Relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden

Naast speciale datingsites voor hoog opgeleiden, zoals Parship, Match4me en Elite Dating, zijn er ook veel relatiebureaus die zich op deze doelgroep richten. Veel singles hebben meer vertrouwen in een persoonlijke aanpak en kiezen voor relatiebemiddeling.

Tijdelijke & Exclusieve Actie via datingsite-hogeropgeleiden.nl: 3 dagen volledig lidmaatschap bij Match4me.nl: helemaal gratis. Een unieke gelegenheid om Match4me kosteloos te testen

Enkele relatiebureaus voor HBO/WO singles zijn puur-relatiebemiddeling.nl, dtng.nl, partnerselect.net en mens-en-relatie.nl. Een algemenere relatiebemiddeling site is 40plusrelatie.nl. Onderaan het artikel vind je korte beschrijvingen van deze en andere relatiebureaus.

40 plus relatiebemiddeling

In onderstaand artikel gaan we dieper in op relatiebemiddeling. Aan lezers die al eens met bemiddelaars te maken hebben gehad vragen we hun ervaringen met ons te delen. Dit kan onderaan de pagina.

Relatie Bemiddeling in de eenentwintigste eeuw

Een wereld die merkbaar complexer wordt vraagt om inventieve oplossingen die structureel perspectief bieden. Het vinden van een passend contact in de relationele sfeer is daarbij merkbaar uitdagender geworden, met name voor HBO’ers en academici.

Juist het vinden van een natuurlijke balans in een relatie in combinatie met een veeleisende carrière blijkt voor veel mensen met een hogere opleiding zoals HBO’ers of academici een struikelblok. Daar komt dan ook nog eens het relatief hoge aantal echtscheidingen onder de hoger opgeleide medemens bij, hetgeen de kans op een perspectief biedende relatievorm doet afnemen.

Intellectueel matchbaar

Uiteraard is er de factor opleiding,wat zeker geen onbeduidende invloed heeft op het moment dat u aan een relatie denkt of het actief realiseren daarvan. Men heeft ongetwijfeld een rijk sociaal leven, een goede baan, een uitdagende kennissenkring maar het ontmoeten van die passende partner is is velerlei opzichten een ware crime.

Veel hoger opgeleide mensen kiezen er juist voor om prioriteit te geven aan de studie en carrière waardoor het ontwikkelen van een relatie naar de achtergrond wordt verdrongen. Pas om het moment dat men in een redelijk stabiele fase van het leven is aangekomen krijgt het begrip relatie wat meer prioriteit.

Hoger opgeleiden hebben eerder een voorkeur voor relaties waarbij de partner een vergelijkbaar niveau hebben. De gelijkwaardigheid op intellectueel niveau staat bij deze groep singles juist bovenaan het verlanglijstje. Juist onder hoogopgeleide vrouwen komt het zogenaamde ‘downdaten’ slechts sporadisch voor waar juist de hoogopgeleide mannen er ogenschijnlijk weinig moeite mee hebben als hun beoogde partner een wat minder hoge opleiding hebben.

Waar liggen de prioriteiten bij relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden

Wat met name opvalt is dat het bij hogeropgeleiden niet gaat om de oppervkakkige klik. Er moet duidelijk iets meer zijn, en uiteraard het moet echt zijn. Iemand die zich voor doet als zijn intellectueel zal snel door de mand vallen op het moment dat er gecommuniceerd dient te worden op niveau.

Daarnaast hechten veel hoger opgeleiden veel waarde aan wat een relatie hen te bieden heeft. Het samen zijn is niet voldoende. Er moeten meerdere bindende factoren aanwezig zijn om een duidelijke verbintenis aan te kunnen gaan.

Humor en diepgang

Communicatie staat onder hogeropgeleiden voorop. Mede omdat deze groep zich niet eenvoudig laat opjagen wordt er, meer dan onder bijvoorbeeld MBO’ers, aandacht gegeven aan het proces van elkaar leren kennen. Men kent immers, doordat men op een latere leeftijd actief gaat daten, wat de eigen meerwaarde is. Het gaat dan duidelijk om wat de meerwaarde van de beoogde partner is en in hoeverre dat bijdraagt aan de kwaliteit van het leven.

Relatiebemiddeling van hoger opgeleiden

Bij hogeropgeleiden is het de uitdaging om door de persoonlijke verschillen heen te kijken. Juist de bindende factor is de sleutel tot succes. Een universitair geschoolde vrouw met kinderen en een huwelijk achter de rug zal niet zo snel gematched worden met een man van het zelfde intellectuele niveau die nog nooit getrouwd is geweest. Uiteraard spelen er meerdere factoren een rol zoals persoonlijke interesses en ontwikkelingen. De eerste stap is daarom de vrijblijvende kennismaking.

In veel gevallen zal een relatieconsulent kijken naar de leefervaring en het verwachtingspatroon van de single man of single vrouw. Juist uit het eerste gesprek blijkt vaak of er sprake is van een wens, een droom of eerder hoop. En juist dat is belangrijk voor een succesvolle bemiddelingspoging.

Voor een succesvolle match dient er sprake te zijn van een solide basis. Het verwachtingspatroon dient realistisch te zijn en de kandidaat dient inzicht te hebben in zijn eigen plus- en minpunten. Tijdens het intakegesprek wordt al snel duidelijk in hoeverre een kandidaat matchbaar is. Het heeft weinig zin om een individu partnervoorstellen te doen toekomen als van te voren al min of meer duidelijk is dat het vinden van een match bijna een utopie is.

Werkwijze: hoe gaan relatiebemiddelingsbureaus voor hoog opgeleiden meestal te werk?

Een voorbeeld van het werk van een relatiebemiddelaar. In het kort komt het neer op de volgende procedure:

Intakegesprek

Om te beginnen is het belangrijk om u goed te leren kennen, u wilt graag een passend contact vinden, dus dienen wij te weten wat u zoekt en wat u als belangrijk ervaart. Tijdens het intakegesprek met de relatieconsulent(e) worden er diverse onderwerpen aangesneden: uw werk en uw beroep, hoe eerdere relaties zijn verlopen, bezigheden etcetera. Vanzelfsprekend worden ook uw wensen op het gebied van relatiebemiddeling besproken.

Persoonsbeschrijving

Voordat de consulent op zoek kan gaan naar een succesvolle match wordt er een kort bio gemaakt van u als relatiezoekende. Zo is het eenvoudiger om karakteristieke kenmerken te matchen met iemand die bij u past op basis van een aantal criteria. Vragen als bent u, waar liggen uw interesses, hoe staat u in het leven? Om uw toekomstige partner een goed en realistisch beeld van u zelf tegeven is een foto of wellicht meerdere ideaal. Het gaat immers om uw presentatie.

Relatiebemiddeling

In de bemiddelingsfase gaat uw bemiddelaar uitgebreid op zoek naar iemand die goed bij u past. Omgekeerd moet dit ook het geval zijn. Want liefde moet natuurlijk wel van twee kanten komen! Binnen enkele weken kunt u een voorstel verwachten. De volgende stap is best een beetje spannend: u kunt elkaar gaan bellen!

Bellen

U belt elkaar nadat u beiden hebt ingestemd met het voorstel. Hebt u tijdens het telefoongesprek het juiste gevoel te pakken en wilt u elkaar graag ontmoeten? Dan is het de hoogste tijd om een afspraak te maken.

Ontmoeting

Het grote moment is daar: u gaat elkaar ontmoeten! Hopelijk is dit het begin van een mooie relatie. Mocht dat ondanks een leuk contact niet het geval zijn, dan bespreekt u met uw bemiddelaar wat wel en wat niet naar wens was. Als het nodig is gaat uw bemiddelaar zich weer maximaal voor u inzetten. Binnen korte tijd komt hij dan met een nieuw voorstel.

DTNG Relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden in de randstad

DTNG biedt Relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden in de randstad

Nederlandse relatiebureaus

De volgende relatiebureaus voor hoog opgeleide singles zijn in Nederland actief, en hebben een goed vindbare website. Als u eigenaar bent van een relatiebemiddelingsbureau en uw bedrijf toegevoegd wilt hebben kunt u ons een berichtje sturen. Wellicht kunnen we uw dienst aan de lijst toevoegen.

40plusrelatie.nl

| Zoals de naam al doet vermoeden richt 40plusrelatie.nl zich op relatiebemiddeling voor veertig plussers. Singles tussen de 40 en 80 kunnen er terecht. Het is een landelijke organisatie met kantorden verspreid over het land. Ze noemen zich op de site het het grootste relatiebudo voor singles tussen de veertig en tachtig jaar oud. De werkwijze kun je op de website lezen. Je begint altijd met een telefonisch contactmoment. Meer over 40plusrelatie op de website. bezoek 40plusrelatie.nl

partnerselect.net

| Duizenden mensen vonden elkaar reeds via het bemiddelen van relatiebureau PartnerSelect. Met PartnerSelect kiest u voor deskundigheid. Discreet, persoonlijk en doelgericht. PartnerSelect is ook in uw regio actief, of u nu in de Randstad woont of niet. Op de website kunt u een test maken om te zien hoeveel kans u maakt op een nieuwe relatie. Dit relatiebureau draagt het Singles Keurmerk. U kunt ze bellen voor meer info op 0800-1997, of bezoek partnerselect.net

dtng.nl

| Relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden in de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Heb je behoefte aan een meer persoonlijke matchmaking om die ene, écht leuke date te vinden? Schrijf je in bij DTNG. Het aanmelden is gratis en de verdere procedure redelijk schappelijk geprijsd. De doelgroep is zo 25 tot 40 jaar oud. Jonge, stedelijke singles dus. Op de website van DTNG. vind je meer info over de werkwijze van Lotte, de eigenaresse. Bezoek dtng.nl

mens-en-relatie.nl

| Relatiebemiddelingsbureau dat al een flink aantal jaren meedraait. Door de unieke persoonlijke benadering vinden maar liefst 3 van de 4 mensen die bij hen ingeschreven staan binnen het jaar een duurzame relatie, lezen we op de website van Mens en Relatie. Bel voor informatie of afspraak:
088 – 02 21 900, of bezoek mens-en-relatie.nl

ilse voor Hoger Opgeleiden

| Ilse Relatiebemiddeling is een relatiebureau dat al in 1997 werd opgericht. Ze hebben meerdere locaties, verspreid dover het land. Ze zijn naar eigen zeggen het grootste relatiebureau voor hoger opgeleide singles in Nederland op het gebied van persoonlijke matching. Omdat ze meer leden hebben kunnen ze scherpere tarieven aanbieden, lezen we op de site. Locaties liggen vooral in de Randstad, in steden als Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. U kunt ze bellen op 070-4190731, of bezoek Ilse Relatiebemiddeling

interduo-relatiebemiddeling.nl

| InterDUO Relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden is een toonaangevend relatiebemiddelingsbureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. Het relatiebureau is opgericht in 1996. In een oriënterend gesprek, dat telefonisch of persoonlijk plaatsvindt, bespreken zij met u de mogelijkheden. Echter worden ook de onmogelijkheden besproken. Zo wordt ingeschat in hoeverre bemiddeling zinvol is en wat uw wensen zijn. Meer over de Interduo methode leest u op de website. Bellen kan met 033 – 470.28.10. Bezoek Interduo Relatiebemiddeling

just2match.com

| Just2Match staat voor persoonlijke en discrete bemiddeling. Hun cliënten zijn ondernemers, directeuren, beslissers en professionals uit Nederland en België. Zij hebben een HBO/WO werk & denkniveau en staan goed in het leven. Persoonlijk maatwerk en uitstekende resultaten staan voorop bij Just 2 Match. Laat u uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Amsterdam, s-Hertogenbosch en Regio Den Haag/Rotterdam. Ze zijn telefonisch bereikbaar op (020) 6 21 11 21. Bezoek Just2match.com

datefor2.nl

| Date for 2 is een erkend datingbureau voor de zelfverzekerde, hoger opgeleide zelfbewuste single. Zij zijn al jaren actief in de personal matchmaking branche voor hoger opgeleiden. Hun team bestaat uit zes zeer ervaren en deskundige Consultants. Zij hebben een achtergrond in Human Resources aangevuld met de nodige psychologische kennis en ervaring in het bedrijfsleven. Ze zijn te bereiken op : 040 – 22 23 13 3. Op Datefor2.nl kun je reviews lezen van oud-leden en meer te weten komen over de werkwijze. Ook zijn ze lid van de Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK). Bezoek DateFor2.nl

puur-relatiebemiddeling.nl

| PUUR is gericht op succesvolle singles van 30 jaar en ouder. Ze hebben hun site in tweeën gedeeld, met een deel voor vrouwen en een deel voor mannen. PUUR Relatiebemiddeling biedt potentiële partners voor mensen die geslaagd zijn in het leven maar nog niet de tijd, of het geluk, hebben gehad de juiste partner te vinden.

PUUR beschikt naar eigen zeggen over het grootste bestand aan interessante single mannen in alle leeftijden die op zoek zijn naar een leuke vrouw. Hun bemiddelaars hebben helpen je graag aan interessante dates. Je kunt PUUR Relatiebemiddeling bellen op 020 715 40 60, of gebruik het contactformulier op de website. We zijn ook benieuwd naar ervaringen met PUUR, die kun je onder aan deze pagina achterlaten. Bezoek Puur Relatiebemiddeling

Interesse gewekt? Neem eens vrijblijvend contact op met een van bovenstaande bureaus voor liefdesbemiddeling. Liever internetdaten? Voor uw doelgroep zijn de volgende datingsites een optie: Parship, e-Matching, Match4me en Elite Dating.

Ervaringen met Relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden

We hopen onderaan deze pagina’s veel reviews van relatiebemiddelingsbureaus te verzamelen. Heeft u een ervaring die u met onze lezers wil delen? We zijn vooral op zoek naar ervaringen met Mens-en-relatie, PartnerSelect, Interduo en andere reeds genoemde bedrijven. Mocht u kritiek hebben op uw bureau, vragen we u genuanceerd te reageren. Ook mensen die juist zeer lovend zijn vragen we een reële weergave van zaken op te schrijven. Kortom: probeer zowel positieve als negatieve punten aan uw relatiebureau te vermelden.

Reacties

  1. Fenny Douma zegt

    Ik ben hoger opgeleid. Ca. 10 jaar geleden heb ik mij ingeschreven bij relatiebemiddelingsbureau Up2date in Amsterdam. De intake was bijzonder prettig. De dames waren goed geïnstrueerd. Het heeft mij ca. € 2000,00 gekost en ik heb slechts 1 date gehad met een veel oudere, zeer conservatieve man die totaal niet bij mij paste.

    Jaren heeft Up2date mij aan het lijntje gehouden. Contact met hen verliep zeer moeizaam. Later bleek het bureau malafide te zijn, zette eigen dames in als date. Ik trof ze nog een keer op de 50-plusbeurs in Utrecht. Men zou alles voor mij uitzoeken. Nooit meer iets gehoord. Geld kwijt en geen dates. Bijzonder frustrerend en weinig vertrouwen gevend in dit soort bureaus.

Speak Your Mind

*