Happn

Happn, het kleine broertje van Tinder? Of toch niet? Op deze app kun je chatten met mensen die je in een straal van 250 meter om je heen bent tegengekomen.

happn logo

Geef elkaar ‘hello’s’ (vergelijkbaar met de Superlike van Tinder) vind uit of het een match is! De app heeft op dit moment meer dan 70 miljoen gebruikers, die onderling bijna 5 miljoen berichten per dag sturen. Ook in Nederland wordt Happn steeds meer gebruikt.

Elke maand komen er (wereldwijd) anderhalf miljoen nieuwe gebruikers bij. Hiermee is Happn een serieuze concurrent voor Tinder en e-Matching (HBO/WO singles) geworden. Lees deze pagina om uit te vinden of deze dating app bij je past.

Wat is Happn?

Happn is een dating app waarbij het gaat om de mensen met wie je al eens paden hebt gekruist. Met andere woorden: wie ben je offline tegengekomen die je leuk zou kunnen vinden? Je komt in contact met potentiële crushes die binnen 250 meter van je hebben gestaan.

Het kan dus voorkomen dat je die ene leuke vrouw uit de bar of die ene leuke man die je tegenkwam op de route naar huis, nog eens kunt spreken. Natuurlijk moeten beide personen wel een Happn-account hebben.

Deze dating app is zowel beschikbaar voor iOs en Android. Download de app in de Google Play Store of App Store van Apple.

screenshots happn app

Happn is met name populair in de grote steden, en dan onder hoog opgeleide singles. De manier waarop deze dating app werkt vraagt ook om veel gebruikers op een relatief klein oppervlak. Als je in een drop woont en je krijgt niemand in je timeline zal de app snel verwijderd worden.

Mede hierdoor word Happn zo veel gedownload in de grote (studenten)steden. Ook het feit dat de profielen in theorie net iets uitgebreider zijn dan die op Tinder maakt dat Happen minder als een ordinaire vleeskeuring wordt beschouwd.

Bezoek de website van Dating app Happn 

Hoe werkt Happn?

Op Happn maak je een profiel aan door verbinding te maken met Facebook. De app stuurt nooit zonder toestemming berichten naar Facebook, dus je hoeft niet bang te zijn dat je vrienden en je oma weten dat je deze app gebruikt. Op je profiel geef je aan dat je op zoek bent naar mannen of vrouwen (of allebei) en hoe oud je match ongeveer moet zijn. Je valt beter op door een aantal leuke foto’s van jezelf te uploaden.

Ben je dating apps zat en wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Doe de gratis slagingskans-test voor relatiebemiddeling bij PartnerSelect, en vind uit hoe ‘bemiddelbaar’ jij bent.

Wie dat wil, kan ook laten zien wat hij of zij studeert of wat voor beroep hij of zij uitoefent. Voeg een pakkende profieltekst toe en zorg voor een ijsbreker om een gesprek te kunnen beginnen.

Sinds een tijdje heeft Happn een aantal profiel-vragen die je kunt invullen. Bijvoorbeeld wat voor soort kok je bent, van ‘magnetron-chef’ tot haute cuisine) of je sportief bent, van wat voor soort vakanties je houdt en of je een feestbeest bent. Een beperkt aantal vragen, maar wel van het soort waardoor andere singles snel een goed beeld van je hebben. Ook je lengte kun je hier aangeven.

Om deze app goed te laten werken, is het noodzakelijk locatievoorzieningen aan te zetten. Op de app valt dan te zien wie je bent tegengekomen. Vind je iemand leuk? Dan klik je op het rode hartje. Als iemand dat ook bij jou heeft gedaan, heb je een crush. Vind de andere partij jou niet leuk? Dan krijgt niemand dat te weten. Zo loop je dus geen virtueel blauwtje.

Bezoek de website van Dating app Happn 

Happn Crush Time

Elke dag kun je het spelletje ‘Crush Time’ spelen. Je krijgt 4 foto’s te zien van singles, en je moet ‘raden’ welke single jou geliked heeft. Een va de 4 heeft dat namelijk inderdaad gedaan.

Er zijn ook dagen dat je geen Crush Time meer kunt spelen. Je bent dan niet genoeg ‘nieuwe’ potentiële matches gekruist. Let op: als je verkeerd raadt en dus een foto aanklikt van iemand die jou niet bleek te hebben geliked, telt je keuze voor die foto als like voor die persoon. Snap je het nog? 🙂

Parship banner

Hello’s en crushes

Als je iemand echt leuk vindt, kun je een ‘hello’ inzetten. De ontvangende partij krijgt een bericht dat hij of zij een hello heeft ontvangen. Het trekt de aandacht van de ontvanger. Vrouwen kunnen (of konden, not sure) onbeperkt ‘hello’ inzetten, maar mannen niet. Mannen moeten hello’s bijkopen.

Bij een match kun je met elkaar praten. Natuurlijk kun je elkaar een bericht sturen, maar je kunt ook een emoticon of een soundtrack van Spotify sturen. Op die manier heb je direct iets om een goed gesprek over aan te knopen.

Ook is er een koppeling met Instagram als je wil. Je Instagram-account-naam blijft wel afgeschermd, dus je blijft ‘anoniem’. Als iemand onder zijn of haar foto’s vrij unieke haktags gebruikt kun je de persoon overigens vaak alsnog wel vinden ?. De Spotify- en Instagramkoppeling vind je ook terug bij concurrent Tinder.

Unliken en Blokkeren

Als je een match bent en je ziet dat het profiel en de foto’s je toch niet zo aanspreken, kun je gewoon weer unmatchen, net als bij Tinder. Je kunt zelfs profielen blokkeren.

Wat kost Happn?

Je kunt deze dating app prima gratis gebruiken, net als Tinder. Wel zijn er enkele in-app aankopen. je kunt een happn Premium abonnement afsluiten met een duur van 1, 3, 6 of 12 maanden.

Leuk is dat je dan kan zien wie jou geliked hebben. Liket die persoon terug en ’tada!’ Je hebt een nieuwe match. Deze functie is vergelijkbaar met Tinder Gold. Verder kun je met Happn Premium vermijden dat je nog langer (knap irritante) advertenties ziet, en ontvang je bovendien tot wel 10 Hellos per dag.

Ook kun je de onzichtbare modus inschakelen (als je bijvoorbeeld iemand die op een bepaalde plek woont niet tin je timeline wilt hebben) en sommige zaken uit je profiel verbergen.

De kosten wisselen nogal eens dus die kun je het beste even zelf op zoeken. Meer informatie over Happn Premium vind je op happn.com/premium.

Over Happn

Happn is een van oorsprong Franse app, die inmiddels de tweede dating app op de Nederlandse markt is. Vaak wordt deze app als het kleine broertje van Tinder gezien. De app telt ongeveer 37 miljoen gebruikers wereldwijd, en zo’n 600.000 Nederlandse gebruikers.

Bij zowel Tinder als Happn beoordeel je iemand vooral op zijn of haar uiterlijk. Toch werkt Happn anders dan Tinder; doordat je elkaar onbewust in het echt bent tegengekomen, heb je meteen een gespreksonderwerp.

Bezoek de website van Dating app Happn 

Alternatieve Dating Apps

Happn is dus een prima app voor hoog opgeleide mannen en vrouwen. Zoek je iets anders maar toch ook iets soortgelijks, probeer dan eens e-Matching of Match4me.nl. Ook deze datingsites hebben tegenwoordig een app. Een rijtje met dating apps vind je op deze pagina.


e-matching banner