Breeze app

De Breeze dating app wil de eindeloze swipe-cultuur een halt toeroepen. Het belangrijkste wat Breeze onderscheidt van andere dating apps is dat je bij een match gelijk op date gaat! Lees onze review.

Breeze app

Bij een nieuwe match kunnen jullie gelijk de agenda trekken om een date te plannen. De app downloaden is gratis; bij een date betaal je een klein bedrag waarbij het eerste drankje is inbegrepen.

Verder kun je bij Breeze sowieso niet eindeloos swipen. Per dag krijg je slechts een beperkt aantal potentiële matches te zien. Gedachteloos swipen is er dus niet meer bij. Daarbij swipe je -als het goed is -een stuk selectiever omdat je bij een match gelijk op date gaat.

Breeze app


De grootste groep gebruikers bestaat uit hoger opgeleide werkzame singles van 23-35 jaar oud. Meer dan 65% van de singles die de app downloaden worden ook daadwerkelijk actieve gebruikers. Breeze is een van de snelst-groeiende dating apps van Nederland. Vooralsnog zijn ze ook alleen in Nederland actief.

Ben je dating apps zat en wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Doe de gratis slagingskans-test voor relatiebemiddeling bij PartnerSelect, en vind uit hoe ‘bemiddelbaar’ jij bent.

De Breeze App: wat maakt deze app anders?

Hoe werkt de Breeze dating app precies? Net als bij ander dating apps maak je een profiel aan. Bij Breeze is dit profiel echter een stuk uitgebreider dan bij bijvoorbeeld Tinder of Happn. Als je profiel af is (neem hier wel even de tijd voor; een uitgebreid profiel wordt veel vaker geliked) ga je de profielen die Breeze je voorschotelt beoordelen.

Met 2 grote verschillen ten opzichte van andere dating apps: het zijn er maar een paar per dag (tegen betaling kun je het aantal wel uitbreiden) én als je een match bent is het de bedoeling dat jullie gelijk op date gaan. Er wordt dus niet eerst gechat; pas in ‘het echt’ zullen jullie je eerste gesprekje voeren. Online maar vooral offline daten dus!

Voor deze date betalen jullie allebei een klein bedrag. Dit om er voor te zorgen dat Breeze ook wat verdient en een soort garantie dat jullie inderdaad komt opdagen op jullie date.

Je eerste stappen in de Breeze Dating app

Na het downloaden en openen van de app krijg je de veelbelovende vraag: ‘klaar voor je laatste swipe ooit?’. Nou dat ben ik zeker! Bij Breeze is het niet mogelijk eindeloos door profielen te swipen, maar toont het Breeze algoritme je slechts een handjevol profielen per etmaal. Als je een match bent, ga je geen gesprekje aan maar vul je gelijk een datumprikker in om op date te gaan. Breeze.social heeft een select aantal horeca-partners die grote steden. Jullie gaan bij 1 van deze horeca-gelegenheden op date.

Breeze app banner


Je profiel op Breeze

Maar goed, eerst dus je profiel aanmaken. Nogmaals, neem hier even de tijd voor als je graag veel en kwalitatieve matches wilt.

Je vult je naam en geboortedatum in (Breeze zoekt standaard dates die ongeveer even oud zijn als jij). Je kan dit wel aanpassen naderhand.

Geef aan op je mannen en/of vrouwen valt, en of je ook oke bent met daten met Engelstaligen. Zoals bij wel meer dating apps zitten er veel expats, au-pairs et cetera op deze app. Vul je opleidingsniveau in (of laat dit open als je dat liever wilt) en geef je lengte aan.

Nu volgt een belangrijk onderdeel van het profiel. Je geeft aan waar je woont (logisch) maar ook naar welke steden je bereid bent te reizen voor een date. Ik woon in Arnhem en heb alleen Nijmegen, Wageningen en Utrecht aangevinkt, bijvoorbeeld. Opties als Zwolle, Eindhoven en Den Bosch spreken me minder aan Jij zult andere steden als opties krijgen, gebaseerd op jouw woonplaats.Let wel: hoe minder steden je aanvinkt als date-locatie, hoe minder potentiële matches je waarschijnlijk zult krijgen. Je krijgt naar ik aanneem alleen profielen voorgeschoteld van singles die in dezelfde steden willen daten.

Steden voor Dates
kies in welke steden je op date wilt
Hobbies en interesses
selecteer een aantal interesses
Breeze app profiel
levensstijl tags

Nu dien je enkele foto’s (video’s kan ook!) toe te voegen aan je profiel. Hier kies je maximaal 10 (vooraf gedefinieerde) Hobbies & Interest in. Dit kunnen zaken zijn op het gebied van sport, interesses, muziek et cetera. Tot nu toe lijkt het allemaal behoorlijk op Tinder. Hierna heb je de optie om een of meerde Q&A’s in te vullen. Dus een vraag te selecteren en daar meteen een antwoord op geven. Als je wilt dat je profiel 100% is ingevuld (en je vermoedelijk de meeste/leukste profielen te zien krijgt) dien je 3 van deze Q&A’s in te vullen. Eentje invullen is verplicht helaas.

Vervolgens vul je enkele basis-gegevens in, zoals je baan, opleiding en een bio-tekst. Dit veld is uiteraard open: maak er wat van! Up next zijn je intenties op Breeze: zoek je iets serieus, casual of sta je open voor whatever? Ook je vaccinatie-status kun je invullen maar doe dat lekker niet zou ik zeggen. Vervelende eigenschap van dating apps zich hier mee te bemoeien. met als dieptepunt de Tinder ‘gevaccineerd-badge’. Maar goed, zelf weten natuurlijk. Ook is er ruimte voor je voornaamwoorden, gender, enz.

Belangrijke zaken en wat ik persoonlijk heel prettig vind aan apps als Breeze en Bumble is dat je aangeeft of je kinderen hebt/wilt of juist niet. Deze vraag kun je overslaan maar gelukkig vullen de meeste vrouwen (in mijn geval) hem wel in. Bij Tinder kom je daar pas in een gesprekje achter vaak. Een reden dat Breeze uitgebreide profielen hanteert is dan denk ik ook dat je hier geen gesprekje hebt waar je dit soort zaken snel kunt uitvissen. Ook je alcohol- en rookvoordeuren kun je invullen. Hetzelfde legelft voor cannabis/drugs.

Op dating app Breeze ontvang je elke dag een handjevol geselecteerde profielen. Als je matcht krijg je direct een datumprikker om elkaar in het echt te ontmoeten, gewoon een drankje doen!

Levensstijl Tags

Hier wordt het Breeze-profiel pas echt een stuk uitgebreider in vergelijking met andere dating apps. In dit onderdeel ga je ‘Lifestyle tags’ selecteren. Dit kunnen personality traits zijn (zoals ambitieus, klunzig of avontuurlijk) maar ook op het gebied van religie (agnost, atheist et cetera), persoonlijkheidstype en levensstijl.

Het lijkt nu misschien alsof dit allemaal gruwelijk lang duurt, maar je kunt de tags die voor jou relevant zijn gewoon aantikken en denk er vooral niet te lang over na.

Matching Pools

Ook een leuke feature die je bij andere dating apps niet ziet: de Matching Pools. Dit zijn een soort ‘groepen’ waar je je voor kunt aanmelden. Denk aan ‘Outdoor Lovers’, ‘Festival Goers’ en ‘Boardgame Lovers’. Als je je bij zo’n pool aanmeldt kunnen andere singles die zich ook voor die pool hebben aangemeld dat zien in je profiel. Dus zo kan ‘Boardgame Lovers’ elkaar makkelijk vinden 🙂 De pools waar je in zit komen dus niet standaard in je profiel te staan, en zijn alleen zichtbaar voor singles die in diezelfde pool zitten.

Het zal je niet verrassen dat de populairste pools namen dragen als: ‘Kinky’, ‘Casual Dating’, ‘Friends with Benefits’ en ‘Onenight’.

Gratis Dates

Hoewel een date slechts 7.50 kost is een gratis date natuurlijk nog beter! Je kunt gratis Breeze dates verdienen door je single vrienden en vriendinnen te wijzen op de date. Een beetje hetzelfde als wat Inner Circle doet. Als zij zich via jou promotie-linkje aanmelden bij Breeze krijg jij 1 gratis date per aanmelding. Let op; je mag alleen persoonlijke vrienden uitnodigen, dus je mag de promotie-link niet in een grote Telegram-groep kwakken.

Breeze Steden

Breeze laat je alleen op date gaan in de grotere steden. Als je met iemand matcht wordt een stad die zo’n beetje in het midden van jullie woonplaatsen ligt aanwezen als stad voor de eerste date. Voordeel is dat geen van beiden echt ver hoeft te reizen. Een nadeel, maar misschien ook juist weer een voordeel is dat je niet snel bij iemand thuis in bed belandt.

screenshots uit de app
screenshots uit de app om je een idee van de werking te geven

Als Arnhemmer kon ik de volgende steden selecteren als date-locatie: Nijmegen, Wageningen, Utrecht, Den Bosch, Zwolle, Eindhoven, Tilburg, Amsterdam, Breda, Leiden, Rotterdam, Delft, Alkmaar, Den Haag en Groningen.

Breeze zorgt er voor dat er geen steden als optie worden getoond die meer dan 150 kilometer bij je vandaan liggen. Je zult in de app misschien zien dat sommige steden nog ‘op slot’ zitten. Voor mij waren dat Enschede, Maastricht en Leeuwarden. Je kunt helpen deze steden te inlokken, door een goede locatie voor Breeze-dates aan te dragen vermoedelijk.

Match & Date Voorkeuren

Wat ik echt heel fijn vind aan Breeze is dat je hier ook naast je gewenste leeftijds-criterium ook bijvoorbeeld een minimale en maximale lengte van potentiële dates kunt invullen. Op roken en kinderen selecteren kan – vooraf- helaas niet. Ook kun je hier aangeven wat voor date je voorkeur heeft. Drinks in een bar, of liever wandelen en praten? Bij die laatste categorie betaal je slechts 5 euro voor de eerste date.

Sleep Mode

Als je na een geslaagde eerste date, of deze nou via Breeze of Tinder of Bumble tot stand is gekomen, even rust willen op de app, dan kan je de sleep mode aanzetten. Je profiel wordt dan tijdelijk niet meer aan andere singels getoond. Ook handig als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Hopelijk heb je wat aan deze Breeze app review gehad!

Breeze dating banner

Breeze in het kort:

 • Stop de Swipe-cultuur! Gelijk op date bij een match
 • Nadruk op offline dating
 • Uniek concept dat de tekortkomingen van huidige dating platforms wil oplossen
 • Breeze krijgt veel media-aandacht van o.a. televisie, radio, kranten en influencers
 • Zeer uitgebreide profielen! Users worden ‘gedwongen’ veel in te vullen
 • Date met gratis 1ste drankje bij geselecteerde horeca-partners
 • Slechts een stuk of 7 profielen beoordelen per dag
 • Je krijgt in de app geen advertenties te zien
 • de Breeze app kent geen betaalde / premium abonnementen
 • Hoe verdient Breeze dan geld? Als je op date gaat betaal je 7 euro 50. Het eerste drankje in het cafe waar jullie de date hebben is dan gratis.
 • Populair onder hoger opgeleiden, net als e-Matching

Alternatieve Dating Apps

Vind je de swipe-cultuur juist wel lekker of vind je gelijk op date moeten toch wat heftig? Dan is een andere dating app wellicht meer geschikt voor je. Bekijk het overzicht van dating apps en kies een geschikt alternatief.

Ervaringen met de Breeze Dating App

Ben jij een blije of juist teleurgestelde Breeze-app gebruiker? Ik lees het graag terug onderaan dit artikel! Je kunt jouw ervaringen achterlaten en een korte of lange review schrijven. De verzameling aan reviews helpt andere singles weer kiezen voor de juiste app.


e-matching banner

4 gedachten over “Breeze app”

 1. Breeze = Fantastisch. Was zo dat geapp zat. Sommige mannen zijn echt een drama met appen en ik werd daarop ook steeds kritischer, heel irritant. En chat kan leuk zijn en i.r.l. totaal niet. Behoorlijke tijdverspilling soms 😬Maarrrr toen… breeze dus… En nu een maandje aan ’t daten😍🤩 Chill dat je datumplanner in kan vullen en kort voor date bevestiging moet sturen. Wel soort van afkicken in het begin dat je niet door kan swipen. Andere kant, daardoor en doordat je direct op date gaat, wel selectief swipen. Dit was de 4e match. De 3 daarvoor ook vriendelijk en leuk, interessante mooie persoontjes, maar geen match/romantische klik. Nu dus wel 💕💕 En ja 🤭🤗 Ook voor hem💕💕Jeeej!! 😃

  Beantwoorden
 2. Breeze = Sociaal kredietsysteem _ Non-Democratisch _ uitsluiting is key
  Breeze = Sociaal kredietsysteem. Dit platform stuurt aan op Breeze vinkjes en Breeze hokjes. Je profiel wordt vergeleken met andere profielen. Jouw bio moet woorden bevatten die Breeze je verplicht te gebruiken. Is jouw bio uniek dan voldoe je niet aan het “Breeze profiel”. Je wordt dan niet gematcht. Breeze doet zich voor als een “veilig” platform maar is zeer selectief en sluit uit op basis van hoe jij je voorstelt. Jouw unieke profiel en persoonlijkheid moet matchen met hun politiek. Uitsluitend, non-democratisch, niet inclusief.

  Beantwoorden

Plaats een reactie