Match4me

Match4me.nl is één van de twee grote datingsites voor hoger opgeleiden (de ander is e-matching, een review over deze site vindt u hier) en heeft reeds jarenlange ervaring met het bij elkaar brengen van beter opgeleide singles. Bekijk de website Match4me.nl.

De site ging online in 2002 en is niet meer weg te denken uit het gespecialiseerde datinglandschap. Bovendien is de site onlangs door TROS Radar uitgeroepen tot beste datingsite in de categorie Hoger Opgeleiden Dating.

Match4me logo

Het bedrijf heeft nog steeds dezelfde visie op online dating als toen het begon: Dating via internet moet eenvoudig zijn, single mannen en vrouwen met HBO of universitair niveau moeten in de gelegenheid worden gebracht elkaar te treffen, op een plek waar zij geen “last” hebben van berichten en aanzoeken waar zij niet op zitten te wachten.

Een snel en duidelijk werkende site heeft ook altijd voorop gestaan. Verder doen ze waar ze goed in zijn: Online Dating verzorgen, en houdt het bedrijf zich niet bezig met allerlei randactiviteiten als singlereizen, speeddate-avonden en singles-evenementen. De nadruk ligt volledig op het perfectioneren van de website Match4me.

Schrijf je gratis in bij Match4me.nl 

Match4me website

Daten voor hoger opgeleide singles

Hoger opgeleiden zoeken kwaliteit in hun relatie, maar stellen ook hoge eisen aan de kwaliteit van hun datingservice, zo is de gedachte. Match4me belooft dan ook dat bij eventuele vragen de klantenservice binnen 4 uur antwoord geeft. Niet alleen is dit een zeldzaamheid onder datingsites; Match4me is ook de enige site die zo een korte reactietijd durft te garanderen. Verder is inschrijven bij deze datingsite uiteraard gratis, en kunt u er rustig rondkijken of deze relatiesite wat voor u is.

Wat verder opvalt aan deze service is dat zij, in tegenstelling tot veel andere datingsites, zeer open zijn wat betreft hun cijfers. Waar het bij veel sites zoeken is naar het aantal leden, man/vrouw-verhoudingen en gemiddelde leeftijden is dit bedrijf hier zeer open over. Enkele getallen: Match4me heeft de afgelopen maand ruim 1900 nieuwe hoger opgeleiden ingeschreven. Alle leden totaal stuurden elkaar dit jaar al ruim 150.000 berichtjes.

Parship banner

Relatief veel vrouwen

Maar liefst 52% van de leden is vrouw, wat niet verwonderlijk is aangezien vrouwen bij voorkeur een hoger opgeleide man daten. Leuke extra is dat ze precies aangeven hoeveel singles je in welke leeftijdscategorie kunt verwachten, iets wat je zelden ziet op datingsites hoger opgeleiden.

Zo is maar liefst 35% van de leden jong en hoog opgeleid (niet ouder dan 35 jaar). Nog één derde is niet ouder dan 45. Veel mannen vrouwen met HBO of academisch niveau die volop in het leven staan. Hoger opgeleide senioren hebben evenwel ook genoeg keus. Meer leuke cijfers en data vind je op hun Facts & Figures pagina.

Schrijf je gratis in bij Match4me.nl 

Bijzonderheden Match4me

 • Alleen voor mannen en vrouwen die hoger onderwijs hebben genoten (HBO/WO)
 • Things2share-functie, kort op elkaar reageren à la Twitter
 • Man/Vrouw verhouding van 45/55%, wat het voor iedereen leuker en gezelliger maakt.
 • Met het Waardenprofiel zie je gelijk hoe andere singles in het leven staan. Meer over het waardenprofiel in dit artikel.
 • Zeer beschaafd geprijsd; lees verderop meer over de kosten van www.match4me.nl
 • MV Life Magazine roemde deze datingsite als één van de betere.
 • U kunt zien welke daters uw profiel hebben bezocht.
 • Leden kunnen zelf blogpost schrijven. Meer interactie dan alleen 1 op 1 berichtjes sturen.
 • Mogelijkheid tot gebruik maken van de site op uw mobiele telefoon.
 • Zeer snelle klantenservice.
 • Lid van het Thuiswinkel Waarborg en draagt het Keurmerk Veilig Daten.
 • Match4me heeft ook een eigen app.
 • Mogelijkheid tot privé chats, of chatten met meerdere leden tegelijk in de algemene chatbox.
 • Persoonlijke gegevens zijn veilig: men is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens
 • Automatisch matchsysteem dat je singles voorstelt waar je voor minimaal 75% een klik mee hebt (klinkt ingewikkeld, dat is het niet)

Kosten

Zoals al eerder vermeld is deze service aardig scherp geprijsd, zeker als je de kosten afzet tegen die van andere datingsites als Parship, Academic Singles of EliteDating. Hoe langer uw abonnement loopt, hoe lager de gemiddelde kosten.

Als u na uw gratis inschrijving tevreden bent met de mogelijkheden en een betaald abonnement wilt afsluiten is een abonnement voor 3 maanden wellicht de meest verstandige keuze. Als u na de gratis periode volledig overtuigd bent kunt u natuurlijk kiezen voor een jaarabonnement; daarbij betaalt u slechts 24 cent per dag. De volledige kosten voor het daten met hoger opgeleiden zijn:

Soort Match4me AbonnementKosten
1 maand€ 29,95
3 maanden€ 59,85
6 maanden€ 89,70
1 jaar€ 119,40

Verder was er de optie een doorlopend abonnement te nemen voor onbepaalde tijd; dit kostte 15 euro per maand, wat neerkomt op 49 cent per dag. Het is onduidelijk of deze optie nog bestaat. Lees hier meer over de kosten van datingsites voor hoger opgeleiden: klik

Het Kosteloze Lidmaatschap

Inschrijven bij Match4me is 100% gratis, en ook zonder betaald abonnement kun je al van vrij veel functionaliteiten van de site gebruik maken. Wat kun je met het gratis lidmaatschap? Nadat u zich kosteloos heeft aangemeld kunt u bijvoorbeeld al gelijk uw interesse aan andere leden kenbaar maken.

Ook is het mogelijk (en dit is vrij uniek binnen de datingbranche), volwaardige berichten te sturen naar singles die u benaderd hebben. Daar hoeft u dus geen betaald abonnement voor te hebben.

Verder kunt u als gratis lid uiteraard een volledig profiel samenstellen en tot vijf foto’s bij uw datingprofiel plaatsen. Om geschikte single mannen of vrouwen te vinden maakt u een zoekprofiel. Hiermee wordt u gematcht met singles die aan uw criteria voldoen. En waar het dus mogelijk goed mee zou kunnen klikken. Buiten dit profiel om kunt u ook uitgebreid zoeken op andere criteria als leeftijd en dergelijke. U kunt ook gebruik maken van de Match4me app. Een overzicht van alternatieve dating apps vindt u hier.

Interesse-berichten

Zoals gezegd kunt u interesseberichtjes sturen; als dat een betalend lid is en hij of zij reageert weer op u kunt u ook weer een bericht terugsturen. In tegenstelling tot eMatching (ook een populaire datingsite voor hoger opgeleiden) kunt u bij deze site zo lang mogelijk gratis lid blijven als u wilt.

Wat niét kan bij het kosteloze lidmaatschap: u kunt geen persoonlijke berichten sturen aan leden die u niet benaderd hebben. ook kunt u de zoekprofielen van leden niet inzien of bekijken wie uw eigen profiel hebben bezocht. Chatten en het gebruik van de messenger is ook niet mogelijk. Betalende leden worden trouwens ook automatisch gepromoot: hun foto’s worden af en toe zichtbaar gemaakt op de site, zodat iedereen ze langs ziet komen. Gratis daten kan dus al heel leuk en zinvol zijn!

Sinds kort maakt Match4me gebruik van een waardenprofiel, waarbij je in een oogopslag ziet of een single qua karakter en levenswensen bij je aansluit.

Mogelijkheden bij het gratis en betaald abonnement

In deze tabel kunt u zien welke mogelijkheden deze datingsite gratis aanbiedt en van welke datingfuncties u alleen gebruik kunt maken wanneer u besluit te betalen voor een full-membership.

FunctieGratis AbonnementBetaald Abonnement
Foto's bekijkenjaja
Interesseberichten versturenjaja
Tekst berichten versturenneeja
Reageren op tekstberichtenneeja
Foto(s) plaatsenja (5)ja (5)
Profielen bekijken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Dating Appjaja
Gebruiken Chat en Messengerneeja
Zien wie uw profiel bezocht hebbenneeja
Zien welke leden betaald lid zijnneeja
Uw foto wordt vaker op de site vertoondneeja

Contact Informatie

Deze site is onderdeel van MatchMedia (net als bv. 50plusmatch.nl )
Adres: Dorsvloerweg 393 2661 MN Bergschenhoek
Telefoonnummer: 010- 8700660 (elke dinsdag bereikbaar tussen 10:00 – 14:00)
Website: www.match4me.nl
KVK Nummer: 17136160

TROS Radar Datingtest

Match4me eindigde als 6de in de grote TROS Radar datingtest, in de categorie betaalde datingsites. Ook de eerste vijf zijn gespecialiseerde datingsites: twee voor Christenen, één voor agrariërs, één voor mensen die in het oosten van het land wonen en één voor Senioren. Volgens het TV consumentenprogramma is Match4me derhalve de beste datingsite voor hoger opgeleiden. De datingsite kreeg het eindcijfer 6,6 mee, waarmee grote sites als Relatieplanet, Lexa en Paiq ruimschoots verlagen werd.

Vooral de eerlijkheid, echtheid van de profielen en het aantal leden van Match4me werden als zeer goed aangemerkt. Het is inmiddels wel een behoorlijke tijd geleden dat TROS Radar deze test uitvoerde.

Ervaringen met Match4me.nl

Mocht u toevallig al ervaring hebben met match4me.nl dan lezen we natuurlijk graag uw review ! Onderaan dit topic kunt u een reactie achterlaten over deze site. Ook als u ervaringen heeft met een andere datingsite hoger opgeleiden, zoals bijvoorbeeld ematching, lezen we graag uw ervaringen. Als u onverhoopt klachten heeft of problemen met de klantenservice heeft gehad kunt u dat ook aangeven.

Ook andere verhalen zijn welkom: Had bijvoorbeeld iedereen die u sprak wel minimaal HBO niveau? Ook anekdotes over flirterige oude academici en ander gedrag dat je niet direct van hoog opgeleiden verwacht is welkom. Gratis inschrijven bij Match4me kan gewoon op hun site. Veel plezier en we zien uw review graag tegemoet.

Alternatieven voor Match4me

Toch liever ergens anders daten dan bij Match4me? Alternatieve datingsites voor hoger opgeleiden zijn e-Matching (Durft u het aan?), Parship en Elite Dating.  

Ziet u meer in een andere aanpak, zoals relatiebemiddeling? Vraag dan kosteloos informatie aan bij Mens-en-Relatie.nl. Op deze pagina leest u meer over relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden.


e-matching banner

2 gedachten over “Match4me”

 1. Informatie onbetrouwbaar. Geattendeerd op onjuiste info gegeven door leden, neemt men geen actie, vooral niet als het om betalende leden gaat. Een inschrijver is dus vrij om valse info te geven. Andere leden kunnen daar de dupe van worden.

  Beantwoorden
 2. Profielen die valse info bevatten, laat men staan. Heb dit een en andermaal meegemaakt.
  Het lijkt er op dat vooral betalende deelnemers het niet zo nauw hoeven te nemen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie