The Inner Circle

The Inner Circle is een datingplatform gericht is op ambitieuze ‘stadse’ hoger opgeleiden, en dan met name 20/30/40ers. Ze hebben daarmee ongeveer dezelfde doelgroep als e-Matching.nl (ook voor hoger opgeleide singles).

Via The Inner Circle leer je gelijkgestemden kennelijk, en hoewel je vaal start met chatten in dit een platform dat je stimuleert elkaar snel ‘in het echt’ te ontmoeten.

Zo zijn er ‘The Inner Circle’ events, en kun je in je profiel aangeven wat jouw favoriete hotspots zijn. Zo kun je elkaar snel ontmoeten in een omgeving die jullie beiden aanstaat. Bezoek de website The Inner Circle.co


Op dit moment is het platform in 39 steden wereldwijd actief. Echter vindt The Inner Circle haar oorsprong in Amsterdam. Je kunt The Inner Circle zowel via hun website als datingapp gebruiken.

Of download de The Inner Circle app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android)

Inner Circle logo vierkant

Vroeger kon je alleen ‘op uitnodiging’ deelnemen aan deze datingsite. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, maar je dient wel in te loggen via Facebook of LinkedIn. Hierbij wordt je profiel gescreend en bekeken of je serieuze intentie hebt en past bij het ledenbestand.

Zelf vond ik de site nogal ‘overwhelming’ met alle opties, zoekfuncties, tags die je aan kunt klikken die bij je passen, events, trips en sports, maar dit went geleidelijk. En je zult zeker niet alles gebruiken.

Zoals vermeld richt Inner Circle zich op ‘randstedelijke, outgoing types’, zoals studenten, young professionals, expats et cetera. Op hoger opgeleiden dus, net als e-Matching en Parship, maar dan nog net wat meer gericht op de randstad en een wat jonger publiek misschien. Inner Circle members in Nederland wonen veelal in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, oh pardon: The Hague.

Bezoek de website van Datingplatform The Inner Circle

inner circle logo

Snelle vragen / Tags

Je profiel kun je vullen door teksten toe te voegen bij de kopjes ‘about me’, ‘my favorite cities’, ’the best place to go’ enzovoort. Nog sneller een eenvoudiger is om een tag te kiezen die bij je past, uit de keuzes die The Inner Circle je voorlegt. Bijvoorbeeld:

Uiteindelijk kunnen deze tags een mooie toevoeging zijn voor je profiel, en in een oogopslag duidelijk maken wat voor type persoon je bent. Nadat je een aantal vragen beantwoord hebt (je kunt vragen skippen) zou het er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

Zegt toch al best veel over wie je bent, en je hoeft het niet allemaal zelf te verzinnen en uit te typen 😉 Als je op iemand anders bekijkt staan de tags die je hetzelfde hebt beantwoord in blauw weergegeven. Veel blauw = veel dezelfde antwoorden en mogelijk dus een goede match.

tags in profiel op the inner circle
Deze single is net als ik een koffiedrinker, ochtendmens en hardloper

Foto’s

Als je je aanmeldt via Facebook of LinkedIN pakt The Inner Circle automatisch je profielfoto. Deze kun je echter gewoon wijzigen en je kunt meerdere foto’s extra toevoegen, zodra je account is goedgekeurd. Hoeveel foto’s je kunt toevoegen weet ik niet, maar in elk geval 7, zo leerde de ervaring. Je foto’s worden gelijk toegevoegd aan je profiel en hieven niet eerst te worden goedgekeurd, zoals bij e-matching.

Bezoek de website van Datingplatform The Inner Circle

Reizen, Hotspots en Horeca

Daarnaast heeft dit datingplatform veel ruimte op je standaardprofiel ingeruimd voor reizen en hotspots. Want dat doen hoger opgeleiden uit de grote steden nou eenmaal en masse, dus waarom ook niet.

In je profiel kun je aangeven wat je laatste reizen zijn geweest, wat je favoriete steden zijn, en op welke populaire spots je in jouw stad vaak te vinden bent.

Ook kun je aangeven wat je graag zou doen als eerste date. Zo krijgen andere members een vrij aardig idee bij jouw profiel.

Ben je dating apps zat en wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Doe de gratis slagingskans-test voor relatiebemiddeling bij PartnerSelect, en vind uit hoe ‘bemiddelbaar’ jij bent.

The Inner Circle: Amsterdamse Roots

Het platform is in 2012 opgericht door David Vermeulen, die toen hij zelf een van de bestaande datingsites probeerde, erg teleurgesteld was in het gebodene. Zo kwam hij tot het besluit zijn eigen datingplatform op te richten om makkelijker ‘gelijkgestemden’ te kunnen vinden. Na een start in Amsterdam volgend op termijn diverse andere steden.

Wat kost The Inner Circle?

Dit vind ik wel een minpunt van deze site: de kosten zijn redelijk onduidelijk, vind ik. Als je met je gratis account doorklikt naar ‘Get Memberhip’ kom je in een betaalomgeving terecht waar op het moment dat ik dit schrijf staat: ‘Full Membership – €10 *’

Na de asterix staat dan:  Recurring subscription with 1 week trial. Wat bleek is dat na de eerste week, die je €10 kost, je automatisch een maandabonnement aangaat van €39.99. Dit wordt maandelijks verlengd. Wil je echt alleen de site even proberen voor een tientje, kun je het beste gelijk nadat je jeeerste Full Membership aangaat je abo annuleren.

Als je de Inner Circle app downloadt worden in-app de prijzen beter duidelijk. Deze zijn op moment dat ik dit schrijf als volgt:

Kosten The Inner Circle
1 maand€ 39.99-
3 maanden€ 79.99is € 26.66 / maand
6 maanden€ 119.99is € 19.99 / maand

De abonnementskosten kunnen op het moment dat je dit leest veranderd zijn natuurlijk, dus check dit altijd zelf nog.

Kortingsaanbod van 50% na proefperiode

Als je een abo van een tientje heb afgesloten en je wil daarna langer gebruik maken van alle functies, wacht dan even met een maandbetaling van 40 euro aan gaan. Enkele dagen na het verstrijken van deze proefperiode kreeg ik namelijk een aanbod om een abonnement met 50% korting af te sluiten.

Dus 20 euro voor 1 maand, 40 euro voor 3 maanden en 60 euro voor 6 maanden. Waarschijnlijk krijg je dit aanbod alleen als je dus al eens iets betaald hebt! Dit is wat bij mij gebeurde, ik kan natuurlijk niet garanderen dat dit aanbod zo blijft, of voor jou hetzelfde zal zijn.

Gratis Maand bij Inner Circle

Overigens: toen ik mijn gratis account wilde verwijderen kreeg ik tijdens het verwijder-proces een gratis maandabonnement aangeboden, no strings attached. Als ik mijn account niet definitief zou verwijderen zou dit automatisch in gaan. En inderdaad, toen ik mijn Inner Circle account hield kon ik zien wie mij geliked hadden, et cetera. Ook hier geldt dat ik niet weet hoe lang dit aanbod blijft staan, en of dit bij iedereen zo werkt.

Abonnement opzeggen van The Inner circle

Als je een betaald abonnement hebt wordt dit automatisch verlengd. Wil je dit stopzetten? Log in op de website, klik op je naam en ga naar ‘preferences’. Daar haal je het vinkje weg bij ‘Renew subscription’.

Inviteer je vrinden

Maarrrr: wat ontzettend slim is van dit datingplatform is dat er een alternatief is voor een betaald lidmaatschap. Mocht ej bijvoorbeeld de berichten willen lezen die naar jou gestuurd zijn, dan heb je daar in principe een betaald abonnement voor nodig.

Echter, als je vrienden uitnodigt via een speciale uitnodigingslink, en zij schrijven zich in bij dit platform, kan jij alsnog je berichten lezen. Jouw ‘betaling’ bestaat dan uit het aanbrengen van, laten we aannemen, eveneens hoger opgeleide gelijkgestemde singles. Vrij briljant eigenlijk.

Hoe dit dan verder verloopt weet ik niet; ik voelde zelf niet erg de behoefte om vrijgezelle vrienden zo’n link te sturen. Maar slim is het wel. Hoe lang je berichten kunt lezen/schrijven na hoeveel aanmeldingen durf ik dus niet te zeggen.

Om The Inner Circle in al haar glorie een tijdje ‘gratis’ te kunnen gebruiken is het in elk geval een mooie optie. Je vindt jouw invittation-link in de app, tap rechtsonder op je profiel-icoontje en tap op ‘invite friends’. Vervolgens kun je je singel vrienden uitnodigen voor The Inner Circle via WhatsApp, SMS, e-mail of Messenger.

Ook om bijvoorbeeld te zien wie jouw profiel hebben bekeken dien je een lidmaatschap te hebben, of 1 vriend te laten registreren. Et cetera.

Gratis berichten sturen bij een match

Iets anders dat vrij uniek is aan deze dating app is dat je wel gewoon kosteloos berichten naar elkaar kunt sturen wanneer je een match bent.

Voor wie Tinder en Happn en andere dating apps gewend is klinkt dat niet bijzonder, maar dat is het eigenlijk wel voor een datingsite. Bij vrijwel alle datingsites moet je betalen wanneer je berichten wil versturen. Bij The Inner Circle ook, behalve als je al een match bent.

Als je berichten hebt ontvangen van een ‘nog onbekende’ (dus geen match) kan je die niet lezen. Als je iemand leuk vindt, dan kan je die persoon een bericht sturen. Alleen kan hij of zij dat dan niet lezen, behalve als hi/zij betaalt, vrienden aanmeldt of een match met jou wordt. Ook van winks (knipogen) kun je niet zien wie ze gestuurd hebben.

Snap je het nog? 😉

Alternatieven voor The Inner Circle

Blijf je liever buiten The Inner Circle? Alternatieve datingsites voor hoger opgeleiden zijn Match4mee-Matching en Parship.nl (maar Parship is prijzig). Naast Tinder is met name Happn een app die populair is onder hoger opgeleiden in de Randstad. Buiten de Randstad in kleinere steden wordt Happn veel minder gebruikt. Meer info over Happn op hun website.

Ben je het daten zat en overweeg je zelfs relatiebemiddeling? Vraag kosteloos informatie aan bij Mens-en-Relatie.nl. Op deze pagina lees je meer over relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden.


e-matching banner