Inner Circle App

Inner Circle is een dating app die zich vooral op hoger opgeleide, stadse singles richt, net als e-Matching dat doet. Naast de app kun je ook hun website gebruiken, dat zoekt iets makkelijker, vind ik.

Inner circle app logo

Inner Circle was ooit een privé dating app: het werkte selectief. Met andere woorden: je moest worden uitgenodigd en goedgekeurd voordat je lid mag worden. Een jury keurde aanmeldingen onder meer op of de toekomstige gebruiker een goede baan heeft, ambitieus genoeg is, en zelfs op geslacht. Zo blijft het aandeel mannen en vrouwen in evenwicht en moeten gebruikers verzekerd worden van kwalitatieve matches. Dit is echter iets van het verleden, al kan je nog steeds singles uitnodigen. Bezoek de website van Inner Circle.

Ben je dating apps zat en wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Doe de gratis slagingskans-test voor relatiebemiddeling bij PartnerSelect, en vind uit hoe ‘bemiddelbaar’ jij bent.

Wat is de Inner Circle app?

Inner Circle is een selectief dating platform. De app probeert gelijkgestemde singles aan elkaar te matchen. Naar eigen zeggen draait de app vooral om de kwaliteit van matches en niet de kwantiteit. Eindeloos swipen tot iemand je terug liket is er hier niet bij. je gaat na een match gewoon chatten, dus niet gelijk op date zoals bij de dating app Breeze.

e-matching banner


De app brengt online daten ook naar offline daten. Daarom worden er regelmatig exclusieve maandelijkse evenementen gehouden. Zo kan een match een echte ervaring worden en kan het liefdesverhaal geschreven worden.

Hoe werkt Inner Circle?

Inner Circle ziet eruit als een typische dating app, met als groot verschil dat gebruikers van tevoren worden gescreend. Je zult hier dan ook geen oplichters of gekke personen tegenkomen. Nadat je een bericht hebt gestuurd, ontvangt je potentiële match een bericht. Daarin wordt deze uitgenodigd jouw profiel te bekijken. Dat kan een directe afwijzing opleveren, maar ook een kans.

Deze app brengt de beste elementen van andere dating apps samen. Daarnaast kun je ook echt mensen ontmoeten in het offline leven, waardoor de kans op een opbloeiende relatie groter wordt. 

Keuring aan de poort

Bij Inner Circle geldt een keuring aan de poort. Dat houdt in dat je wordt gescreend: pas je wel goed bij de app? Ben je een echt persoon? Valt er wel iemand op deze app voor je te vinden? En vooral: ben je wel succesvol en ambitieus genoeg?

Daardoor vinden sommige gebruikers het een wat elitaire app: je moet immers goedgekeurd worden door een vijfkoppige jury. De jury let erop of je wel een goede baan hebt, reislustig bent en of je tussen de 25 en 45 jaar oud bent. De oprichter van Inner Circle probeert de app nu minder elitair te maken, door meer evenementen te organiseren waar ook ‘gewone mensen’ mogen komen. De jury van Inner Circle houdt ook rekenschap met het geslacht, zodat er geen scheefgroei is tussen de verhouding mannen en vrouwen op de app.

Over Inner Circle

Inner Circle is het geesteskind van de Nederlander David Vermeulen. Nadat in 2012 een relatie van hem eindigde, registreerde hij zich voor het eerst op een datingsite. Al binnen een paar dagen verwijderde hij zijn profiel weer; hij werd overweldigd door de kwantiteit, in plaats van de kwaliteit.

Daarom richtte Vermeulen zijn eigen dating platform op: Inner Circle. Helemaal gemaakt rondom het leven van gelijkgestemde singles. Inmiddels heeft de app een gebruikersbestand van meer dan 1,5 miljoen gebruikers wereldwijd.

Alternatieve Dating Apps

Heb je de Inner Circle app gebruikt maar is deze niet voor jou? Lees ook onze reviews over de dating apps Breeze.social en Bumble. Bij e-Matching krijg je 3 gratis contacten.


e-matching banner