Single Reizen

Het groeiende aantal hoger opgeleide singles maakt dat steeds meer online reisbureaus speciale groepsreizen voor deze doelgroep aanbieden. Single reizen zijn er in allerlei categorieën: van avontuurlijke groepsafari’s in Afrika, rondreizen in Azië, wintersportvakanties tot wandelweekenden in de Ardennen.

Hoger opgeleide singles reizen graag met een groep, en niet per sé om er een relatie op te doen. Plezier met elkaar en genieten van de reis staan voorop; de meeste organisatoren van Single Reizen spelen tijdens zo een reis dan ook niet als relatiebemiddelingsbureau. Vaak worden groepen ingedeeld op leeftijd, zo zijn er reizen voor mensen van 20, 30, 40, 50 jaar en ouder. Populaire reisorganisaties zijn Estivant, Sawadee en Fox.

Specifiek gericht op hoog opgeleiden is reisorganisatie Crusj.com. Zij hebben diverse themas, van actieve tot strand-vakanties.

Wel wordt meestal getracht de man/vrouw-verhoudingen van een reisgezelschap op 50%-50% te houden. Verder wordt er gelet op de leeftijd van de deelnemers en worden gezelschappen in leeftijdscategorieën ingedeeld.

Single reizen voor hoger opgeleiden gaan om gezelligheid en kennismaking in een ongedwongen sfeer; het is geen datingreis. Sommige deelnemers zijn ook bewust alleenstaand en in het geheel niet op zoek naar een relatie. Ook zij zijn welkom op dit soort groepsvakanties. En wie weet veranderen ze wel van mening… Er is een aantal goede online reisorganisaties dat dit soort reizen aanbiedt; elk met hun eigen specialiteiten. We zullen er een aantal bespreken.

Estivant Single Reizen

Estivant organiseert zowel zomervakanties als wintersport vakanties voor singles, of “alleenreizenden” zoals dit reisbureau ze liever noemt. De reisorganisatie verdeelt reisgezelschappen naar leeftijd: de leeftijdscategorieën zijn 25-39 jaar, 30-49 jaar, 35-55 jaar en 45-65 jaar.

Deze reizen zijn niet expliciet alleen voor hoger opgeleiden maar gezien het programma van veel reizen kun je er van uit gaan dat je hier voornamelijk mensen met minimaal HBO niveau zult tegenkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beeldhouw-vakantie in Frankrijk. Verder biedt Estivant nog groepsreizen voor singles aan in tal van Europese (zon)bestemmingen, zoals Kreta, Argeles sur Mer, Elba, Riva del Garda en er is ook een Grieks eiland-hop vakantie.

Actieve Wandelvakanties worden georganiseerd in Sardinië, Niederau (Oostenrijk) en Axat in Frankrijk. Tijdens deze single groepsreizen bepaal je zelf of je aan alle activiteiten meedoet; als je wat tijd voor jezelf wil, of zelfs liever veel op eigen houtje doet is dat geen probleem. Lees hier meer over Estivant zomervakanties voor alleenstaanden.

wintersport single reizen in de sneeuwEstivant heeft ook jarenlange ervaring met skivakanties voor singles. Ook in de winter wil Estivant gewoon een leuke groep mensen samenbrengen om met elkaar te wintersporten. Hierbij houdt het reisbureau dezelfde leeftijdsverdeling als bij de zomerreizen aan; echter is hier geen groep van 45 jaar en ouder. Wintersport single reizen zijn ook typisch voor jongeren. Geprobeerd wordt evenveel mannen als vrouwen in het reisgezelschap in te delen. Deze wintersportvakanties zijn zowel geschikt voor alleenstaanden die elke dag om 7 uur op de piste willen staan als wintersporters die ook graag een paar gluhwijntjes bij de Après-ski pakken. Er is keuze uit de volgende wintersport-bestemmingen: Anras, eben im Pongau, Niederau, Zell am See en Mittersill (Oostenrijk) en natuurlijk de populaire bestemming in Frankrijk: Les Deux Alpes. Lees hier meer over Estivant wintersportvakanties voor singles.

Sawadee Alleenstaanden en Single Reizen

Sawadee is één van de betere reisorganisaties als het om rondreizen en verre natuurreizen gaat. Het bedrijf heeft ook gezien dat singlevakanties steeds meer in trek zijn en in antwoord daarop een flink aanbod aan single reizen samengesteld. Singles kunnen mee op groepsreizen waar ook stellen aanwezig zijn, of kiezen voor de variant waar louter alleenstaanden meegaan. bij deze groepsreizen zijn koppels niet welkom.

Sawadee staat bekend om de meer luxe en beter georganiseerde reizen, naar verre bestemmingen. Veel aandacht is er naast cultuur voor de natuur. Dit maakt dat het reisgezelschap over het algemeen voornamelijk uit hoger opgeleiden bestaat.

Het aanbod is te groot om op te noemen (een volledig overzicht vind je hier) maar om een indruk van het reisaanbod te geven zullen we er het één en ander uitlichten. Sawadee organiseert Safari Single reizen in Afrika; landen waar je heen kunt zijn Tanzania, Uganda, Namibië en Zuid-Afrika (Krugerpark!).

safari single reizenOok cultuurreizen naar Azië zijn populair: bestemmingen hier zijn Vietnam, India en boeddhistisch Tibet. Fotografie-liefhebbers kunnen hun hart ophalen met de fotoreizen naar Costa Rica, Jordanië, Marokko en IJsland.

HBO’ers en academici die liever een actieve vakantie hebben kiezen voor de wandelvakanties in onder andere Ladakh, Nepal of Nieuw-Zeeland. Als je liever minder ver weg gaat zijn er ook tal van vakanties in Europa, en dit zijn niet de meest voor de hand liggende bestemmingen. Wat dacht je van de Schotse Hooglanden, een Zweedse kajakvakantie of een wandeltocht door de Karpaten? Alle reisbestemmingen vind je op de site van Sawadee

Fox Single maar niet alleen Reizen

Ook Fox vakanties heeft speciale reizen beschikbaar voor alleenstaanden. De meeste reizigers die deelnemen zijn tussen de 30 en 55 jaar oud. De reis zelf staat voorop; Fox wil zich zelf absoluut geen datingservice noemen. Gezelligheid, een ongedwongen sfeer en momenten ervaren met andere singles zijn het belangrijkst.

Ook hun reisaanbod is indrukwekkend: binnen Europa kun je onder andere naar Zweden, Portugal, Italië, Malta, Ierland en Griekenland. Avontuurlijke singles kiezen bijvoorbeeld voor Maleisië, Canada, Thailand of Laos. Als je geïnteresseerd bent kun je het gehele reisprogramma van Fox hier rustig bekijken. Voor last minute single reizen kun je het beste de sites van alle drie de reisorganisaties raadplegen. Soms kun je nog met korting mee om een groep vol te krijgen, want sommige single reizen voor hoog opgeleiden gaan niet door als er te weinig aanmeldingen zijn.

Ervaring met een singlereis voor hoger opgeleiden?

Ben je zelf al eens mee geweest op een Single reis voor beter opgeleiden? Of zijn groepsreizen zelfs jouw standaard vakantie-invulling? Dan zijn we zeer benieuwd naar je ervaringen. Graag horen we waar je heen bent geweest, hoe de groep was samengesteld (voornamelijk HBO of universitair niveau?) en hoe de reis was.

Was je met jongeren op reis of juist met senioren? Hing er een “dating” sfeer onder de deelnemers of stond gezelligheid onderling voorop? Als je ooit deelgenomen hebt aan een Groepsreis voor hoger opgeleiden kun je hier je ervaringen achterlaten.

Reacties

  1. Vraagje: ik ben 52, jong van geest en voel me vaker op mijn gemak met 30’ers e 40’ers. Kortom en een serieus antwoord graag: is dit wat voor mij?

Speak Your Mind

*