HopToDate.com

HopToDate is een initiatief waarbij singles in het gewone uitgaansleven kennis met elkaar kunnen maken, in een ongedwongen sfeer, door middel van ‘barhoppen’. De website van deze aanbieder is hoptodate.com.

Hop To Date logo

Het is anders dan online singles ontmoeten, het is ook anders dan speeddaten. Met het concept van barhoppen weet HopToDate zich echt te onderscheiden.

Op één avond bezoek je drie tot maximaal vier lokale bars, waar singles aan een gereserveerde tafel met elkaar plaatsnemen. 

De succesformule van HopToDate

Voor elk singles event worden deelnemers geselecteerd die in dezelfde leeftijdscategorie vallen. Je maakt zelf onderdeel uit van een team, dat bestaat uit maximaal drie personen, en in elke bar ontmoet je maximaal twee andere deelnemende teams van singles. In elke gelegenheid wordt een grote tafel voor de deelnemers gereserveerd, waardoor je in elke bar steeds in een grotere groep van maximaal acht singles terecht komt.

HopToDate website
de website van Hop To Date

Je krijgt een uur tot anderhalf uur de tijd per locatie om de aanwezige singles te leren kennen. Omdat dit in een gewone bar gebeurt, in een ongedwongen sfeer zonder tijdsdruk, ontstaan er gemakkelijk leuke contacten. Elke avond wordt afgesloten met een afterdrink, waar nog meer singles aanwezig zijn. Het barhoppen lijkt erg op gewoon uitgaan met singles van je eigen leeftijd, en daar lijkt het succes te liggen. Nieuwsgierig geworden naar dit dating-concept? Bezoek de website hoptodate.com

Wat zijn de nadelen van HopToDate?

HopToDate biedt een leuk concept dat écht contact tussen singles stimuleert en aanmoedigt. Het is vaak makkelijker om een connectie te vinden in het dagelijks leven dan van achter een beeldscherm, en dat maakt het concept van barhoppen sterk. Anderzijds zit hier ook een nadeel aan, en dat is het feit dat het barhoppen niet altijd in de directe omgeving mogelijk is. Je kunt deelnemen aan de singles events in de grotere steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, maar het aantal locaties is nog beperkt. Hierdoor kan het zo zijn dat je in contact komt met singles die verder weg wonen dan je wellicht zou willen. 

Geen lidmaatschap nodig voor HopToDate

Veel datingsites en organisatiebureaus voor singles events stellen het verplicht om een lidmaatschap af te sluiten, waar vanzelfsprekend kosten verbonden zijn. Hierin is HopToDate anders. De beschikbare komende events zijn op de website zichtbaar en je kunt je hiervoor registreren als je dat wilt. Je betaalt vervolgens voor je deelname aan het barhoppen, voor een eenmalige avond, waarvan de kosten op moment van schrijven 18 euro bedragen. Vervolgens wordt het barhoppen voor je georganiseerd met singles van je eigen leeftijd en ga je met een team naar verschillende bars, waardoor je niet alleen een bar in hoeft te stappen. Je betaalt wel zelf voor je consumpties. 

Ervaringen met Hop To Date

Ben jij al eens gaan barhoppen via HopToDate? Dan zijn wij natuurlijk heel benieuwd naar jouw ervaringen met dit concept. Hoe heb je het beleefd en zou je het anderen aanraden, of juist niet? Laat jouw ervaring(en) met HopToDate achter in de comments. Lees ook de pagina over speeddaten en events bij jou in de buurt. Ook leuk: op single reis. Dan heb je meer de tijd om anderen te leren kennen.


e-matching banner