Hinge

Klaar met Tinder? En met andere dating apps? Volgens de makers van de app Hinge, is dit de laatste app die je zou moeten proberen, om vervolgens te verwijderen. De makers zijn er namelijk erg van overtuigd dat je hier wel slaagt, omdat je hier diepere gesprekken voert. Bezoek hinge.co

Wat is Hinge?

Hinge is bedoeld voor mensen die dating apps achter zich willen laten. Dit zou, naar eigen zeggen, de laatste app moeten zijn die je probeert. Op deze dating app vind je geen swipes, geen timers en geen regels. Je ontmoet alleen de beste matches. Daarom werkt deze app een beetje anders dan Tinder en vergelijkbare apps.

Download de Hinge app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Hinge logo

Het algoritme van Hinge bepaalt welke matches je te zien krijgt. Dat werkt zo: je liket mensen en mensen liken je terug. De app bekijkt dan wat voor soort profielen het zijn. Aan de hand daarvan raadt de app wie jij interessant zal vinden en wie jou interessant zal vinden.

Hinge is een concurrent voor dating apps als Happn, Inner Circle en in mindere mate e-Matching.

Ben je dating apps zat en wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Doe de gratis slagingskans-test voor relatiebemiddeling bij PartnerSelect, en vind uit hoe ‘bemiddelbaar’ jij bent.

Hoe werkt Hinge?

Bij het aanmelden op Hinge wordt om aardig wat gegevens gevraagd. Het idee daarachter is dat je een profiel creëert met meer diepgang. Wat je deelt met anderen, kan een goed gesprek opleveren. Daarnaast zijn er ook ‘prompts’ in de app. Dat zijn schermpjes waarmee je wordt uitgedaagd een gesprek te beginnen. Oftewel: je wordt gevraagd actief te reageren op berichten van anderen.

In de app moet je niet naar links en naar rechts swipen, maar like je specifieke delen van een profiel. Je kunt ook op een onderdeel een reactie geven. Alles in deze app is erop gericht een match te vinden en persoonlijke gesprekken te voeren. Het idee is dat je dan iemand vindt die bij je past, in plaats van iemand die je alleen op uiterlijk hebt beoordeeld.

e-matching banner

Niet Locatie-gebaseerd

Hinge is niet per se gebaseerd op locatie. Je kunt aangeven dat je graag matches dichtbij wilt hebben, maar dat hoeft niet. Op Hinge gaat het niet zo zeer om je huidige locatie, maar om de buurt waar je vandaan komt. Je kunt je hometown selecteren op een wereldkaart.

De app vraagt wel om toegang tot je locatie, maar het is niet verplicht. De app werkt ook als je geen locatietoegang toestaat. De makers van de app hebben goed begrepen dat je misschien niet wilt dat iedereen weet waar je woont.

Diepgaande gesprekken

De bedoeling is dat je op deze app vooral mensen vindt voor diepgaande gesprekken. In de praktijk blijkt dat veel eerste gesprekken toch gewoon bestaan uit ‘Hey’, ‘Hoi’ en ‘Hoe gaat het?’ Dat zijn niet echte gespreksstarters. Daarom adviseert Hinge om eerst een interessante opmerking te maken.

Je kunt ideeën vinden om over te praten, door op iemands profiel te bekijken. Op het profiel staan veel profielvragen (en antwoorden), waar je eens iets dieper op in zou kunnen gaan.

Over Hinge

Deze dating app bestaat nu een goede acht jaar, en maakt de laatste jaren een snelle groei door. Dat bleef niet onopgevallen: zelfs het moederbedrijf van Tinder, Match Group, kreeg belangstelling voor de app. Daarom kocht het een aandeel in Hinge. Best opvallend, want Hinge wordt ook wel eens de ‘Anti-Tinder’ genoemd. Deze app richt zich vooral op serieuze relaties. Daar komt ook de slogan vandaan: ‘Designed to be deleted’. Bezoek de website van Hinge: hinge.co

Interesse in meer dating apps? Bekijk het overzicht mat alle apps die op deze site staan.


e-matching banner