Parship

Datingsite Parship, die u misschien wel kent van hun televisiereclames, is een datingsite die zich richt op singles die een serieuze, duurzame relatie zoeken. Het publiek is hier dan mogelijk ook wat volwassener/gemiddeld ouder dan op een Lexa of Tinder. Ze zijn vaak dertig jaar of ouder, en belangrijker: hoog opgeleid. HBO en WO singles is waar Parship.nl zich op richt. Het inschrijven bij Parship is gratis.

logo parship

Grofweg zijn er 5 serieuze datingsites voor hoog opgeleiden in Nederland: Match4me, e-Matching, The Inner Circle, EliteDating en Parship.

De twee laatstgenoemde sites laten nieuwe leden een persoonlijke vragenlijst invullen om hun goed te kunnen matchen met andere internetdaters. Dit soort datingsites noemen we ook wel ‘matchmakingsites’ omdat ze u een handje helpen bij het zoeken van mogelijk geschikte partners. U staat er dus niet helemaal alleen voor, wat op veel relatiesites wél het geval is.

Schrijf u gratis in bij Parship, dating met een persoonlijkheidstest

Wel kost het maken van de persoonlijkheidstest behoorlijk wat tijd. Wat echt niet meer past in de huidige tijdsgeest is dat je bij Parship niet gelijk de foto’s kunt zien van leden. Een ander nadeel is dat Parship flink aan de prijs is. Hoe lang houdt deze datingsite het nog vol tussen het (grats) datingapp-geweld?

Parship banner

Bijzonderheden Parship.nl

 • Meer dan 75% van de leden geeft aan hoogopgeleid te zijn.
 • Genomineerd voor Datingwebsite van het Jaar verkiezing 2019..
 • De meeste Parshipleden zijn ouder dan dertig; een leeftijdsgroep die een serieuze datingsite zoekt.
 • Matchmaking website: matcht singles op basis van de uitgebreide persoonlijke test die elk nieuw lid moet invullen.
 • Net als hoger opgeleiden datingsites Match4me en e-Matching heeft deze site het Veilig Daten Keurmerk en het Thuiswinkel Waarborg gekregen.
 • Bedrijven met het datingkeurmerk beloven veilige opslag van persoonlijke gegevens, snelle afhandeling van klachten, handmatige keurig van profielen. Pro-actief weren van oplichters en fakers.
 • Niet zelf hele lijsten met profielen doorploegen; u krijgt goed passende singles voorgesteld.
 • Er zijn op internet en op dating-vergelijkingssites wel vele klachten te vinden over Parship: met name over onterechte afschrijvingen, een agressief incasso-bureau en te weinig actieve leden.
  Ook de klantenservice komt er in gebruikers-ervaringen vaak niet goed van af.
 • Bent u een onervaren dater, of vind u contacten leggen lastig? Op het weblog worden regelmatig tips en adviezen geplaatst. Ook worden er met enige regelmaat workshops van single coach Nicole Vening aangeboden.
 • U blijft anoniem voor zover u dat wilt. U kun kiezen welke leden uw foto’s zien, en in welke mate deze scherp zijn.
 • Er is een prima verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke leden; vrijwel 50-50.
 • Het succespercentage van singles die een vaste relatie vindt is meer dan 30%. Let wel; dit zijn hun eigen bevindingen.
Parship website

Kosten

Hoewel de datingsite haar prijzen onlangs verlaagd heeft zijn de kosten van Parship nog steeds pittig te noemen. De hoge abonnementsprijzen zorgen echter wellicht wel voor een serieus publiek, bestaande uit singles die letterlijk bereid zijn te investeren in een relatie. Oorzaak van de hogere prijs ten opzichte van andere datingsites is onder meer de veelomvattende persoonlijkheidstest, die u wel gratis mag maken.

Een overzicht van de kosten per abonnementsvorm vindt u in het onderstaande overzicht. Check altijd de meest actuele prijzen op de website zelf.

Schrijf u gratis in bij Parship, dating met een persoonlijkheidstest

Een nadeel van Parship is dat het niet mogelijk is een kortlopend abonnement van bijvoorbeeld 1 of 3 maanden te kiezen. Dat maakt de site extra duur. Onlangs zijn de prijzen ook nog eens verhoogd, met ongeveer 5 euro per maand.

6 maanden €269,40 (= 44,90 euro per maand)
12 maanden: €478,80 (= 39,90 euro per maand)
24 maanden: €597,60 (= 24,90 euro per maand)

Als u een volledig abonnement wilt kunt u betalen met iDEAL, Paypal of creditcard (Visa, American Express, of Mastercard). Betalen in termijnen is bij deze datingsite mogelijk; per maand, per kwartaal of halfjaarlijks.

Bij het premium lidmaatschap is ook een ‘profielcheck’ inbegrepen. Als u als gratis lid een profielcheck wil laten doen betaalt u maar liefst 49 euro.

De prijzen waren eenvoudig op hun website te vinden; wat bij ons altijd wel vertrouwen wekt. Sommige relatiesites “verstoppen” hun tarieven in de algemene voorwaarden, of u moet 5 keer klikken om op de gevraagde pagina te komen. Van alle datingsites voor hoger opgeleiden is Parship met afstand de duurste, maar ook de enige die gebruik maakt van een persoonlijke test om u zo goed mogelijk te matchen.

Het Kosteloze Lidmaatschap

Wat kun je met het gratis abonnement? Nou, wat het sturen van berichtjes en singles ontmoeten bar weinig eerlijk gezegd. Wél kun je met een kosteloze inschrijving een aardige indruk krijgen van de site en de Parship-persoonlijkheidstest. Deze mag je namelijk óók maken met alleen een gratis inschrijving.

Ook kun je interesseberichtjes (die bij Parship IJsbrekers heten) versturen. Het aanmelden verplicht u tot niets en u heeft de gelegenheid de functies van website te bekijken. Het is een vrij duur abonnement dus dit is geen overbodige luxe. Test de site nu vrijblijvend.

Schrijf u gratis in bij Parship, dating met een persoonlijkheidstest

Mogelijkheden bij het gratis en betaald abonnement

In onderstaand overzicht kunt u zien welke functies u bij het gratis en welke bij het betaalde lidmaatschap kunt gebruiken. De mogelijkheden bij het gratis abonnement zijn tamelijk beperkt; houd hier rekening mee bij de keuze voor uw datingsite.

FunctieGratis LidmaatschapBetaald Abonnement
Foto's zienjaja
IJsbreker (interesse) sturenjaja
Tekstberichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenja (9)ja (9)
Profielen bezoeken / Zoekfunctieja, maar geen lokale zoekfunctieja, zonder beperkingen
Persoonlijkheidstest makenja (korte evaluatie)ja (uitgebreid rapport)
Mobiele datng / Appjaja
Chatten op de sitenvtnvt

Contact met Parship

Het postadres van Parship is:
PARSHIP GmbH, Klantenservice Nederland
Speersort 10, 20095 Hamburg, Duitsland
Parship heeft geen telefoonnummer; wel een faxnummer: +49 (0)40 46 00 26 596.
Op de website is ook een contacformulier te vinden. www.parship.nl

Ervaringen: Uw Parship Review graag!

Hier onder kunt u uw ervaringen met Parship achterlaten, en reviews lezen van mensen die al lid zijn geweest. We zijn erg benieuwd naar uw ervaring en verzoeken u vriendelijk een korte review te schrijven. Ook korte complimenten en klachten zijn zeer welkom.

Wat zijn de sterke en minder sterke punten van deze matchmaking site? Zijn de hoge abonnementskosten gerechtvaardigd? Geen zin om een review te typen? Gebruikt u dan alstublieft onderstaand rating-systeem om de dienst op verschillende facetten te beoordelen.

Alternatieven

Toch liever geen Parship? Alternatieve datingsites voor hoger opgeleiden zijn Match4me, e-Matching en Elite Dating. Liever een dating app? Lees onze pagina met dating apps voor hoger opgeleiden.

Ziet u meer heil in relatiebemiddeling? Vraag kosteloos informatie aan bij Mens-en-Relatie.nl. Op deze pagina leest u meer over relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden.


e-matching banner

1 gedachte over “Parship”

 1. Zeer goede en overzichtelijk website.

  Helaas veel dames die op zoek zijn naar iemand met een hoog inkomen. Terwijl ze zelf niet eens een MBO+ opleiding hebben. Door iets geheel ingewikkelds te schrijven waar over nagedacht moet worden, selecteer je hier snel op. Helaas velen met een rugzak. En tot nog toe enkele ontmoet, die niet eens toe waren aan een relatie. En eigenlijk een LAT relatie wilden. Maar dit niet duidelijk wilden schrijven. Jammer, als men niet eerlijk en open, kan en wil zijn. Maar dit laatste heeft natuurlijk niets met Parship te maken. Bij vragen snel en duidelijk antwoord. Goede service. Wat is duur. Het is maar net wat het oplevert. En aan de zeer uitgebreide persoonlijkheidstest heb ik mijn leven lang heel veel aan. Doe die alleen al maar ergens anders en dat voor 240 euro. Is dat meer dan het geld waard.

  Beantwoorden

Plaats een reactie