Dating Apps

Word je moedeloos van Tinder? Geschrokken van het niveau op Badoo? Wat dan wel de beste dating app is is moeilijk te zeggen. Er is een aantal dating apps waar je als hoger opgeleide single gemiddeld meer serieuze singles tegenkomt dan op Tinder, Badoo en soortgelijke apps.

Op deze pagina vind je een overzicht van dating apps voor hoger opgeleiden. Sommige zijn niet specifiek exclusief bedoeld voor hoog opgeleide singles, maar het percentage hoger opgeleiden ligt er vermoedelijk wel hoger dan elders.

Dating apps voor hoger opgeleiden

In tamelijk willekeurige volgorde vind je hier een aantal dating apps die veel worden gebruikte onder hoger opgeleide singles, met name in de Randstad. De meeste apps zijn voor zowel Android als iPhone te downloaden. Ben je dating apps zat en wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Doe de gratis slagingskans-test voor relatiebemiddeling bij PartnerSelect, en vind uit hoe ‘bemiddelbaar’ jij bent.

Bumble

Bumble app logo

Een paar jaar terug had deze app mijns inziens te weinig profielen om echt interessant te zijn, maar dit is de loop der tijd flink verbeterd. De ‘Bumble Hive’ zit vol leuke mannen en vrouwen die ook nog eens uitgebreide profielen hebben.

Daar waar Tinder erg vrijblijvend is qua profiel-info wordt men bij Bumble gestimuleerd om veel vragen te beantwoorden. Anders dan bij Tinder zie je bij Bumble vaak hoe lang iemand is, of hij/zij/x een kinderwens heeft, rookt, drinkt et cetera. Verder is het ‘gewoon’ een swipe-dating app, maar toch een stuk prettiger dan Tinder. Je kunt Bumble trouwens ook gebruiken om vrienden te zoeken; die optie kun je aanzetten.

Download de Bumble app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). 

Bezoek de website van de Bumble Dating App

e-Matching

Datingsite e-Matching.nl is de oudste betaalde datingsite van Nederland. Met hun welbekende motto ‘e-matching, durft u het aan?’ zijn ze al meer dan tien jaar actief op de datingmarkt. Zij hebben altijd expliciet gezegd dat ze zicht richten op hoger opgeleiden singles. Naast hun website e-matching.nl hebben ze inmiddels ook een eigen dating app.

Datingsites in Nederland staan onder druk door het succes van gratis dating apps als Tinder en Happn. Steeds meer singles trekken naar die apps. Het ‘massale’ op die apps is aan de andere kant ook iets dat steeds meer gebruikers gat tegenstaan. ‘Vleesmarkt, swiping culture’ zijn termen die vaak in relatie tot met name Tinder worden gebruikt.

E-matching heeft dan weliswaar veel minder gebruikers; de leden zijn serieus en besteden aandacht aan hun profiel. Profielteksten en foto’s worden overigens ook gekeurd door e-matching voordat ze online te zien zijn.

Mocht je de e-matching app willen gebruiken, is het wellicht praktisch om eerst een profiel op e-matching aan te maken. Vervolgens kun je met diezelfde log-in-gegevens inloggen op de e-matching app. Dan staat daar ook gewoon keurig je profiel online.

De e-matching app heeft betaalde functies, maar ieder nieuw lid maakt kosteloos 3 gratis contacten. Daarbij kun je altijd reageren op singles die jou een bericht sturen. Eerst meer lezen over e-matching? Lees onze uitgebreide review.

Download de e-matching app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Schrijf u gratis in en maak 3 gratis contacten bij e-Matching >>> 

Fruitz

Fruitz logo

Fruitz is een datingapplicatie die tot doel heeft je in contact te brengen met nieuwe personen die een vergelijkbare relatie wensen als jij. Met Fruitz bereik je snel het gewenste resultaat, waarbij je de garantie hebt dat je alleen in contact komt met gelijkgestemden.

Of je nu interesse hebt in een serieuze verbintenis, een paar dates, of slechts een kortstondig avontuur – Fruitz biedt de mogelijkheid om helder aan te geven wat jouw verwachtingen zijn. Een match (‘smoothie’ noemt de app dat) kun je op verschillende manieren scoren.

Daten hoeft namelijk niet saai te zijn. Op Fruitz kun je het gesprek op een interessante noot beginnen, door te kiezen uit honderden sappige openingsvragen. Sommige vragen zijn onschuldig en sommige zullen je al je geheimen laten onthullen… maar zo begint meestal een geweldige relatie, toch?

Download de Fruitz app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Bekijk de app van Fruitz

Vibe

Vibe app logo

Bij de door Nederlanders ontwikkelde Vibe app ga je op date voor je gaat chatten. Een beetje als Breeze dus. Hiermee willen ze het eindeloze patroon swipen en chatten doorbreken.

Stuur een date-voorstel naar een van je matches en zorg dat de datum wordt bevestigd voordat je gaat chatten. In plaats van steeds op diezelfde ongemakkelijke 1ste standaard-date te gaan, stelt de Vibe app leuke activiteiten voor om te doen in jouw omgeving. Met de snelle Vibe profielenquête en het speciale, op maat gemaakte matching-algoritme kunnen leden exclusief mensen ontmoeten naar hun smaak en interesse.

Download de Vibe dating app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Bekijk de app van Vibe

Vibe dating app screenshots

Ben je dating apps zat en wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Doe de gratis slagingskans-test voor relatiebemiddeling bij PartnerSelect, en vind uit hoe ‘bemiddelbaar’ jij bent.

Happn

Op de dating app Happn zie je alleen singles wiens pad je op enig moment bent gekruist. Dat is leuk, want zo vind je eenvoudig singles die bij jou in de buurt wonen. Happn is met name populaire in de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. ALs je daar een dagje rondloopt met je Happn app stroomt je timeline vol met singles.

In een stad als Deventer heb je na een dagje uit slechts een paar singles in je timeline. Net als bij Tinder like je de profielen die je aanstaan, en druk je op het kruisje bij singles waar je gene interesse in hebt. Happn biedt d mogelijkheid een profieltekst toe te voegen, en om een aantal standaardvragen te beantwoorden:

  • Wat voor relatie je zoekt (ik zie wel, serieuze relatie, vrijblijvende relatie)
  • Lengte
  • Hoe sportief je bent (sportfanaat tot sportief op z’n tijd)
  • Hoe graag je kookt
  • Van wat voor type reizen je houdt (wandeltochten & natuur, zon, zee & vermaak of rust & cultuur
  • Feestbeest, of juist niet

Door het beantwoorden van deze paar vragen heb je snel al een goed beeld. Verder kun je je Instagram en je Spotify-accounts aan Happn koppelen, zodat singles (en de app 😉 ) gelijk nog meer van je zullen weten.

Verder kun je elke dag ‘Crush Game’ spelen. Je ziet dat 4 profielen in een soort miniatuurformaat, en je moet gokken welk profiel jou geliked heeft. 1 van die 4 singles heeft dat namelijk gedaan. Je kunt de profielen niet bekijken je moet gokken op basis van het kleine fotootje.. Raad je goed, dan ben je gelijk een match.

Happn is gratis, maar heeft enkele betaalde opties. En Happn zal je daar vaak aan herinneren! Zo kun je als je betaalt zien wie jou allemaal geliked hebben. Verder kun je met het betaalde ‘Happn Premium’ ook tot 10 hellos per dag sturen. Eigenlijk een beetje te vergelijken met de Superlike van Tinder. Verder kun je jezelf onzichtbaar maken wanneer je dat wilt, bijvoorbeeld als je de stad van je ex bezoekt, of om andere moverende redenen.

Zoals al eerder vermeld is Happn populair on der hoog opgeleide, stadse singles. Woon je in een beetje grote stad of kom je vaak in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven of Utrecht, dan is deze app de moeite waard. Woon je in een kleine stad of dorp, dan zul je minder Happn singles tegenkomen en kun je misschien beter voor een andere dating app kiezen.

Download de Happn app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Bezoek de website van Dating app Happn

The Inner circle

inner circle app icon

The Inner Circle is een datingplatform (je kunt doen via zowel de website als via hun app) dat gericht is op ambitieuze, urban hoog opgeleide singles.

De app moedigt je aan snel te meeten, en niet eindeloos te chatten. In je profiel geef je namelijk aan wat je hotspots zijn, wat je graag doet op een eerste date et cetera.

Daarnaast organiseert het platform ook The Inner Circle Events, waar je andere leden van deze dating app kunt ontmoeten. Inschrijven is gratis, en ook met matches kun je kosteloos berichten uitwisselen. Tamelijk uniek voor een datingsite, vrij normaal voor een dating app 🙂 Om berichten te kunnen lezen van geïnteresseerden met wie je (nog) geen match bent dien je te betalen.

inner circle logo

The Inner circle in populair on der hoog opgeleide singles in met name de Randstad, maar ook in middelgrote steden zijn er gebruikers van deze app. Daarnaast is The Inner Circle actief in meerdere landen, en kun je er ook goed expats en exchange studentes et cetera treffen.

Een uitgebreid verhaal over The Inner Circle publiceerden we eerder op deze pagina. Download de The Inner Circle app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). Je kunt The Inner Circle gratis downloaden. Er zijn wel betaalde abonnement-opties.

Bezoek de website van Datingplatform The Inner Circle 

Match4me

Match4me is net als e-matching en Parship een datingsite die juist wel specifiek is bedoeld voor hogeropgeleiden. De datingsite Match4me bestaat al erg lang, en sinds enige tijd hebben ze ook een eigen dating app.

De Match4me app is een aanvulling van de datingsite Match4me. Als je je gratis inschrijft op de datingsite en een profiel aanmaakt, kun je vervolgens ook op de Match4me App inloggen en aan de gang.

Net als op de website kun je in de app foto’s uploaden, je profiel aanpassen, de zoekfunctie gebruiken. Things2share en Quizzes starten is ook mogelijk.

Match4me dating apps screenshots

De Match4me app heeft geen enorm groot publiek als Tinder of Happn, maar zit meer op de schaal van e-matching. Als je ’tegen’ de huidige swipe-culture bent kan dit een verademing zijn. Al is te weinig keuze hebben ook weer niet alles.

Download de Match4me app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). Of maak eerst een account aan via de website van Match4me:

Schrijf je gratis in bij Match4me.nl 

Muzz Moslim Dating App

Muzz logo

Muzz staat bekend als de vooraanstaande app voor dating en huwelijken binnen de moslimgemeenschap, met meer dan 10 miljoen alleenstaande moslims op zoek naar een relatie.

Hun aanpak verschilt fundamenteel van andere datingdiensten. Met Muzz streven ze ernaar om alleenstaande moslims te ondersteunen in het vinden van hun ideale levensgezel, met eerbiediging van hun religieuze waarden. Zeg maar dag tegen monotone profielen en bemoeizuchtige familieleden!

Ben je op niet op zoek naar een huwelijk maar naar nieuwe vriendschappen? Muzz Social biedt een vers sociaal platform waar je andere moslims in jouw omgeving kunt ontmoeten die dezelfde interesses delen. Spreek je uit over relevante kwesties binnen de moslimgemeenschap.

Download de Muzz app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

 Bekijk de app van Muzz

Parship

De datingsite Parship beriep zich altijd op hun persoonlijkheidstest en het niet gelijk kunnen zien van foto’s, maar in de huidige tijdsgeest lopen ze daarmee flink achter de feiten aan. Foto’s op dating apps worden door singles in micro-seconden beoordeeld. Om dat een datingsite te runnen waarbij foto’s niet eens zichtbaar zijn, tja.

parship app screenshots iOS

Ook voor een tijdrovende persoonlijkheidstest zullen weinig singles nog tijd willen vrij maken. Misschien als je tindermoe bent. On top of that is Parship ook nog eens rete-duur. Anyway, de site is nog altijd in de lucht en er is inmiddels een Parship app, er zal dus nog altijd een publiek voor zijn. Meer over Parship lees je op deze pagina.

Download de Parship app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Schrijf u gratis in bij Parship, dating met een persoonlijkheidstest

Hinge

hinge icon

Hinge, ‘de app die is ontworpen om te worden verwijderd’ is een van de snelst groeiende dating apps in ons land. De app is bedoeld voor serieuze daters niet de rest van hun levensdagen als single op Tinder willen slijten.

De gesprekken die singles op Hinge hebben worden geïnitieerd door de diverse ‘prompts’ in de app. Door vragen te beantwoorden vul je je profiel meer en beter dan je normaal zou doen.

Het unieke van Hinge is dat je specifieke zaken in iemands profiel kunt liken. Je ‘liket’ dus niet een profiel als geheel, zoals bij Tinder en de meeste andere dating apps, maar een specifieke foto, of interesse bijvoorbeeld. Als je een match bent geeft hetgeen geliked is meteen een mooi gespreksonderwerp om jullie gesprek mee te starten.

hinge dating apps

Aangezien je op deze app iets meer moeite moet doen (vragen beantwoorden en dergelijke) mag je verwachten dat het er iets serieuzer aan toe gaan dan op bijvoorbeeld Tinder of een Badoo.

Hinge is gratis te gebruiken, maar heeft net als de meeste date apps enkele betaalde functies.  Het zogenaamde ‘Hinge Preferred Membership’.

Download de Hinge app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). 

Bezoek de website van Dating app Hinge

Breeze

Breeze dating apps

De nieuwste app van het stel: Breeze. Het unieke aan deze app is dat wanneer je een match bent je gelijk de agenda trekt om op date te gaan! Je gaat dus niet eerst (eindeloos) zitten chatten. Dit heeft een aantal voordelen. Ten eerste zullen single selectiever liken. Bij twijfel ben je eerder geneigd iemand naar links te swipen.

Daarnaast loop je niet het risico dat gesprekjes doodbloeden, je gehost wordt of dat je concurreert met 20 andere matches. Breeze laat je elke dag een beperkt aantal (7 meen ik) singles zien die bij je zouden kunnen passen.

breeze dating app

Je kunt een zeer uitgebreid profiel samenstellen. Een nadeel voor sommigen zal zijn dat je niet op leeftijd kunt zoeken; de Breeze app zoekt singles die ongeveer van jouw leeftijd zijn. Een paar jaar jonger of een paar jaar ouder. Jammer voor de singles die op hele jonge of juist veel oudere mannen of vrouwen vallen!

Mocht je alle andere dating apps al eens geprobeerd hebben en er niet al te succesvol op zijn is dit een leuk alternatief. De Breeze app downloaden kost niets.

Download Breeze app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). 

Download de Breeze App: Matchen = Op Date!

OkCupid

okcupid logo

OkCupid is een zeer uitgebreide datingsite / dating app waarbij je (als je wil tenminste) honderden multiple choice vragen kunt beantwoorden. Hierbij kun je ook aangeven welke antwoord(en) je acceptabel vindt van een potentiële date. Op basis hiervan kan OkCupid berekenen hoe goed leden bij elkaar passen. Is je match-percentage 90% of hoger, dan zie je die singles in het groen in je overzicht staan.

Buiten die ellenlange vragenlijsten, die je gerust kun skippen, werkt OkCupid net als veel andere datingapps. Je kunt gewoon swipen zoals bij Tinder, maar ook gerichter op zoek gaan. Zo kun je in je omgeving zoeken, zoeken op trefwoorden die singles in hun profiel hebben staan, et cetera.

OkCupid lijkt vooral veel gebruikt te worden in grotere steden, en ik heb het idee dat er voornamelijk hoger opgeleiden gebruik maken van OkCupid. Ook vind je er relatief veel mensen in een open relatie, zo lijkt het.

OkCupid is op zich gratis, en met het gratis abonnement kun je eigenlijk meer dan genoeg. Als je een betaald abonnement afneemt bij OkCupid (A-list) kun je zien wie jouw profiel hebben geliked, krijg je een meer geavanceerd zoekfilter (je kunt op aantrekkelijkheid zoeken bijvoorbeeld), zie je geen advertenties meer, en kun je ongelimiteerd mensen liken. Nu kan je per dag al behoorlijk veel profielen liken dus laat dat geen reden zijn om A-list te nemen.

Leuk weetje: OkCupid valt onder Match Group, dat ook eigenaar is van dating apps als Tinder, Hinge en Match.com.

Download de OkCupid app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Bezoek de website van Datingplatform OkCupid.com

Feeld

Feels dating logo

De Field dating app is voor (seksueel) openminded singles, koppels en alle andere geïnteresseerden. De app is bedoeld voor mensen met uiteenlopende seksuele voorkeuren, geaardheid et cetera. Maar Feeld is bovenal een dating-app voor nieuwsgierige mensen; degenen die openstaan voor het ervaren van mensen en relaties op nieuwe manieren.

Polyamorie, consensuele non-monogamie, homo- en heteroflexibiliteit, panseksualiteit, aseksualiteit, aromantiek, voyeurisme en kink zijn slechts enkele van de seksuele identiteiten en verlangens die deel uitmaken van de Feeld-gemeenschap. De app lijkt vooral populair te zijn binnen de Amsterdamse HME-gemeenschap.

Download de Feeld app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

 Bezoek de website van Feeld.com

Turn Up

In een relatie is het wel zo prettig een beetje dezelfde smaak te hebben, en dat geldt zeker voor muziek! Dating app Turn Up matcht mensen op basis van hun muzieksmaak.

Ontdek de app die je muzieksmaak gebruikt om nieuwe dates en vrienden te vinden. Matchen op basis van Spotify, concerten die je bezocht hebt of gaat bezoeken, et cetera. Deze app heeft lang niet zoveel leden als de grotere dating apps, maar als je iemand zoekt met een zeer specifieke muzieksmaak is dit een leuke toevoeging. Ik heb er een paar dagen geswiped maar had geen matches. Kan ook aan mij of mijn muzieksmaak liggen natuurlijk 😉

Geef je favoriete artiesten, liedjes, muziekgenres aan en maak je blinde tests, het algoritme doet de rest! – Turn Up

Turn Up dating muzieksmaak

Download de Parship app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Bezoek de website van Turn Up: Turn-Up.app

En tot slot…. toch Tinder; de grootste van de Dating Apps

Tinder logo

De dating app you love to hate: Tinder. Ik noem hem toch maar als laatste. Want je kunt er niet omheen: Tinder heeft gewoon de meeste gebruikers en dat spreekt toch tot de verbeelding. Meer users = meer kans op een match en date.

Het Tinder-algoritme zorgt er voor dat je na verloop van tijd alleen profielen krijgt te zien die een beetje in jouw league zitten. Hoe dit algoritme werkt is moeilijk in een paar zinnen te omschrijven, maar op internet staan ontzettend veel artikelen over dit algoritme, en hoe je je ELO-score kunt verhogen.

Mocht je Tinder nog nooit geprobeerd hebben: give it a shot. Ben je het echteer compleet beu, dan zou ik persoonlijk Bumble, Happn en/of Breeze aanraden. Of Inner circle als je een hoger opgeleide stedeling bent.

Download de Tinder app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Bezoek de website van Tinder; Tinder.com

Alternatieve Dating Apps

Spreken bovenstaande dating apps je toch niet aan? Dan kun je altijd nog (terug) naar good old Tinder en Badoo (vond ik vreselijk), of Happn.

Tindermoeheid is een ding. Het schijnt zelfs dat hoe meer je tindert, hoe kleiner de kans is dat je echt de liefde gaat vinden. Daarover verscheen een interessant artikel in dagblad Trouw. Natuurlijk is Tinder hier op zich inwisselbaar voor alle andere bovenstaande apps. Alleen heb je bij die apps wat meer kans op mensen met serieuze intenties, wellicht. Succes!


e-matching banner

Plaats een reactie