Bumble

Bumble is een vrouwvriendelijk(er) alternatief voor bijvoorbeeld Tinder. Het werd opgericht door Whitney Wolfe, de voormalig oprichter van Tinder. In veel functies lijkt de app op andere dating apps, maar vrouwen zetten de eerste stap. Alleen vrouwen kunnen een gesprek beginnen.

Bumble logo

Een paar jaar geleden vond ik deze app flink tegenvallen. Weinig profielen, nog veel minder matches en vrouwen begonnen zelden het gesprek.

Nu twee jaar later is het qua functies waarschijnlijk mijn favoriete dating app, naast Happn. Steeds meer singles hebben de weg naar Bumble klaarblijkelijk gevonden. Misschien zijn mensen Tinder-moe?

Matches heb ik nu zat, en er wordt ook volop gepraat. Tegenwoordig een aanrader, wat mij betreft. Ook wat betreft de kwaliteit van profielen. Veel tekst, leuke mensen.

bumble dating website

De Bumble dating app is onder meer populair onder hoger opgeleide singes, met name in de stedelijke gebieden. Net zoals e-Matching dat is.

Zoals de meeste dating apps is er zowel een iOS als Android versie beschikbaar.

Download de Bumble Dating app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). 

Bezoek de website van Bumble Dating

Wat is Bumble?

Bumble is een dating app waar vrouwen de touwtjes in handen hebben. Niet mannen zetten de eerste stap, maar vrouwen. De bedoeling is dat vrouwen mannen (of elkaar) leuk vinden op de app, en naar rechts swipen. Mannen kunnen pas naar rechts swipen als de vrouw dat wil.

Als een vrouw niet binnen 24 uur na een match het gesprek begint, is de tijd voorbij. Dan kunnen zowel mannen als vrouwen geen gesprek meer beginnen. Begint een vrouw wel het gesprek? Dan mag je reageren. Op deze app staan fatsoen en respect voor vrouwen hoog in het vaandel; hier zullen vrouwen dus geen rare gesprekken hoeven te voeren, in theorie.

Onderstaande video geeft je een goed beeld van Bumble:

Hoewel de app zich niet louter op hoger opgeleiden richt, is het aandeel van gebruikers dat deze app gebruikt relatie hoog, net als bij Match4me en e-Matching.

Bumble Dating: app waar vrouwen de touwtjes in handen hebben

Op Bumble zetten vrouwen de eerste stap. Dat is volgens het netwerk nodig om de verouderde regels van het daten aan te passen. Traditioneel zetten mannen altijd de eerste stap, maar dat vindt Bumble ouderwets en past niet bij het denken van nu. Mannen moeten wachten tot de vrouw toestemming geeft om een gesprek aan te knopen. Heel ander dan bijvoorbeeld bij Badoo.

Volgens de ontwikkelaar is het zo dat er meer waardevolle gesprekken worden gestart op de app, omdat vrouwen het voortouw nemen. Daarnaast heeft deze app een veel strenger moderatiesysteem, dat altijd in het voordeel van vrouwen beslist. Daardoor hebben vervelende, ongemanierde mannen geen kans om vrouwen lastig te vallen. De bedenker van Bumble weet het zeker: dingen veranderen in positieve zin als vrouwen de leiding nemen.

Schrijf je gratis in bij Match4me.nl

Hoe werkt Bumble?

Vriendschap, respect en empowerment van vrouwen, helemaal aansluitend bij het nieuwe denken van nu, waarbij de vrouw meer op de voorgrond komt te staan. Dat is wat Bumble wil bereiken, zodat we eens echte connecties maken. Vrouwen zetten de eerste stap bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Doordat vrouwen het voor het zeggen hebben, is het niet alleen een dating app, maar ook een app waar vrouwen samenkomen om vrienden te maken en een carrière op te bouwen.

Het is de eerste app waar al deze doelen samenkomen. Daarom is er Bumble date, waar vrouwen potentiële dates kunnen vinden, Bumble BFF, waar platonische vriendschappen worden gesloten en Bumble Bizz, om een mentor te vinden.

Functies

Qua functies doet deze app denken aan veel andere apps: gebruikers kunnen een profiel aanmaken, foto’s toevoegen, berichten sturen naar matches en naar links en naar rechts swipen. Ook heeft deze app dezelfde functie als Tinder, om gemiste matches terug te halen, superswipes en boosts uit te delen. 

Wat kost Bumble?

De app is net als alle andere dating apps gratis te downloaden. Daarna zijn er in-app aankopen te doen, zogenaamde Bumble Boosts. De kosten lopen uiteen van € 8,99 tot € 54,99, afhankelijk van de duur van je Boost.

Als je betaalt (als man zijnde) kun je bijvoorbeeld de tijd dat de match duurt verlengen. De dame heeft dan langer de tijd om op je te reageren.

Over Bumble

Bumble werd bedacht door de voormalige oprichter van Tinder, maar is inmiddels in handen van Andrey Andreev. Hij is de meerderheidsaandeelhouder van Rimba International Corp, dat ook de apps Badoo en Chappy in haar portfolio heeft.

Hoewel Whitney Wolfe nog altijd wordt gezien als geestelijk moeder van de app, heeft Andreev het grootste deel van de aandelen in handen: zo’n 75 procent. De app heeft wereldwijd meer dan 22 miljoen gebruikers.

Ervaringen

Volgens Masterflirt.nl ligt deze dating app na een goed begin in 2018 nu ‘op zijn gat‘. Nu in 2022 is dit niet meer het geval. De Bumble Hive wordt goed bevolkt, en ik zier er echt veel leuke vrouwen (in mijn geval dan). Lees ook het artikel van Datemeester.com met 7 tips & dingen die je moet weten voordat je met Bumble begint. Jouw eigen ervaring horen we ook graag natuurlijk. Inmiddels is Bumble naast de Breeze app mijn favoriete dating app.

Alternatieve Dating Apps

Badoo kun je proberen maar vind ik zelf nogal een chaotische app, en niet bepaald voor een hoger opgeleid publiek was mijn ervaring. Match4me en e-Matching zijn dat specifiek juist wel. Een overzicht van dating apps vind je op deze pagina.


e-matching banner

1 gedachte over “Bumble”

Plaats een reactie