Badoo

Zoek je een vriendschap, een onschuldige chat, iets voor één nacht of een betekenisvolle relatie? Badoo biedt al deze mogelijkheden. Het is namelijk niet alleen een dating app, maar een app waarop je mensen voor allerlei doeleinden kunt ontmoeten. De app doet erg denken aan Tinder, maar biedt een aantal extra mogelijkheden. Bezoek de website van Badoo

Badoo logo

Deze extra’s zijn in eerste instantie wat overweldigend, en deze toeters en bellen voelen wat onnodig. Wat mij persoonlijk opviel toen ik de app gebruikte is dat de Badoo app nou niet direct een enorme aantrekkingskracht heeft op hoger opgeleiden. zoals bijvoorbeeld e-Matching en Happn dat wel hebben.

De Badoo app is zowel beschikbaar voor iOs en Android. Maak een profiel aan op Badoo.com en download vervolgens de app in de Google Play Store of App Store van Apple.

Ontmoet Nieuwe Mensen op Badoo.com. Maak vrienden, chat & fllirt

Wat is Badoo?

Badoo is een app waar mannen en vrouwen elkaar kunnen ontmoeten. Je kunt op deze app gebruikers vinden in jouw buurt, Nederland, of zelfs een ander land. Hoewel deze app officieel geen dating app is, wordt het wel vooral gebruikt om dates te vinden. De ontwikkelaars van deze app noemen de app ‘het grootste ontdekkingsnetwerk ter wereld’.

Op Badoo hebben gebruikers geen verwachtingen. Iedereen kan het gebruiken, of je nu op zoek bent naar een liefdevolle relatie, iets voor één nacht, vriendschap of een vriendelijke chat: op deze app kan het allemaal.

screenshots badoo app

Functies van Badoo

In principe kun je deze app gratis gebruiken. Op deze app kunnen gebruikers zich aanmelden met een Facebook-account, Instagram-account of Google+-account. Leden kunnen een profieltekst invullen en gegevens aanvullen, zodat andere singles je snel kunnen vinden. De meeste mensen zoeken naar andere leden uit hun buurt, maar het is ook mogelijk wereldwijd te zoeken.

Je kunt op Badoo leden zoeken, liken en direct een bericht sturen. Dit is gratis bij deze app. Overigens is er wel een beperking: mensen waarvan de app denkt dat je geen match bent, kun je geen bericht sturen. Daarvoor zijn credits benodigd.

Ontmoet Nieuwe Mensen op Badoo.com. Maak vrienden, chat & fllirt

De meest geliefde functie van deze app is het kennismakingsspel. Dit spel doet denken aan Tinder, omdat je ook hier naar links en naar rechts swipet. Je swipet naar links als je iemand niet ziet zitten en naar rechts als je graag met elkaar wilt praten. Ben je echt helemaal tot over je oren? Dan kun je een crush sturen, zodat je de aandacht trekt van de ander.

Superkrachten gebruiken

Leden kunnen ook superkrachten kopen. Hiermee kun je het maximale uit alle functies van Badoo halen. Uiteraard is deze status niet gratis, maar je krijgt toegang tot verschillende functies. Zo kun je bijvoorbeeld zien wie jou leuk vond tijdens het kennismakingsspel, kun je onzichtbaar door profielen bladeren en kun je de vorige stem in het kennismakingsspel ongedaan maken.

Andere functies zijn het kunnen zien welke leden jou hebben toegevoegd aan de favorieten en berichten markeren waardoor ze als eerste gelezen worden. Ook kunnen leden met superkrachten een grote keur aan leuke stickers sturen, om de aandacht mee te trekken.

badoo profiles
Enkele screenshots van de Badoo app

Is Badoo gratis te gebruiken?

Ja net zoals vrijwel elke andere dating app kun je Badoo gratis gebruiken. Echter, eveneens net als bij alle andere apps zijn er extra mogelijkheden waarvoor je moet betalen. Bij Badoo zijn de betaalde opties bijvoorbeeld Superkrachten.

De in-app aankopen zijn op moment van schijven als volgt. Let wel: dit kan altijd veranderen, dus check de actuele tarieven altijd zelf voordat je een in-app aankoop doet:

  1. Activeer Superkrachten – 1 maand€ 10,99
  2. Activate Super Powers – 1 month€ 14,99
  3. Activate Super Powers – 3 months€ 27,99
  4. Activate Super Powers – 6 months€ 43,99
  5. Limiet contacten verhogen € 2,29
  6. Limiet stemmen verhogen € 2,29
  7. Limiet contacten verhogen € 3,49
  8. Limiet stemmen verhogen € 3,49
  9. Activeer Superkrachten – 3 maanden € 20,99
  10. Activeer Superkrachten – 6 maanden € 32,99

Over Badoo

Je spreekt ‘Badoo’ uit als ‘Ba-doe’. Het werd in 2006 opgericht door een klein groepje programmeurs en technische ondernemers. Het hoofdkantoor van de app is gevestigd in Londen, waar dagelijks meer dan 300 medewerkers werken. De app is door de jaren heen uitgegroeid tot een relatief populaire app, die in meer dan circa 40 verschillende talen te gebruiken is.

Eigenaar van Badoo is Badoo Trading Limited uit Engeland. De voorman van het bedrijf is Andrey Andreev, die ook samen met Whitney Wolfe de app Bumble oprichtte.

Alternatieven voor Badoo

Badoo zou je dus een kans kunnen geven, maar ik vind zelf nogal een chaotische app, en niet bepaald voor een hoger opgeleid publiek. 

Match4me en e-Matching zijn dat specifiek juist wel. Lees meer over de Match4me app. Een overzicht van meer dan tien dating apps vind je op deze pagina.

Ervaringen

Heb jij ervaring met Badoo? Laat een review achter over deze app. Gebruik je liever ene andere dating app? Dan lees ik graag welke, en vooral ook ‘waarom’.

Ontmoet Nieuwe Mensen op Badoo.com. Maak vrienden, chat & fllirt


e-matching banner

1 gedachte over “Badoo”

Plaats een reactie