EliteDating

EliteDating is één van de grotere dating platforms voor hoger opgeleiden in Nederland. Het platform richt zich voornamelijk op hoog opgeleide mannen en vrouwen tussen de 25 en 60 jaar. Singles die op zoek zijn naar een dates, een vriendschap mee aan te gaan of een serieuze relatie mee te starten. Inschrijven is gratis bij Elite Dating.

Net als Parship maak je bij EliteDating een persoonlijkheidstest (online). De datingsite baseert op deze test je mogelijke matches. Er is dus geen sprake van simpelweg swipen of een zoekfunctie gebruiken, zoals bij Bumble en Lexa

Een betaald abonnement (niet verplicht maar eigenlijk wel nodig om normaal gebruik te kunnen maken van deze datingsite) is prijzig. Goedkopere opties zijn e-Matching en Match4me. Beide sites hebben geen persoonlijkheidstest, maar of je die nu zo nodig hebt…

Schrijf u gratis in en doe de persoonlijkheidstest van Elite Dating >>>

logo elitedating

Tot voor kort heette EliteDating nog eDarling, maar recent is de naam dus veranderd. Zeker als je op zoek bent naar een serieuze relatie, is EliteDating iets voor jou. Meer over de datingsite EliteDating en de voordelen en nadelen van deze datingsite, lees je in dit artikel.


EliteDating: online daten volgens een persoonlijkheidstest

Wat Elite Dating iets anders maakt dan de meeste andere datingsites, is het feit dat deze datingsite op zoek gaat naar leuke singles door gebruik te maken van een uitgebreide persoonlijkheidstest. Ook en Be2 maken gebruikt van zo’n test. Het is maar wat je zelf prettig vindt: bij bijvoorbeeld Lexa en Match4me kun je zelf door profielen browsen.

Datingsites met een persoonlijkheidstest doen je partnervoorstellen. Hierdoor heb je minder keuze, maar de voorgestelde dates zouden wel beter met jou moeten ‘matchen’. Of EliteDating en Parship hier in slagen is maar de vraag. Er zijn behoorlijk wat klachten over de matches van deze datingsites te lezen.

Eerlijk gezegd vind ik het niet meer van deze tijd, dat je niet zoals bij Tinder en Happn, of sites als e-Matching gewoon kunt zien wie er lid zijn en zelf kunt swipen/liken enz.

elitedating website

Heb je een gratis account aangemaakt op de datingsite, dan word je gevraagd om een persoonlijkheidstest met ruim 280 vragen in te vullen.

Op basis van deze persoonlijkheidstest krijg je niet alleen inzicht in jouzelf als persoon, maar kan er bovendien een geschikte partner voor je gevonden worden. Natuurlijk werkt de aanpak van Elite Dating niet altijd, maar het kan zeker leiden tot leuke contacten met singles die bij je passen. Toch zullen singles die dating als gewend zijn misschien erg moeten wennen aan het beperkte aantal matches.

Parship banner

Het Gratis Lidmaatschap

In eerste instantie kun je een gratis profiel aanmaken op het online platform van EliteDating. De datingsite profileert zich dan ook als gratis datingsite met de mogelijkheid om zonder betaling een leuke single te vinden, maar in feite is deze profilering niet helemaal juist.

Wil je echt een serieuze relatie vinden via de datingsite, dan heb je wel een betaald profiel nodig. Heb je geen betaald profiel, dan kun je namelijk veel functies van de datingsite niet gebruiken en wordt het ontmoeten van jouw perfecte partner wel erg lastig. Het gebruiken van een gratis datingsite om jouw ideale partner te vinden klinkt dus wel erg verleidelijk, maar in praktijk heb je hier eigenlijk wel een betaald profiel voor nodig.

Schrijf u gratis in en doe de persoonlijkheidstest van Elite Dating >>>

Kosten EliteDating

Elite Dating is mega-duur in vergelijking met vrijwel alle andere datingsites. Alleen Parship kan zich meten met deze hoge kosten. De tarieven die EliteDating hanteert voor de betaalde profielen, zijn de volgende:

Soort Elite Dating Abonnementtotale Kosten
6 maanden€ 179,40
12 maanden€ 298,80
24 maanden€ 477,60

Het lidmaatschap van 1 maand en 3 maanden bestaat sinds kort niet meer bij EliteDating. Let op: deze datingsite is op Parship na zo de duurste HBO/WO datingsite die er is. Vind je dit veel te duur, kijk dan eens bij e-Matching of Match4me.

Hoe langer jouw lidmaatschap duurt, hoe lager de prijs per maand wordt. Wil je niet meteen een lang lidmaatschap afsluiten omdat je de datingsite eerst wil testen, dan wordt aangeraden om een gratis profiel aan te maken bij EliteDating om de datingsite met dit gratis profiel wat uit te testen. Vervolgens kun je altijd nog een abonnement nemen.

website van elite dating

De voordelen en nadelen van Elite Dating

Er zijn enkele voordelen en nadelen verbonden aan het online daten op de datingsite EliteDating. De belangrijkste voordelen van dit platform voor online dating, zijn de volgende:

deze datingsite is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De partnervoorstellen van de datingsite zijn over het algemeen goed en er zijn veel serieuze singles op de datingsite actief.

EliteDating.nl controleert alle profielen van de datingsite handmatig. Op deze manier komen er geen neppe profielen op de datingsite. Elite Dating hanteert een persoonlijkheidstest om de beste match te vinden. Door de persoonlijkheidstest is de kans op succes met online dating groter.

De twee belangrijkste minpunten van de datingsite, zijn de volgende:
Elite Dating profileert zich als gratis datingsite, maar om echt serieus op zoek te gaan naar een relatie heb je echt een betaald profiel nodig.
Wil je slechts een half jaar lid zijn van EliteDating.nl, dan betaal je hier hoge kosten aan lidmaatschap voor. Het maandlidmaatschap is zo duur dat je ook een relatiebureau zou kunnen overwegen als alternatief.

Herroepingsrecht

Over het herroepingsrecht is Elite Dating nogal vaag op hun website. Ze verwijzen je naar de algemene voorwaarden, maar ze linken daar niet eens naar toe. Het wordt oz lastig mogelijk gemaakt je te beroepen op het herroepingsrecht. Als je via de Elite Dating app een abonnement hebt afgesloten verwijzen ze je naar de App store of Google Play Store.

Adres en contact-informatie

Spark Networks Services GmbH
– Klantenservice –
Kohlfurter Straße 41/43
10999 Berlijn
Duitsland
Registratienummer: 115958 B
Fax: 020 – 8110849
Website: www.elitedating.nl
E-mail adres: support (at) elitedating.nl | er is ook een contacformulie rop de site

Televisiereclame van EliteDating

Mogelijk ken je Elite Dating van de televisiereclames waarin ze zich richten op serieuze singles; zogenaamde ‘singles met niveau’. Inmiddels worden die commercials volgens mij niet meer vertoond. Dit is de meest recente van hun Youtube-kanaal, gericht op Franstalige Belgische singles.

Ervaringen met EliteDating

Hier onder kun je ervaringen lezen die bezoekers van onze site hebben ingediend. Heb jij ervaring met deze datingsite? We zijn erg blij met een korte of uitgebreide review. Wat is er goed en wat is er matig aan deze site?

Schrijf u gratis in en doe de persoonlijkheidstest van Elite Dating >>>

Alternatieven voor Elite Dating

Toch liever geen Elite Dating? Alternatieve datingsites voor hoger opgeleiden zijn Match4mee-Matching en Parship.nl (maar Parship is ook duur!). Die laatste site maakt dus ook gebruik van een persoonlijkheidstest. Op basis van hun reclames vermoed ik ook dat zij meer leden hebben, maar helemaal zeker is dat niet.

Ziet u meer heil in relatiebemiddeling? Vraag kosteloos informatie aan bij Mens-en-Relatie.nl. Op deze pagina leest u meer over relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden.


e-matching banner

Plaats een reactie