Tinder

Naar links swipen en naar rechts swipen: het is de basis van vele dating apps geworden. Het idee van swipen bij het zien van een foto, is bedacht door Tinder. Deze app is sinds 2012 uitgegroeid tot een van de meest gebruikte dating apps ter wereld, zo niet dé meest gebruikte.

Download de Tinder app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Wat is Tinder?

Tinder is een app voor iOS en Android, waarmee je dates kunt vinden. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier, namelijk door te swipen.

Tinder logo

Op deze app lees je dus geen complete profielen en hoef je geen vragenlijsten in te vullen, maar beoordeel je vooral op uiterlijk. Mensen die je leuk vindt, swipe je naar rechts. Mensen die je minder leuk vindt, swipe je naar links. Zij verdwijnen in de digitale vergetelheid. Gebruikers worden niet op de hoogte gesteld als ze naar links worden geswiped.

Met deze app vind je vooral mensen dichtbij. Je kunt instellen dat je tot 150 kilometer verderop wilt zoeken. Wie een match van verder weg wil, zal de betaalde functie Tinder Plus moeten kopen.

Bezoek de website van Tinder; Tinder.com

Profielen en foto’s

Op Tinder kun je wel profielen lezen, maar dan moet je eerst op de foto van jouw potentiële match klikken. De omschrijvingen op deze app zijn vaak summier. Leden worden vooral beoordeeld op foto’s.

Daarom is een goede foto van jezelf belangrijk. Kies voor duidelijke, aansprekende foto’s, want je lot wordt binnen een paar seconden beslist. Tinder werkt erg snel en de concurrentie is moordend. Heb je een match? Dan moet je met een creatieve openingszin komen, want anders wordt de match meteen weer ongedaan gemaakt, of krijg je zelfs helemaal geen reactie. 

Tinder Plus, Gold & Platinum

Tinder is in beginsel gratis, maar je kunt wel upgraden naar Tinder Plus, Tinder Gold en sinds een tijdje zelfs naar een Platinum abonnement.

Tinder Plus biedt onder meer de functies ‘ongedaan maken’, (als je per ongeluk naar de verkeerde kant hebt geswiped) ‘locatie aanpassen’, ‘onbeperkt liken’ en ‘super like’. Vooral de functie ‘locatie aanpassen’ is interessant. Daarmee kun je namelijk uitvinden of die ene leuke jongen of meid van op vakantie ook een profiel heeft. Durfde je diegene op vakantie niet aan te spreken? Dan probeer je het, heel laagdrempelig, via deze app.

Bezoek de website van Tinder; Tinder.com

Superlikes

Daarnaast kreeg je vroeger 5 super likes per dag; daarmee kun je de aandacht van je potentiële match trekken. Hij of zij ziet dan dat je een superrijke hebt gegeven. Tegenwoordig geeft Tinder nog maar 5 superplies per week in plaats van per dag. Dit verschilt overigens per land. Ze zijn aan het testen en het doel is uiteraard winst-maximalisatie.

Met Tinder Gold heeft de gebruiker toegang tot dezelfde functies als bij Tinder Plus, maar krijgt de gebruiker ook toegang tot functies als ‘Likes You’ en ‘Top Picks’. Zo kun je zien wie jou leuk vindt, voordat je swipet: zo krijg je dus zeker een match. Met ‘Top Picks’ kun je zien wie, volgens de app, bij jou past.

Het grootste voordeel van de betaalde functies van Tinder, is dat je geen reclame te zien krijgt. De reclame is in het swipe-systeem verborgen, waardoor je ook nog weleens een reclame naar rechts kunt swipen. De reclame opent zich dan.

Download de Tinder app in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Leuke alternatieven zijn de Breeze App, waarbij je na een match gelijk de agenda trekt en een date afspreekt. Zonder te chatten dus! Zelf ben ik erg te spreken oer Bumble als vervanger voor Tinder. De app Inner Circle is ook goed, als dat tenminste je type mens is. Stedelijke, hoger opgeleide jonge singles, vrij internationaal gericht. Maar zeker niet slecht. Ook Happn is een goede uitdager. Verder hebben we een pagina met een overzicht van dating apps.

Over Tinder

Op 12 september 2012 werd Tinder uitgebracht voor iOS en Android. Het behoort tot de groep ‘geosociale netwerken’, wat inhoudt dat de gebruiker matches vindt aan de hand van zijn of haar locatie. Kenmerkend is dat je naar links of naar rechts swipet bij het zien van een foto.

Eigenaar van Tinder is de Match Group, die ook de apps OkCupid en Pairs in handen heeft. Bedenker van Tinder is Whitney Wolfe. Zij richtte later nog een andere app op, waarbij de vrouw leidend is.


e-matching banner

Plaats een reactie