Smart Singles

Smart Singles is een datingsite voor hoger opgeleiden die aanzienlijk minder bekend is dan e-Matching.nl en Match4me.

Omdat deze site zich specifiek richt op ‘slimme singles’ hoort hij thuis op datingsite-hogeropgeleiden.nl. Is deze site aan te bevelen? Aangezien ze een stuk minder bekend zijn dan eerder genoemde sites, zullen ze aanzienlijk minder leden hebben. En al helemaal afgezet tegen dating apps als The inner Circle.

Schrijf u gratis in bij Smart Singles >>>

smart singles logo

“In tegenstelling tot veel andere datingwebsites, is SmartSingles.nl fel tegen nepprofielen. Bij ons vind je geen chatoperators die je aan het lijntje houden. Fair play, dat is ons motto”

Smart Singles zoekt daters die kennis(niveau) belangrijk vinden in een partner. De op de site te lezen belofte ‘binnen enkele kliks heb je contact met jouw droomdate’ lijkt me wat overdreven. Dat is zelfs met maandenlang tinderen niet gelukt 😉

Inschrijven

Bij het inschrijven, geef je e-mail-adres, gebruikersnaam, wachtwoord en dergelijke op. Verder geef je aan of je een man of vrouw zoekt, wat voor een postuur je hebt et cetera. Via je mail krijg je dan een code waarmee je je gratis lidmaatschap bevestigt.

In je dashboard zag ik gelijk een aanbieding om met 20% korting het zogenaamde VIP-lidmaatschap af te nemen. Beter is het om eerst maar even rond te kijken of deze datingsite je bevalt natuurlijk. En je profiel te vullen natuurlijk.

smartsingles dashboard

Snel aan de slag? Gebruik de ‘Fotozapper’. Net als bij Tinder of andere dating apps zie je foto’s voorbijkomen en kies je of je iemand wel of niet leuk vindt (Smart Singles heeft hier de optie ‘misschien’ nog aan toegevoegd).

Ook kun je de behoorlijk uitgebreide zoekfunctie gebruiken. Mij viel wel op dat het gros van de dames zo rond de 40 is. Niet een al te jong publiek dus. Ook de profielteksten waren niet al te best gevuld.

Daarnaast waren er erg weinig vrouwen online. Dit hoeft niet te betekenen dat een datingsite slecht is, maar het is vaak wel een teken aan de wand.

Schrijf u gratis in bij Smart Singles >>>

Safe Dating Networks Partnersites

SmartSingles.nl is onderdeel van een uitgebreider netwerk van datingsites. Onder dit netwerk vallen onder andere ook stedendating.nl, seniorengeluk.nl, maatjemeer-match.nl, datingeasy.nl en metjou.nl. En dit maakt dat je even op moet letten:

Onder ‘Instellingen’ -> ‘Partnersites’ kun je aangeven of je ook op de andere sites van Safe Dating Networks gevonden wilt worden. En of je ook singles die aan jouw criteria voldoen wilt zien die op andere datingsites staan ingeschreven binnen het netwerk. Let op: als je je aanmeldt bij smartsingles.nl staat deze optie gelijk automatisch aangevinkt. Wil je niet op andere sites staan en/of zoeken? Dan dien je het vinkje te verwijderen.

We hebben het niet gecheckt maar de kans is groot dat dit ook geldt wanneer je je bij andere sites van Safe Dating Networks aanmeldt.

index smartsingles.nl

Kosten Smart Singles

De kosten van SmartSingles.nl zijn nogal onoverzichtelijk. Naast het gratis lidmaatschap is er ook een betaald lidmaatschap: het VIP-lidmaatschap. SmartSingles.nl rept op hun site over credits, toegangsvormen en een prijs per dag voor een toegangsvorm.

Zo te zien is er een gratis ’toegangsvorm’ en een ‘betaalde’ toegangsvorm. Deze kost 10 credits per dag. Wat die credits dan weer kosten staat er niet bij vermeld. Nodeloos gecompliceerd, tenzij dat natuurlijk juist expres zo wordt gedaan.

Wat is een Toegangsvorm?
Een Toegangsvorm, zoals bijvoorbeeld VIP-toegang, geeft aan welke betaalde functionaliteiten je kunt gebruiken op SmartSingles.nl. Elke Toegangsvorm heeft een bepaalde prijs per dag. Deze prijs wordt uitgedrukt in Credits.

Wat zijn Credits?
Credits zijn het interne betaalmiddel van deze site. Met Credits kun je de door jou gekozen Toegangsvorm betalen.We vinden een bedrag van ‘vanaf € 24,99’. Logisch zou zijn dat dit een maandbedrag is, maar dat staat er niet expliciet bij.

Als je vanuit je account een betaald abonnement wil afnemen zien we, op moment van schrijven, de volgende prijzen:

1 maand: € 24,99
2 maanden: € 15,99
4 maanden € 11,99

Tevens werd er direct na de gratis inschrijving en het beantwoorden van enkele profielvragen 20% korting geboden op het VIP-abonnement. Dit werd een introductie-korting genoemd. Hoe lang dit aanbod geldt staat er niet bij vermeld.

Bedrijfsinformatie Smart Singles

Datingsite SmartSingles.nl is onderdeel van Safe Dating Network.
website: www.smartsingles.nl
e-mail adres: via contactformulier op de website
Amazing Bits B.V.
Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen
Nederland

Alternatieven voor SmartSingles.nl

Toch liever geen Smart Singles Alternatieve datingsites voor hoger opgeleiden zijn Match4mee-Matching en Parship.nl. Lees bijvoorbeeld onze match4me.nl of e-matching.nl reviews.


e-matching banner

Plaats een reactie