Dating Tips

U heeft besloten om de stap te wagen en online te gaan daten, en kunt wel wat dating tips gebruiken. Ook voor u is dit de eerste keer; als hoger opgeleide heeft u wel voor hetere vuren gestaan maar toch kunt u wel wat extra advies gebruiken voordat u het online dating-avontuur aangaat. Dan zit u goed op deze pagina.

Hopelijk kunnen we u helpen met enkele nuttige dating tips. Wat zet u bijvoorbeeld wel en niet in uw profiel? Wat voor soort foto’s plaatst u? Waar moet u voor oppassen en waar liggen uw kansen? Lees eerst onze dating tips.

In Nederland zijn er een paar sites die zich puur op hoog opgeleide singles richten: Match4me.nl , EliteDatinge-MatchingSmart SinglesParship en The Inner Circle

Op deze pagina krijgt u tips over hoe u het beste uw datingprofiel kunt samenstellen, leest u meer over hoe online dating in zijn werk gaat. Ook krijgt u advies over het online daten zelf.

Dating Tips: Het begint met het kiezen van de juiste datingsite of dating app.

Bedenk u waar u de meeste kans heeft uw ideale partner tegen te komen. Als u zeker weet dat u alleen geïnteresseerd bent in hoger opgeleide mannen of vrouwen doet u er goed aan zich in te schrijven bij e-Matching of Match4me. U kunt zich ook bij beide inschrijven, als u genoeg tijd heeft om twee profielen tegelijk te onderhouden. Deze inschrijvingen zijn altijd gratis. Als u niet uitsluit dat u voor een lager opgeleide gaat vallen kunt u ook de grote algemene datingsites Relatieplanet en Match.com overwegen. Date u liever aan de hand van een persoonlijkheidstest? Bekijk dan Parship.

Dating Tips: Advies voor online daters

Zorg er bij het inschrijven voor dat u een geldig e-mail-adres opgeeft; op dit adres krijgt u uw bevestigingsmail. Ook belangrijk: vul uw correcte gegevens in bij het inschrijven; niet alleen is het vervelend als mensen liegen over hun lengte of leeftijd, vaak zijn deze gegevens achteraf niet meer te wijzigen.

Wees sowieso altijd eerlijk op een datingsite. Kies een wachtwoord dat niet door anderen te raden is, en denk goed na over uw nickname. Wat wilt u uitstralen met uw nickname? Uw echte naam gebruikt u vast liever niet, maar bedenk goed wat anderen voor beeld krijgen bij een bepaalde nickname. Een leuke en goed te onthouden bijnaam die iets over uw karakter zegt geniet de voorkeur.

Het vullen van uw profiel

Na het aanmelden kunt u beginnen met het invullen van uw profiel. Veel datingsites, waaronder bijvoorbeeld e-Matching, stellen u automatisch een aantal vragen dat u moet beantwoorden.
Hier hoeft u dus verder niet over na te denken.

Wees altijd eerlijk bij het beantwoorden van dit soort profiel-vragen. U wordt bijvoorbeeld gevraagd naar uw woonplaats of regio, uw geboortedatum, uw beroep (en soms inkomen) en opleidingsniveau. Eerlijkheid duurt het langst dus vul deze velden naar waarheid in. Geloofsovertuiging, inkomen, sterrenbeeld en kinderwens zijn ook vrij gangbare vragen. Gewicht en lengte kunt u achteraf vaak niet wijzigen, vul dit dus naar waarheid in. Vrije tekstvelden kunt u vaak later invullen. Na de verplichte velden kunt u nadenken over wat u met uw profiel wilt uitstralen.

Een van de belangrijkste dating tips die we kunnen geven: uw profiel is samen met uw foto(s) de belangrijkste reden voor andere daters om u te benaderen. Straalt uw profiel niets uit, valt het niet op tussen de massa is de kans klein dat u veel benaderd wordt door de rest van de leden. De tekst en opbouw van uw profiel zijn dus zeer belangrijk; hier wat specifieke tips:

Mensen houden van actieve, positief in het leven staande personen.

Vermijd dus negatieve opmerkingen in uw profiel (“ik houd absoluut niet van tv-kijken” of “op mannen die van fastfood houden zit ik niet te wachten”). Ons advies: probeer aan dit soort zaken, als u ze per sé duidelijk wilt maken aan de daters, een positieve draai te geven: (“ik ben geen huismus, in plaats van bankhangen voor de televisie trek ik er graag op uit” of “uitgebreid koken is niet iets dat ik alleen voor feestdagen bewaar”). Vermijd uiteraard woorden als eenzaamheid, ontevreden, teleurgesteld et cetera. Ook gezeur over ex-geliefdes is ronduit irritant.

Analyseer welke profielen van “concurrenten” u aanspreken.

U bent natuurlijk niet de enige man of vrouw die een leuke date probeert te scoren. Een tip is dan ook om profielen van seksegenoten te bekijken om te zien hoe zij het profiel hebben ingevuld. Kopieer dit uiteraard niet, maar het kan u inspiratie geven voor uw eigen introductietekst. Bedenk wat u aanspreekt en hoe u dit in uw eigen profiel kunt gebruiken. Bij sommige datingsites kun je zelfs zien welke profielen vaak bekeken worden; deze mensen doen kennelijk iets goed (of het ligt aan de foto…)

Neem uw tijd om uw profiel te schrijven, en update het steeds.

Veel mensen vinden het moeilijk om over zichzelf te schrijven, en dat is het ook. Bedenk wel dat om deze reden veel daters hun profiel vluchtig samenstellen; hier valt dus voor u vele winst te behalen. Een tip is om aan vrienden of vriendinnen te vragen hoe zij u zouden omschrijven. Vraag bijvoorbeeld wat zij positieve eigenschappen van u vinden. Zelf vindt u het misschien lastig om uw hobby’s te benoemen (is ook een stom woord). kennissen kunnen dit vaak veel beter.

Hoe meer tijd u aan uw tekst besteedt, hoe makkelijker het u op den duur af zal gaan. Houd u tekst en informatie ook altijd actueel. Probeer de bezoekers nieuwsgierig te maken naar de persoon achter deze tekst. Gooi dus niet gelijk alles op tafel, maar creëer een tekst die smaakt naar meer.

Schrijf een inhoudelijk sterke, gedetailleerde maar niet-wollige tekst.

Vertel over je dromen en ambities zonder gelijk als een streber of hippie over te komen. Houd het naturel. Maak een zelfverzekerde indruk, maar vermijd een arrogante uitstraling. Humor kunt u zeker ook gebruik,maar humor is vaak zeer persoonlijk, en de toon ontbreekt meestal in geschreven teksten. Houd hier rekening mee.

Aan de andere kant is het meegenomen dat men uw type humor gelijk leert kennen. Zorg ervoor dat mensen begrijpen waar je het over hebt, maar laat ruimte voor vragen. Geef ze een reden u een berichtje te sturen. Zeer belangrijk dating advies: Een inhoudelijk profiel zorg (in combinatie met minimaal één foto) voor aanzienlijk meer reacties.

Het is een cliché, maar geef uw favoriete boek, film, vakantieland … et cetera aan.

Veel datingsites vragen hier zelfs om, maar mocht dit in uw geval niet zo zijn kan het geen kwaad een rijtje favorieten op te noemen. U kunt dit ook iéts genuanceerder doen door per categorie een aantal voorbeelden te geven, of door u alleen uit te drukken in genres. Toch zeggen dit soort favorieten over het algemeen vrij veel over de persoon achter een datingprofiel. Laat u hierdoor natuurlijk niet leiden.

Bedenk goed welke foto’s u plaatst en wat deze over u zeggen.

Een foto bij een profiel zorgt ervoor dat u veel meer reacties krijgt, ongeacht of u nou knap bent. Een beeld van een persoon zegt meer dan duizend woorden en biedt duidelijkheid. Het is niet zo dat alleen goed uitziende singles op een datingsite op interesse van andere leden kunnen rekenen. Men ziet alleen graag met wie men te maken heeft (dat heeft u zelf toch ook?).

Hopelijk kunnen bovenstaande dating tips u een eindje op weg helpen op de datingsite van uw keuze. Heeft u nog geen datingsite, dan raden wij Match4me of e-Matching aan. Boven in het menu kunt u navigeren naar de respectievelijke reviews over deze twee sites. Houd ons weblog in de gaten voor meer dating tips, en veel date-succes gewenst.

Dating Tips van lezers

Heeft u zelf dating tips die u met de lezers van datingsite-hogeropgeleiden.nl wilt delen? Stuur ze ons op en wellicht plaatsen we ze op de site.


e-matching banner

1 gedachte over “Dating Tips”

  1. vrouwen moeten minder hoge standards hebben, als je als man geen baan hebt moet ze dat minder schelen, deze yupperige tijd is helaas tegenovergesteld, vroeger ging dat makkelijker

    Beantwoorden

Plaats een reactie