient ontmoeten jullie steeds bij elke gang een nieuw duo. Ook hier vul je weer op je matchkaart in welke singles je wel en welke je niet nog eens terug wilt zien.

Bezoek de website van Search4love: speeddaten & single diners >>>

Tijdens een speeddate avond is altijd een host aanwezig. Hij of zij heet je welkom, voorziet je van een lekker drankje en begeleid je gedurende de avond. 

Wat kost een avondje speeddating?

Tarieven van dit soort avonden verschillen nogal eens. Soms is het met, dan weer zonder welkomstdrankje, enz. Om een idee te geven zie je hier onder de tarieven zoals die zijn op het moment van schrijven van dit artikel. Deze kunnen echter inmiddels niet meer actueel zijn, dus check de prijzen altijd op de website van de organisatie zelf.

OrganisatorKostenMatch-garantieWebsite
e-Matching€ 29,99jae-matching.nl
Speeddaten.nl€ 27,50neespeeddaten.nl
Flitsdste€ 29,99jaflitsdate.nl
Aboutlove.nl€ 22,50jaabout love.nl

Datingsites

Toch liever geen speeddate maar thuis op de bank op zoek naar een date? Datingsites voor hoger opgeleiden zijn Match4mee-Matching en Parship.nl 

Zie je meer ondertussen meer in relatiebemiddeling? Vraag kosteloos informatie aan bij Mens-en-Relatie.nl. Op deze pagina leest u meer over relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden.

Ervaringen met Speeddating

Ben jij al eens deelgenomen aan zo’n avond? Dan lezen we jouw ervaring natuurlijk graag terug! Hoeveel matches had je? Viel het mee of tegen? En door welke organisatie was jouw event georganiseerd? We lezen het graag terug; je kan hier onder een comment of korte review achterlaten. Op de website van RTL Nieuws vind je een aardig artikel met de ervaringen van Matthijs en Peper, die beiden op speeddate gingen.

Tot slot: bedrijven komen en gaan. Zo waren in het verleden 10sec en Fasterdate ook organisaties die dit soort dating aanboden, maar deze bestaan niet meer. Aan de andere kant komen er ook altijd weer organisaties bij. Mis je een organisatie, of is een van bovenstaande ter zielen? Stuur ons een berichtje en we passen de pagina aan. Dank!


e-matching banner

6 gedachten over “Speeddaten”

 1. Ik vind het concept wel leuk, maar speeddaten heeft pas echt effect gehad nadat ik een coachingssessie bij schoolofseduction.nl heb gevolgd. De coaches daar hebben me echt uit mijn schelp geholpen. Voor het eerst kon ik een boeiend gesprek voeren en voelde ik me veel beter over mezelf! Als je toch niks te verliezen hebt zou ik daar eens langs gaan

  Beantwoorden
 2. Speeddaten.nl -> Net onder t landelijk gemiddelde
  ((nadat ik +/-30 avonden via verschillende momenten/steden/locaties/aanbieders/settings, meemaakte, heb ik een complete totaalindruk. als professional host snap ik ook goed wat deze groepsprocessen helpt/stoort))

  PRIJS/KWALITEIT- Dit is de duurste landelijke aanbieder; bij 8 m/v totaal, gaat event al door.. (€32 voor +/-1,5 u is teveel. weinig dates= kortere events)

  HOST- voldoende meestal, soms onnodig afwachtend. Placeren van daters vaak matig; niet optimaal over ruimte verdeeld (te dicht op elkaar= onnodig afgeleid door andere gesprekken) (pre covid met 4daters aan 1 klein tafeltje geplaatst; nogal een ‘massa is kassa’ gevoel). Blijkbaar geeft bedrijf geen goede instructies ivm placering aan zzper hosts (pas als ik hen erop aanspreek wordt men wakker). KL.service,

  ORGANISATIE- Dit Belgische bedrijf reageert vaak 1 dag later, niet inhoudelijk bij lastiger vragen(vaak algemeen). Data worden vrij vaak doorgeschoven bij onvoldoende deelnemers.

  Je ontvangt 1x een verzoek ivm invoeren matches, geen reminder. Er bestaat geen duidelijke deadline ivm keuzes invullen. +/-5 dagen na event ontvang je wel een matchoverzicht, dit is evt onvolledig. (degenen die invullen vergaten worden niet opnieuw benaderd via extra reminder)

  Beantwoorden
 3. Speeddating is een leugen. De vrouwen gaan er in groepen heen om te kijken hoe ze in de markt liggen, met geen enkel doel om contact te leggen.

  De mannen lopen er als domme lachende circus ponies rond.

  Reactie Redactie: Hoi Tim, interessante observatie. Kun je daar wat meer over vertellen? Heb je dit zien gebeuren? Ik ben wel benieuwd 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie