OkCupid

Durf jij een beetje spannender te daten dan alleen met mensen die dichtbij je wonen? Probeer het eens internationaal. OkCupid biedt gebruikers de mogelijkheid om te daten met internationale leden. Je kunt meteen beginnen met matchen, want de app kost in beginsel geen geld. Wel moet er betaald worden voor enkele extra functies. Bezoek OkCupid.com

Wat is OkCupid?

OkCupid is een 100% gratis datingsite, dat wordt ondersteund door een speciaal match systeem. Je kunt op deze site en app namelijk zelf aangeven wat voor soort matches je wilt vinden. Wil je bijvoorbeeld een match vinden uit je eigen omgeving, of van uit welk land ter wereld dan ook? En in welke leeftijd?

Volgens de eigenaars van deze website is dit ‘de beste internationale gratis datingsite’. Uniek aan deze website is dat niet-betalende leden ook gratis berichten kunnen verzenden en lezen. Daarnaast is het een platform waarbij je ook buitenlandse matches kunt vinden.

OkCupid website

Hoe werkt OkCupid?

Wie zich aanmeldt bij OkCupid, krijgt een vragenlijst. De antwoorden die je invult, bepalen welke matches je te zien krijgt. Hoe meer vragen er worden beantwoord, hoe preciezer de matches. Het systeem kan steeds nauwkeuriger berekenen wie er bij jou past.

okcupid logo

Deze site en app combineert persoonlijkheid met uiterlijk. Het kan dus zijn dat je met iemand matcht die je fysiek niet zo aantrekkelijk vindt, maar wel als het gaat om persoonlijkheid. Je kunt matches kiezen die je op zowel persoonlijk als fysiek vlak aantrekken. OkCupid leert dan wat je aantrekkelijk vindt, en gebruikt dat om matches te maken.

Je kunt op deze app ook premium functies en boosts kopen. Onderdeel van de premium functie is dat je precies kunt zien wie jou leuk vindt, maar nog geen match is. Boosts betekenen dat je profiel meer in de schijnwerpers komt en je dus een hogere kans krijgt op een match.

Match of enemy?

Het grappige aan deze site en app is dat het niet alleen werkt met match percentages, maar ook met enemy percentages. Daarmee bedoelen we dat de app ook laat zien voor welk percentage je het oneens bent met een match. Op het profiel van de mogelijke match zie je dan waarover jullie het niet eens zijn. Dat biedt mogelijkheden om een interessant gesprek aan te gaan.

De percentages zijn gebaseerd op de vragen die je bij het inschrijven hebt beantwoord. Je blijft natuurlijk wel vrij om deze persoon alsnog aan te spreken, ondanks dat het misschien niet direct jouw match is. Tegenpolen kunnen elkaar immers aantrekken.

Over OkCupid

OkCupid heeft een internationale site en app. Daardoor is het mogelijk matches te vinden van dichtbij en van over de hele wereld. De applicaties werken voor zowel iOS als Android. Het downloaden en gebruiken is gratis, maar de werking kent wel een paar beperkingen. Zo kun je niet eindeloos matchen en moet je soms een paar uur wachten voor je weer mag match met iemand.

Eigenaar van OkCupid is Match. Deze groep heeft ook de apps Tinderen Pairs in handen. In 2007 stond de site in Time Magazine’s top 10 datingsites. Dat is best een prestatie, want de app begon in de jaren 2000 als een project van 4 Harvard-studenten: Chris Coyne, Sam Yagan, Christian Rudder en Max Krohn. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een van de meest gebruikte datingsites en apps ter wereld.

Lees ook de pagina over Bumble, e-Matching en Hinge, of de overzichtspagina met dating apps waar je er nog veel meer vindt.


e-matching banner