Soorten Singlereizen

Wil je op vakantie met een aantal andere gezellige singles? Single reizen zijn populair en steeds meer reisorganisaties besluiten groepsreizen voor deze doelgroep aan te bieden. Op onze site vind je een overzicht van reisorganisaties voor single reizen. Op deze pagina gaan we meer in op de verschillende soorten singlereizen die er worden aangeboden. Want dat zijn er nogal wat!

Villavibes single reizen logo

Het taboe op single reizen bestaat al lang niet meer, en er komen in ons land steeds meer singles en alleenstaanden mee. Voor de reisbranche een interessante doelgroep dus!

We hebben de soorten singelreizen hier onderverdeeld naar thema. Er zijn twee reisorganisaties die expliciet vermelden dat ze (alleen) voor hoger opgeleiden zijn: VillaVibes en Crusj.com.

Overigens hoéf je niet per se vrijgezel te zijn; ook alleenreizenden die bijvoorbeeld een huismus als partner hebben kunnen gewoon boeken 🙂

Stedentrips voor Singles

Een interessante stad bezoeken (of soms zelfs 2) met cultuur, genoeg tijd voor je zelf en een zinderend avondleven. Een aantal reisorganisaties biedt stedentrip-reizen voor singles aan. Bij de meeste vakantie bezoek je één stad, maar ANWB Reizen heeft ook prachtige duo-trips, althans toen ze nog Fox Reizen heetten. Bezoek bijvoorbeeld Moskou én Sint Petersburg in dezelfde vakantie! Hetzelfde geldt voor Jeruzalem en Tel Aviv.

Bekijk het aanbod van onderstaande reisbureaus voor alle single reizen naar Europese (hoofd)steden als Antwerpen, Kopenhagen, Barcelona, Madrid, Praag, Berlijn en Marrakech:

Zon, Zee & Strandvakanties

Ook strandvakanties zijn erg in trek bij singles. Verwacht natuurlijk geen Temptation Island taferelen (single reizen zijn ook geen ‘datingreizen’), maar dat een zonnige bestemming bijdraagt aan de onderlinge spanning staat buiten kijf 😉

Singles die graag met andere singles een relaxte strandvakantie + nachtleven beleven kunnen terecht bij de onderstaande reisorganisaties. Je hoeft geen feestbeest of binge-drinker te zijn; veel singles gaan ook gewoon voor hun rust en de zon. Bestemmingen zijn onder meer Kreta, Curaçao, Rhodos, Sardinië, Mallorca en natuurlijk het onvermijdelijke Ibiza.

diverse soorten singlereizen bij Villavibes


Wintersport-reizen voor Singles

Met een leuke groep vrijgezellen de piste op, en afsluiten in een aprês-ski-gelegenheid. Of niet natuurlijk, als dat niet je ding is en je de volgende dag weer broodnuchter met de eerste lift de berg op wilt 🙂 Bij sommige reizen is het ook mogelijk om skiles te nemen, dus je hoeft geen ervaren boarder of skiër te zijn.

Er is een aantal reisorganisaties dat wintersportvakanties voor singles aanbiedt. Bestemmingen zijn onder meer diverse skigebieden in Italië, Frankrijk en Oostenrijk.

Soorten Singlereizen voor Buitenmensen: Natuur, Fietsen, Hiken, Wandelen

Voor wie liever een actie vakantie heeft zijn er ook legio mogelijkheden. Villavibes bijvoorbeeld heeft Hike & Bike single reizen. Trek er op uit, de natuur in, met een groep vrijgezelle actievelingen. Er zijn wandelvakanties, fietsvakanties en gecombineerde reizen te vinden.

Voorbeelden van bestemmingen zijn Molveno in Italië, Alpe d’Huez in Frankrijk, een fietsvakantie in Cambodja of Curaçao en Bonaire, Fuerteventura en Bali.

Shoestring groepsreizen banner


Verre Single Reizen naar andere continenten

Wil je graag eindelijk eens die mooie verre reis maken naar bijvoorbeeld Afrika, Zuid-Amerika of Azië, maar wil je niet alleen reizen? Er zijn fantastische groepsreizen voor singles en alleenreizenden te boeken naar alle schitterende uithoeken van de wereld.

Natuur en Cultuur staan vaak centraal bij deze verre reizen, en hoewel het programma vaak vrij vol zit is er vaak genoeg tijd voor jezelf. Soms zijn ook excursies optioneel, dus als je even wat afstand wilt tot de groep dan kan dat. ANWB Single Groepsreizen, voorheen Fox Verre Reizen, heeft het grootste en meest gevarieerde aanbod aan verre single reizen. Er zijn echter meer reisorganisaties; je vindt ze in het overzicht.

Een greep uit de bestemmingen: Zuid-Afrika, Thailand, Jordanië, Suriname, Marokko, Indonesië en Mexico.

Single Weekends: niet te ver weg

Meteen een week of meer met onbekenden op reis gaan kan beangstigend zijn. Voor mensen die dit wat lang vinden, of gewoon weinig tijd hebben, zijn er ook diverse single weekends.

Meestal kom je op vrijdag aan en ga je zondag weer lekker naar huis. Gedurende het weekend leer je diverse andere vrijgezellen kennen. Omdat het slechts om een weekendje gaat zijn de bestemmingen vaak dicht bij huis te vinden; meestal in Nederland of net over de grens in Duitsland of bijvoorbeeld de Ardennen. Villavibes heeft weekendjes in het Vechtdal in Overijssel, de Ardennen in Heuvelrijk / Berg en Dal.

soorten singlereizen strand
strandvakanties: een van de meest populaire soorten singlereizen

Overige Single Reizen Soorten

De belangrijkste soorten singlereizen hebben we hier boven wel behandeld. Er zijn er echter nog wel meer. Denk aan christelijke (bijbel) reizen, duikvakanties, golfreizen, surfvakanties, tennisreizen en actieve reizen waarbij verschillende disciplines worden gecombineerd. Denk aan raften, abseilen en dat soort activiteiten. Sommige van bovenstaande reisaanbieders bieden dit ook aan, dus kijk er eens rond 🙂

Single Activiteiten

Naast single reizen zijn er ook organisaties die naast reizen ook evenementen en activiteiten voor singles aanbieden.

Ben je single en heb je geen zin om alleen iets te ondernemen? Funbreaks biedt een gevarieerd aanbod van zowel dagactiviteiten als reizen voor singles. Het ontmoeten van nieuwe mensen en samen een leuke activiteit ondernemen staat centraal. Bekijk het aanbod op Funbreaks.

fun breaks logo

De single evenementen worden georganiseerd door heel Nederland. Dit kunnen actieve single evenementen zijn zoals een mountainbike clinickajakken of wadlopen. Maar ook laagdrempelige wandelingen, gezellige etentjes, blokarten & borrelen, kookworkshops en bowlen & eten worden elk jaar georganiseerd.

Bijzondere single events zijn er ook te vinden op de agenda, zoals een Alpacawandeling, toeren met een Veluwescooter, Taiko Drumming workshop of Kamelen Safari. Ook met de feestdagen wordt er elk jaar een weekend weg of een gezellig feest georganiseerd.

Events soorten singlereizen


Single Reizen alleen voor Hoger Opgeleiden

Als je er zeker van wilt zijn dat je reisgezelschap alleen uit hoger opgeleiden bestaat, dan kun je het beste kiezen voor VillaVibes en Crusj.com.

Zoek je eigenlijk een partner en is dat de reden dat je op zoek bent naar een vakantie voor singles? Lees dan ook eens onze reviews over datingsites e-Matching en Match4me. Wil je iemand die je snoepreisjes voor je betaalt? Word iemands’ sugardate. Sugar dating sites zijn overgewaaid uit de USA en nu ook in ons land actief.


e-matching banner