Single Reizen

Het groeiende aantal hoger opgeleide singles maakt dat steeds meer reisbureaus speciale groepsreizen voor deze doelgroep aanbieden. Single reizen zijn er in allerlei categorieën: van avontuurlijke groepsafari’s in Afrika, rondreizen in Azië, wintersportvakanties tot wandelweekenden in de Ardennen. Zoek je cultuur, dan kan dat natuurlijk ook. Op deze pagina vind je een groot aantal single-reisorganisaties.

crusj single reizen

Hoger opgeleide singles reizen graag met een groep, en niet per sé om er een relatie op te doen. Plezier met elkaar en genieten van de reis staan voorop. De meeste organisatoren van Single Reizen spelen tijdens zo een reis dan ook niet als relatiebemiddelingsbureau.

Vaak worden groepen ingedeeld op leeftijd, zo zijn er reizen voor mensen van 20, 30, 40, 50 jaar en ouder. De leeftijdsgroepen verschillen per aanbieder.

Naast leeftijd wordt er natuurlijk ook op man-vrouw-verhouding gelet. Vaak kun je op de website per reis zien voor hoeveel mannen & vrouwen er nog plek is. Soms kun je zo een mooie lastminute-prijs scoren als een reis nog op zoek is naar deelnemers van een bepaald geslacht.

Populaire reisorganisaties zijn:

Van deze bovenstaande reisorganisaties zijn met name Villavibes en Crusj.com echt volledig gericht op hoger opgeleide singles. Zij hebben diverse themas, van actieve tot strand-vakanties.

Single reizen voor hoger opgeleiden gaan om gezelligheid en kennismaking in een ongedwongen sfeer; het is geen datingreis. Sommige deelnemers zijn ook bewust alleenstaand en in het geheel niet op zoek naar een relatie. Ook zij zijn welkom op dit soort groepsvakanties. En wie weet veranderen ze wel van mening…

Er is een aantal goede online reisorganisaties dat dit soort reizen aanbiedt; elk met hun eigen specialiteiten. We zullen er een aantal nader bespreken op deze pagina.

Crusj.com Single Reizen

Crusj biedt al meer dan 10 jaar singlereizen voor hoger opgeleiden. Niet alleen singles, maar ook alleengaanden zijn welkom. Heb je bijvoorbeeld niemand meer om mee op vakantie te gaan, omdat al je hoger opgeleide vrienden bezig zijn met ‘playing house’? Iedereen gesetteld? Crusj biedt uitkomt.

Crusj heeft verschillende soorten singlereizen: van cultuur tot strandvakanties, actieve vakanties, yoga, zeilen en andere sportvakanties. Het aanbod staat keurig per thema vermeld op Crusj.com.

De bestemmingen van Crusj.com zijn divers: Italie, Portugal, Spanje, Turkije, Indonesië, Griekenland, Cyprus en Curacao. Wist je dat Crusj volgens de site al 4 keer is uitgeroepen tot beste Singlereis Organisatie?

De reizen van Crusj zijn bedoel voor singles/alleengaanden met een HBO(+) opleiding. Heb je stiekem geen HBO(+) diploma maar wel dit werk/denk-niveau? Dan ben je gewoon welkom. Bekijk het reisaanbod van Crusj.

Het motto van Crusj is ‘Meeting Friends’. Net als de meeste andere single vakanties staat daten hier niet centraal. Je ontmoet gelijkgestemden, veelal hoog opgeleid en in de meeste gevallen single. Aan je reis houd je ongetwijfeld vrienden, en ja wie weet nog meer, over.

De reizen staan onder begeleiding van een professionele reisbegeleiding. Zij  kunnen je vertellen waar je lekker kan eten, drinken en waar je het beste uit kan gaan.

Bekijk het actuele single reizen aanbod van Crusj.com >>>

Estivant Single Reizen

Estivant organiseert zowel zomervakanties als wintersport vakanties voor singles, of “alleenreizenden” zoals dit reisbureau ze liever noemt. De reisorganisatie verdeelt reisgezelschappen naar leeftijd: de leeftijdscategorieën zijn 25-39 jaar, 30-49 jaar, 35-55 jaar en 45-65 jaar. Bezoek Estivant.nl

Deze reizen zijn niet expliciet alleen voor hoger opgeleiden maar gezien het programma van veel reizen kun je er van uit gaan dat je hier voornamelijk mensen met minimaal HBO niveau zult tegenkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beeldhouw-vakantie in Frankrijk. Verder biedt Estivant nog groepsreizen voor singles aan in tal van Europese (zon)bestemmingen, zoals Kreta, Argeles sur Mer, Elba, Riva del Garda en er is ook een Grieks eiland-hop vakantie.

Actieve Wandelvakanties worden georganiseerd in Sardinië, Niederau (Oostenrijk) en Axat in Frankrijk. Tijdens deze single groepsreizen bepaal je zelf of je aan alle activiteiten meedoet; als je wat tijd voor jezelf wil, of zelfs liever veel op eigen houtje doet is dat geen probleem. Lees op hun website Estivant.nl meer over zomervakanties voor alleenstaanden.

wintersport single reizen in de sneeuw

Estivant heeft ook jarenlange ervaring met skivakanties voor singles. Ook in de winter wil Estivant gewoon een leuke groep mensen samenbrengen om met elkaar te wintersporten.

Hierbij houdt het reisbureau dezelfde leeftijdsverdeling als bij de zomerreizen aan; echter is hier geen groep van 45 jaar en ouder. Wintersport single reizen zijn ook typisch voor jongeren. Geprobeerd wordt evenveel mannen als vrouwen in het reisgezelschap in te delen. Deze wintersportvakanties zijn zowel geschikt voor alleenstaanden die elke dag om 7 uur op de piste willen staan als wintersporters die ook graag een paar gluhwijntjes bij de Après-ski pakken.

Er is keuze uit de volgende wintersport-bestemmingen: Anras, eben im Pongau, Niederau, Zell am See en Mittersill (Oostenrijk) en natuurlijk de populaire bestemming in Frankrijk: Les Deux Alpes. Alle wintersport single reizen vind je op hun website: Estivant.nl. Ga je voor het eerst op wintersport? Ook dat kan! Leer skiën met andere singles.

Bekijk het actuele single reizen aanbod van Estivant.nl >>>

Sawadee Alleenstaanden en Single Reizen

Sawadee is één van de betere reisorganisaties als het om rondreizen en verre natuurreizen gaat. Het bedrijf heeft ook gezien dat singlevakanties steeds meer in trek zijn en in antwoord daarop een flink aanbod aan single reizen samengesteld. Singles kunnen mee op groepsreizen waar ook stellen aanwezig zijn, of kiezen voor de variant waar louter alleenstaanden meegaan. bij deze groepsreizen zijn koppels niet welkom.

Sawadee staat bekend om de meer luxe en beter georganiseerde reizen, naar verre bestemmingen. Veel aandacht is er naast cultuur voor de natuur. Dit maakt dat het reisgezelschap over het algemeen voornamelijk uit hoger opgeleiden bestaat.

Het aanbod is te groot om op te noemen. Een volledig overzicht vind je Sawadee.nl, maar om een indruk van het reisaanbod te geven zullen we er het één en ander uitlichten. Sawadee organiseert Safari Single reizen in Afrika; landen waar je heen kunt zijn Tanzania, Uganda, Namibië en Zuid-Afrika (Krugerpark!).

safari single reizen

Ook cultuurreizen naar Azië zijn populair: bestemmingen hier zijn Vietnam, India en boeddhistisch Tibet. Fotografie-liefhebbers kunnen hun hart ophalen met de fotoreizen naar Costa Rica, Jordanië, Marokko en IJsland.

HBO’ers en academici die liever een actieve vakantie hebben kiezen voor de wandelvakanties in onder andere Ladakh, Nepal of Nieuw-Zeeland. Als je liever minder ver weg gaat zijn er ook tal van vakanties in Europa, en dit zijn niet de meest voor de hand liggende bestemmingen. Wat dacht je van de Schotse Hooglanden, een Zweedse kajakvakantie of een wandeltocht door de Karpaten? Alle reisbestemmingen vind je op de site van Sawadee.

Bekijk het actuele single reizen aanbod van Sawadee Verre Reizen >>>

Villavibes Singletravel voor Hoger Opgeleiden

Villavibes is naast Crusj de andere organisatie die alleen hoger opgeleiden mee op reis neemt. Het aanbod is bijzonder divers, met zeilreizen, wintersportvakanties, surfen, strandvakanties, weekenden in de ardennen en nog aparte single reizen speciaal voor hoog opgeleide 50plussers. Bezoek Villavibes.nl.

Villavibes biedt een zogenaamde ‘Gelijkgestemden Garantie’: dat wil zeggen reizen met mensen van jouw opleidingsniveau en (ongeveer) jouw leeftijd. En bovenal single zijn.

Sowieso is Villavibes nogal van de garanties. Ze hebben 6 harde garanties die ze reizigers beloven: Leeftijdsgarantie (je reist met leeftijdgenoten), Opleidingsgarantie (HBO/WO of vergelijkbare achtergrond), 50-50 man-vrouw-garantie (goede verhouding m/v van het reisgezelschap), Grote Groep Garantie, Vertrekgarantie en Kosteloos annuleren-garantie.

Bij Villavibes heb je de keuze tussen langere vakanties, en single weekenden. Vind je op lang op reis met een groep toch wat intens, dan is zo’n singles-weekend misschien een betere keuze. Zo zijn er weekenden in Nederland, maar ook in de Ardennen.

De Villavibes weekenden lopen van vrijdagavond t/m maandagochtend. Maandag werken? Dan kun je ook gewoon op zondag vertrekken. Een snelle blik op de agenda leert dat er momenteel meer mannen worden gevraagd dan vrouwen bij de single-weekenden. Vrouwen = vaak al ‘vol’

Bekijk het actuele reisaanbod van Villavibes >>>

TUI Single Reizen

TUI ken je natuurlijk wel, maar dat ze ook vakanties voor singles aanbieden wellicht nog niet. Die hebben ze dus wel, veelal rondreizen en actieve vakanties. Ook dit zijn uitdrukkelijk geen dating-reizen, en ook niet alleen voor mensen met een HBO of WO achtergrond.

Om een idee te geven: er is een rondreis langs de koningssteden in Marokko, een wandelweekend in Valkenburg, een single reis naar Cuba en een Highlights of Vietnam trip. In totaal zijn er meer dan 100 single reizen bij TUI te boeken. Voorheen vond je de single reizen onder het merk KRAS, dat al onderdeel was van TUI. Het gehele actuele reisaanbod vind je op Tui.nl/singles.

Bekijk het actuele reisaanbod voor singles op TUI.nl >>>

Ervaring met een singlereis voor hoger opgeleiden?

Bovenstaande is slechts een greep uit de reisaanbieders van single reizen. Een uitgebreider overzicht vind je op bradly.nl, waar je ook reisorganisaties per reisthema kunt vinden.

Ben je zelf al eens mee geweest op een Single reis voor beter opgeleiden? Of zijn groepsreizen zelfs jouw standaard vakantie-invulling? Dan zijn we zeer benieuwd naar je ervaringen. Graag horen we waar je heen bent geweest, hoe de groep was samengesteld (voornamelijk HBO of universitair niveau?) en hoe de reis was.

Was je met jongeren op reis of juist met senioren? Hing er een “dating” sfeer onder de deelnemers of stond gezelligheid onderling voorop? Als je ooit deelgenomen hebt aan een Groepsreis voor hoger opgeleiden kun je hier je ervaringen achterlaten. Ook interessant misschien, een artikel over een singlereis van Fox Vakanties dat in de NRC verscheen jaren terug; ‘Wij zijn niet op datingreis’. Fox valt inmiddels onder ANWB Reizen, maar het geeft toch ene leuke indruk van een dergelijke singlereis.

Datingsites vs. Single Vakanties

Single en toch liever singles ontmoeten op een datingsite dan op een groepsreis? Lees meer over datingsites e-Matching, Match4me en The Inner Circle, alledrie gericht op hoog opgeleide singles.


e-matching banner

2 gedachten over “Single Reizen”

    • Beste René. De meeste reisorganisaties werken met leeftijdsgroepen. Soms kan je alsnog mee met een groep als je 1 of 2 jaar jonger of ouder bent dan de limiet. Echter zal 52 als ’te oud’ worden gezien om bij een groep dertigers aan te sluiten. Wel zijn er diverse groepsreizen waarbij leeftijd niet uitmaakt. Echter worden dit dan vaak geen single reizen genoemd’.

      Beantwoorden

Plaats een reactie