Datingcoach

Op deze pagina vind je een overzicht van datingcoaches en links naar hun website, waar hun werkwijze staat uitgelegd. De term coach is in Nederland geen beschermd beroep. Iedereen kan zich dus datingcoach noemen. Houd daar rekening mee.

Wat doet een datingcoach?

Nu de (online) dating-wereld tamelijk gecompliceerd is geworden overwegen veel (langdurige) singles een datingcoach. Iemand die hen handvatten kan geven bij het daten. Een datingcoach helpt singles die het lastig vinden om de juiste partner te vinden, of moeite hebben met de datingwereld. Sommige datingcoaches hebben alleen of mannen of vrouwen als client.

Een datingcoach voor mannen concentreert zich op de specifieke moeilijkheden en verlangens van mannen tijdens het daten, terwijl een coach voor vrouwen vergelijkbare essentiële ondersteuning verleent, echter toegespitst op de bijzondere belevenissen van vrouwen.

Een datingcoach kan mannen ondersteunen bij het vergroten van je assertiviteit, de skill de juiste vragen te stellen en zelfverzekerdheid, maar ook bij het samenstellen van een dating-profiel, het kiezen van de juiste foto’s et cetera. Vanwege de opkomst van dating apps hebben met name mannen het lastiger matches te krijgen. Vrouwen neigen er naar slechts een zeer beperkt percentage mannen naar rechts te swipen / te liken. Een goed datingprofiel helpt je kansen vergoten.

Een datingcoach voor vrouwen kan helpen bij zelfbewustzijn, het vaststellen van heldere grenzen en het identificeren van waarschuwingssignalen in matches en eventueel relaties. Vaak zijn datingcoaches voor vrouwen zelf ook vrouw, terwijl dit ook geldt voor datingcoaches voor mannen.

Leidt het daten maar niet tot een vaste duurzame relatie? Geen succes op datingsites als Parship of e-Matching? Een datingcoach kan helpen. E-matching heeft trouwens een eigen coach.

Overzicht van Datingcoaches

Onderstaand overzicht is natuurlijk niet volledig, aangezien er zeker de laatste jaren een wildgroei aan ‘coaches’ lijkt te zijn ontstaan, niet in de laatste plaat op het gebied van dating en relaties. Toch kun je door dit overzicht een goede indruk krijgen:

Denise Janmaat

Datingcoach Denise Janmaat richtte in 1998 de eerste datingsite van Nederland: D-date.nl. Sinds 2010 richt ze zich echter volledig op datingcoaching en relatiecoaching.

Denise Janmaat heet een online programma voor singles die steeds weer tegen dezelfde zaken aanlopen in de datingwereld. Op haar site staat uitgelegd wat ze precies doet, en kan je een gratis e-book downloaden. Binnen het program kan je ervaringen delen met en feedback krijgen van andere singles. Bezoek denisejanmaat.nl.

Met de unieke methode die ik al zovele jaren gebruik, ga ook jij ervaren dat dat geworstel met al die ongemakken en obstakels snel tot het verleden behoort.

E-matching Datingcoach

Ook datingsite e-Matching.nl heeft een eigen dating coach. Ellen Maat heeft jarenlange ervaring in relatietherapie en assertiviteitstraining. Mochten je resultaten op e-Matching teleurstellen kun je om een consult vragen. Verder worden sommige vragen (anoniem) in het openbaar behandeld, waar ook andere leden hun zegje kunnen doen.

Ook als je twijfelt over je datingprofiel kun je, tegen betaling, een second opinion vragen. Je profiel wordt dan doorgelicht door een van de dating professionals.

Om via internet een partner te vinden lijkt heel makkelijk, gezien het enorme aanbod aan potentiële partners. Maar in de praktijk blijkt het niet voor iedereen even goed te werken.

e-matching datingcoach

DatingCoach Attractivate

Datingcoach Cees van Attractivate helpt je op weg met flirten, daten en zelfontwikkeling. Je kunt kiezen uit een online cursus of persoonlijke coaching. De online dating-cursussen zijn ontwikkeld voor diegenen die meer verlangen én willen bereiken in hun date- en liefdesleven. Persoonlijke coaching kan net het opstapje zijn voor een succesvol (liefdes)leven. Meer weten? Bezoek Attractivate.nl

Wat kan ik doen om een liefdevolle relatie te krijgen? Waarom lukt het anderen wel en mij niet? Hoe bouw ik sociale contacten op? Hoe zorg ik dat ik de baan krijg die ik wil?

Datingcoach.nl Tim Veninga

Tim Veninga is een datingcoach die de fijne kneepjes van het versieren van vrouwen onthult op zijn website versiercoach.nl. Op zijn site mannengeheim.nl richt hij zich juist op vrouwen. Daar leert hij (single) vrouwen hoe ze hun ideale man kunnen krijgen en behouden.

In in 2012 werd Veninga verkozen tot Nederlands beste datingcoach, voor mannen welteverstaan. Tim krijgt vele media-aandacht: zo kwam hij aan bod op 3FM, Vrouw, 538, Grazia en Sp!ts. Datingcoach.nl staat voornamelijk vol met tips.​

Tim’s opkomst als datingcoach is vanaf de eerste dag één grote stijgende lijn geweest. Van jonge coach die incidenteel een man trainde, tot een veelgevraagd spreker en coach bij Nederlands grootste datingadvies bedrijf.

Loveladder.nl

Datingcoaches Jesse van Woerden en Sazan Abbas helpen ondernemers en hoog opgeleide singles om succesvol te gaan daten en de juiste liefdespartner te vinden. Samen vormen ze ook een liefdesrelatie. Ze zijn gevestigd in Zwollen, en je kan er een gratis intake-gesprek aanvragen. Bezoek Loveladder.nl.

Wij hebben een doelgerichte methode ontwikkeld, genaamd Date in Progress, waarbij alle aspecten van het datingproces in een korte tijd worden aangeleerd

Parship banner

Dating-Support

Dating Support helpt je bij het succesvol zijn op datingsites. Hoe springt jouw profiel er uit? Hoe zorg je er voor dat je wél een reactie krijgt op je berichten? Hoe trigger je die leuke match om het gesprek met jou te verdiepen? Zodra je de regels van het dating-spel kent, zijn je scoringskansen veel hoger. Bekijk wat ze voor jou kunnen betekenen op dating-support.nl.

Als vrouw weet ik, zoals de meeste vrouwen, heel goed wat ik wel en niet wil. In de virtuele wereld werkt alles anders, daar is het niet direct Click,Match & Catch, bij de meeste vrouwen ligt het genuanceerder

Lovehacks.nl

Klazien is een vrouwelijke datingcoach die de mannelijke daters als doelgroep heeft. Naar eigen zeggen kan ze succes in de liefde inmiddels steeds makkelijker afdwingen.

Klazien is psycholoog en gespecialiseerd in liefde en dating sinds 2004. Via haar site kan je deelnemen aan een gratis online werkshop: ‘Zo vind je een vriendin’. Ook heeft ze een boek geschreven: “Van Droogstaan naar Droomvrouw in 10 Warpzones”. Bezoek haar website lovehacks.nl.

Ik help mannen van rond de 35 jaar die op zoek zijn naar een leuke relatie, om de superheld in zichzelf te bevrijden. Ik leer hun om zich schaamteloos aan de wereld te presenteren

Datingcoach zoeken

Jouw Datingcoach

Val je op het verkeerde type man? Leveren datingsites je niets op omdat er niet op je berichten wordt gereageerd? Heb je bindings- of verlatingsangst? Jouw Datingocach kan je helpen met deze problemen. Je kunt er meerdere workshops volgen. Ook is de eigenaresse matchmaker voor 40PlusRelatie & 60PlusRelatie. Eigenaresse Lindsy Gabriel is gevestigd in Geleen. Bekijk haar website jouwdatingcoach.com.

(…) die na vele dates de ware nog niet hebben gevonden en niet weten waar het fout gaat. Samen gaan we werken aan jouw zelfvertrouwen, presentatie, lichaamstaal , sociale en communicatieve vaardigheden.

Datingcoach in Utrecht Van Tol

Deze Utrechts datingcoach is voor zowel mannelijke als vrouwelijke singles. Ineke van Tol helpt je bij het ontdekken van patronen die er voor zorgen dat jouw datingleven niet is wat het zou moeten zijn. Bekijk haar aanpak en contactinformatie op vantoltherapie.nl.

Tijdens elke leeftijdsfase kun je bepaalde problemen tegenkomen in het vinden van een partner. Dan kan single coach Utrecht uitstekend van pas komen. 

Datingcoach Mila

Mila uit Leeuwarden richt zich op mannen die een echte duurzame relatie willen. Mannen die geen interesse hebben in het versieren van vrouwen door middel van Pick-Up-Artist trucjes waarbij de focus ligt op het krijgen van seks.

Mila biedt verschillende coachings-pakketten aan, met telefonisch consult, 1-op-1-gesprekken, dating-advies en hulp bij het opstellen van een datingprofiel. De werkwijze en kosten van de verschillende pakketten vind je op datingcoachmila.nl.

Goed daten is een vaardigheid. Met de juiste begeleiding kan iedere man de regels van het spel leren.

Nog een lijstje met datingcoaches

Zoals ik al zei zijn er te veel coaches om ze allemaal van een tekstje te voorzien zoals hier boven. Hier volgt nog een overzichtje van websites van datingcoaches die ik op internet heb gevonden:

Wat is een datingcoach nog meer?

Dit verschilt per coach natuurlijk, maar het komt wel ongeveer hier op neer. Een datingcoach kan een onschatbare waarde bieden aan singles die op zoek zijn naar liefde en romantiek. Allereerst fungeert een datingcoach als een persoonlijke gids, die individuen begeleidt door de vaak verwarrende en uitdagende wereld van dating. Ze helpen singles om hun datingdoelen te definiëren en een duidelijk beeld te krijgen van wat ze zoeken in een partner.

groep singles met datingcoach

Daarnaast biedt een datingcoach praktisch advies en begeleiding bij het verbeteren van sociale vaardigheden en het opbouwen van zelfvertrouwen. Dit kan variëren van tips over gespreksvaardigheden en lichaamstaal tot het ontwikkelen van een aantrekkelijk online datingprofiel.

Een datingcoach fungeert ook als een objectieve buitenstaander die feedback geeft en eventuele blinde vlekken of patronen in het gedrag van een single kan identificeren. Door deze inzichten kunnen singles hun eigen gedrag beter begrijpen en waar nodig aanpassen om succesvoller te zijn in het vinden van een partner.

Bovendien biedt een datingcoach emotionele ondersteuning en aanmoediging tijdens de ups en downs van het datingproces. Ze helpen singles om positief te blijven en gemotiveerd te blijven, zelfs als ze te maken krijgen met afwijzing of teleurstelling.

Kortom, een datingcoach kan singles helpen om effectiever te daten, zelfvertrouwen op te bouwen en een gezonde relatie te vinden. Ze bieden begeleiding, ondersteuning en praktische tips die singles in staat stellen om hun romantische doelen te bereiken en uiteindelijk de liefde van hun leven te vinden.

Datingsites proberen

Mocht je niet slagen op datingsite X kan het verfrissen zijn het eens op een andere te proberen. Ik vind OkCupid een erg goede Engelstalige gratis datingsite, met behoorlijk wat Nederlandse leden. Omdat je bij deze site erg veel vragen moet/kunt beantwoorden trekt het, denk ik, vrij veel singles met serieuze bedoelingen aan. Ook Bumble vind ik een prima optie, een veel betere dating app dan Tinder in mijn ogen.

Hoger opgeleiden kunnen eens kijken bij e-Matching.nl en Match4me. En ben je Tinder-moe? Probeer dan eens Happn of Bumble. Of Hinge als je in een grote stad woont.

Bericht aan Datingcoaches

Bent u datingcoach en wilt u ook in dit overzicht vermeld worden? Neem dan even contact met mij op.

Datingcoach Ervaringen

Er lijken nogal wat verschillen in benaderingen te zijn van datingcoaches. Zij die zich op mannen richten leren hen zich vooral goed te presenteren, of zelf om vrouwen te versieren. Coaches die vooral vrouwen als cliënten hebben richten zich vaak meer om het vinden van de júiste man, en deze relatie ook in stand te houden.

Heb jij al eens de hulp ingeschakeld van een datingcoach? Dan zijn we hier op datingsite-hogeropgeleiden.nl natuurlijk benieuwd naar je ervaringen! Heeft het je geholpen, of juist niet? Je kunt hier onder jouw ervaring achterlaten voor andere singles.


e-matching banner

Plaats een reactie