e-Matching

Twee grote sites zijn al jaren bepalend voor het online daten van hoger opgeleide singles: Match4me en natuurlijk e-Matching.nl, dé datingsite voor hoog opgeleid Nederland.

De laatste is al sinds 1998 actief, en daarmee de langstlopende datingsite voor beter opgeleide singles. Tijdelijk heeft e-Matching.nl een (inmiddels langlopende) kennismakings-actie, waarbij u 3 gratis contacten kunt leggen. Durft u het aan?

Schrijf u gratis in en maak 3 gratis contacten bij e-Matching >>>

Het mooie en unieke van e-Matching is dat u altijd kunt reageren als mensen u een berichtje sturen, ook zonder betaald abonnement! Dus zit uw profiel goed in elkaar en trekt u de aandacht van singles die wel een abo hebben of u als een van hun eerste 3 contacten kosteloos benaderen, kunt u gewoon gaan chatten, daten et cetera. Dit is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een Lexa, Relatieplanet en vele andere datingsites.

Al jarenlang dé datingsite voor hoog opgeleiden

De ervaring die het bedrijf de afgelopen jaren heeft opgedaan maakt dat ook e-matching de tand des tijds goed doorstaan heeft en nog altijd een belangrijke en gerespecteerde speler op de datingmarkt is. Inschrijven is gratis bij e-matching. En u kunt kosteloos 3 contacten maken.

E-matching heeft, net als veel andere datingsites, niet zo veel gebruikers als dating-apps als Happn en Tinder. Kwaliteit boven kwantiteit, met goed gevulde profielen waaruit vrij snel blijkt of iemand goed bij u matcht. Dit in tegenstelling tot Tinder, waar bio’s vaak nauwelijks ingevuld zijn.

Bij Happn is de situatie iets beter, maar ook daar zijn de bio’s vaak leeg. Bij e-Matching moét men een profieltekst verzinnen. Deze profieltekst wordt ook gecontroleerd. Lijkt streng, maar vermijdt een hoop niet-serieuze daters en lege profielen. Ook hebben ze een eigen app.

Parship banner

Dus bent u tindermoe? Geef toe aan uw tindermoeheid en probeer eens een site als deze. Hun ondertitel op de site is niet voor niets ‘Geen One-Night-Stands of Friends with benefits. e-Matching – Vaste relaties voor hoger opgeleiden’.

e-matching logo

De website e-Matching.nl heeft eind 2019 wederom een nieuw modern jasje gekregen en is zeer functioneel, overzichtelijk en laadt lekker snel.

Uitzonderlijk is  dat e-Matching is aangesloten bij Thuiswinkel waarborg, waardoor u geen enkel risico loop. Zo bent u als consument goed beschermd bij meningsverschillen. Ook draagt de site het nieuwe Datingsites Keurmerk Veilig Daten.

Alleen voor hoger opgeleide singles

Bij deze datingsite zijn uiteraard alleen hoger opgeleide mannen en vrouwen lid. Exacte cijfers staan niet op de site aangegeven maar binnen de site lijken de meeste singles tussen de 24 en 50 jaar oud te zijn. Verder valt op dat de meeste vrouwen kinderloos zijn en is de leeftijdsklasse 27 tot en met eind dertig goed vertegenwoordigd. Via je eigen zoekopdracht dat je naast je profiel hebt opgesteld krijg je per mail dagelijks profielen doorgestuurd van singles die goed aansluiten op uw wensen.

Op de site wijst alles zich vanzelf; voor mensen die graag wat extra hulp krijgen is er advies van de DatingCoach Irma Ellens (tegen meerprijs). De website is echter uitermate gebruiksvriendelijk. E-matching dating  is dan ook uitermate geschikt voor het makkelijk en niet al te tijdsintensief zoeken naar een gelijkgestemde en goed opgeleide partner.

Ben je dating apps zat en wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Doe de gratis slagingskans-test voor relatiebemiddeling bij PartnerSelect, en vind uit hoe ‘bemiddelbaar’ jij bent.

Een ander voordeel van datingsites voor hoog opgeleiden is dat vrijwel alle leden uitgebreid de moeite nemen om echt een goed en informatief profiel samen te stellen. Profielen met slappe oneliners of met erg weinig persoonlijke  informatie zijn er dan ook nauwelijks, wat een date zoeken een stuk prettiger maakt.

website van e-matching
de website van e-matching.nl

Bijzonderheden e-Matching.nl

 • Alleen voor single mannen en vrouwen met HBO+ en academisch niveau.
 • Gratis reageren wanneer u benaderd wordt door een ander lid (geen abonnement nodig dus)
 • Per email krijg je automatisch passende matches toegestuurd, gebaseerd op uw zoekcriteria
 • Betalen kan per iDEAL, creditcard of gewoon via overschrijving: ú beslist.
 • Consumentengarantie dankzij AVR Keurmerk en Thuiswinkel Waarbog. E-matching is geen lid van het Veilig Daten Keurmerk.
 • Jarenlange ervaring met het in contact brengen van hoog opgeleiden.
 • Lees uitgebreide ervaringen met de site van leden die hier hun liefde gevonden hebben.
 • Mogelijkheid tot extra coaching door een DatingCoach (tegen meerprijs) voor een Second Opinion van uw datingprofiel.
 • Er is uiteraard een e-matching app
 • In diverse (studenten)steden organiseert e-matching speeddating avonden, met uitgebalanceerde man/vrouw- en leeftijdsverhoudingen. Dit in samenwerking met Flitsdate. De speeddating-agenda vind je ook op e-matching.nl (bovenin), of lees meer over speeddaten.

Kosten

In vergelijking met veel andere datingsites is ematching niet bijzonder duur. Hoe langer het abonnement is dat u afsluit, hoe lager de gemiddelde kosten. Let op: vrouwen zijn 3 dagen lang volledig gratis lid., en kunnen met elk ander lid gratis contact opnemen. We hebben de kosten van de verschillende abonnementen voor u op een rijtje gezet:

Soort e-Matching AbonnementKosten
1 maand € 19,95 per maand (doorlopend)
3 maandeneenmalig € 49,95 (16% korting)
6 maandeneenmalig € 79,95 (33% korting)
9 maandeneenmalig € 99,95 (44% korting)

Het Gratis Lidmaatchap

Het aanmelden bij eMatching is volledig gratis en geeft u al vrij veel mogelijkheden; zo kunt u kosteloos reageren op leden die u een berichtje sturen. Niet alleen met een interesse- of afwijzing maar gewoon met zelfgeschreven tekst. Elke dag krijgt, als u dat wil tenminste, een mailtje met daarin alle nieuwe inschrijvingen die aan uw zoekcriteria voldoen.

In dit mailtje staat ook gelijk een korte beschrijving van deze personen zelf, zodat u gelijk kunt zien of dit een potentiële date is. Ook ziet u in één oogopslag de leeftijd, het opleidingsniveau, beroep, kinderen, et cetera van deze single. De favoriete boeken, films, vrijetijdsbesteding en muziek kunt u ook gelijk zien. Genoeg info om te scannen of u eventueel met deze man of vrouw zou willen daten.

Schrijf u gratis in en maak 3 gratis contacten bij e-Matching >>>

Als u op de profielnaam klikt wordt u automatisch naar de site gebracht waar u ook een eventuele foto kunt zien en deze persoon een berichtje kunt sturen.

U kunt dus zonder dat het al te veel tijd kost dagelijks zien of er leuke nieuwe singles die bij u passen bij zijn gekomen; hiervoor hoeft u niet steeds naar de site. Het gratis lidmaatschap geeft u een prima beeld van de site en u kunt later zelf beslissen of u een betaald abonnement wil afsluiten. Dit is echter absoluut geen verplichting, en omdat u gratis mag terugschrijven naar leden die u benaderen is de kans aanwezig dat u hier kosteloos een paar dates of zelfs echte liefde vindt.

Mogelijkheden bij het gratis en betaald lidmaatschap

In onderstaande tabel kunt u zien welke functies deze datingsite gratis aanbiedt en van welke mogelijkheden u alleen gebruik kunt maken wanneer u een betaald abonnement afsluit.

FunctieGratis LidmaatschapBetaald Abonnement
Foto's van leden zienjaja
Interesse kenbaar makenneenee
Tekstberichten sturenneeja
Reageren op tekstberichtenjaja
Foto(s) plaatsenjaja
Profielen bekijken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijke Test doennvtnvt
Dating Appjaja
Chatten (in een box)nvtnvt

Adres en contact-informatie

Postadres: Focus Internet t.a.v. e-Matching – Postbus 611 – 6500 AP Nijmegen
Vestigingsadres: Plein 1944 nr. 73 – 6511 JE Nijmegen
KVK: 10145368.
Website: www.e-matching.nl

E-Matching reclame

Deze website is vooral bekend van onderstaand reclamespotje. ‘Ik wil geen one night-stand / ONS, en ook geen friends-with-benefits / FWB. Ik wil een vaste relatie. Gewoon een vaste relatie. E-matching.nl: vaste relaties voor hoger opgeleiden’ Durft u het aan?

Ervaringen met e-Matching

Ematching eindigde op de tiende plaats bij het grote TROS Radar datingonderzoek, in de categorie betaalde datingsites. Boven e-matching eindigden vrijwel alleen specialistische datingsites die zich, behalve Match4me, totaal niet op hoger opgeleiden richten. eMatching eindigde met het eindcijfer 6,4 vlak achter concurrent Match4me.

Verwacht mag worden dat eMatching de tijd sinds het TROS onderzoek goed heeft besteed om weer de nummer 1 relatiesite voor hoog opgeleiden te worden. We wachten een nieuw onderzoek van TROS Radar, Kassa of een ander consumentenprogramma dan ook vol spanning af! Eind 2013 werd op voorspraak van de consumentenbond het Keurmerk Veilig Daten opgericht; e-matching.nl is hier lid van.

Mocht u toevallig al wat ervaringen hebben met deze site dan lezen we natuurlijk graag opmerkingen! Onderaan dit topic kunt u een recensie achterlaten over deze datingsite. Ook als u ervaring heeft met een andere datingsite hoger opgeleiden, zoals bijvoorbeeld Match4me, stellen we het op prijs als u een reactie achterlaat.

Elk commentaar is welkom: bent u bijvoorbeeld tevreden over website en de klantenservice? Vindt u de kosten opwegen tegen de geboden service? Komt u mensen tegen waarvan u twijfelt of zij wel een HBO opleiding hebben, om over een academische titel maar te zwijgen? Gratis inschrijven bij e-Matching kan op hun website. We wensen u veel plezier & succes.

Schrijf u gratis in en maak 3 gratis contacten bij e-Matching >>>

Alternatieven voor e-Matching

Toch liever geen e-Matching? Alternatieve datingsites voor hoger opgeleiden zijn Match4meParship en Elite Dating. Lees de review over Match4me.

Ziet u meer heil in relatiebemiddeling? Vraag dan kosteloos informatie aan bij Mens-en-Relatie.nl. Op deze pagina leest u meer over relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden.


e-matching banner

16 gedachten over “e-Matching”

 1. Heel veel fake dames met een super arrogante uitstraling. reageren niet of zelden op een vraag of verzoek. Zelfs geen afwijzing. De vrouwen die wel reageren hebben het vaak hoog in de bol en willen eigenlijk altijd dat de man betaald, en dan een appje sturen van sorry je bent toch niet de man die ik zoek.
  Kortom een onaangename club die geld kost maar niets oplevert.

  Beantwoorden
 2. Kan er wel mee instemmen , mbt datingsites, en wie daarop zijn/haar profiel zet; veelal voldoet het niet aan wat je zou mogen verwachten van HBO niveau of wat voor niveau dan ook waar de website voor pretendeert te staan.

  Beantwoorden
 3. Een website voor hedendaagse holbewoners die hun eigen definitie van het recht van de sterkste en slimste hooghouden. Ik zou alle ingeschreven personen graag eens onder de loep nemen of ze zelf eigenlijk wel op zo’n website thuishoren.

  Beantwoorden
 4. E-Matching en eigenlijk alle datingsites trekken een erg doorsnee-publiek aan: Mensen die minder goed in de markt liggen. Weinig aantrekkelijke en boeiende mensen dus, zo is mijn ervaring althans. Net als die datingprogramma’s op TV: vaak erg oubollig!
  Boven de 40 jaar dikwijls veel gescheiden moeders met kinderen, die doorgaans weinig vlot en attractief meer ogen.

  Door het enorme aanbod singles blijf je alleen maar langer single, je zit namelijk in een keuzestress en wordt steeds weer afgeleid door nieuwe aanzoeken enz. enz.

  Speeddaten trekt volgens mij vaak te veel tobberaars en kneusjes aan.
  Je kan dan nog beter naar een singlefeest gaan: zie je direct live wat voor vlees je in de kuip hebt. Beter dan al dat virtuele datinggedoe.

  Beantwoorden
 5. Het is lastig om een leuke foto van jezelf te vinden, eindelijk kreeg ik een leuke sfeer foto van een vriendin. Zelf netjes de andere personen weggepoetst en een mooie uitsnede gemaakt. Ik kreeg vrij snel een berichtje dat hij was goedgekeurd. Gauw kijken, staat alleen mijn hoofd erop, weg leuke sfeer. De rest van mijn 2 foto’s sta ik duidelijk op (soort pasfoto) ook de eerste foto die je ziet dus. Mailtje gestuurd, er viel niet over te praten. Daarna wat leden opgezocht met dezelfde soort leuke sfeer foto’s die ik had opgestuurd. Die konden er dus wel op… Maar die waren door de keuring gemist…
  Nee hoor, er viel niet over te praten. Beetje vreemd, je zou verwachten dat ze je willen helpen met een leuk profiel, niets is minder waar. Daarna meteen opgezegd. Ze begrijpen niet waar het om draait en hoe lastig het is om een leuke foto van jezelf te vinden. Als je het over niveau hebt…
  Ik ga nu naar een website toe die dat wel begrijpt. Succes iedereen!

  Beantwoorden
 6. Ematching: Durft u het aan? Ik niet meer! Over twee weken zit mijn betaald lidmaatschap bij Ematching erop en dan stop ik er ook mee.

  Deze vrijblijvende manier van kennismaking is niet aan mij besteedt. Wat een teleurstelling. Ik kan alleen maar concluderen dat het merendeel van de vrouwen niet eens het fatsoen heeft om een (standaard) reactie terug te sturen. Dat is ook nog eens gratis voor niet betalende leden. Echter zitten de meeste vrouwen op deze site om hun ego te laten strelen naar mijn gevoel (ja, ik krijg een reactie dus ik ben nog eventueel potentieel relatiemateriaal!!).

  Tevens hebben velen een wensen, nee, eisen pakket waar mannen aan dienen te voldoen willen ze überhaupt kans maken op een reactie. Zou zeggen: probeer eens zoals in de film Weird Science de droom man te ontwikkelen! Wat “over het paard getilde diva’s” zitten er bij op deze site. Het is precies een afspiegeling van hoe momenteel de maatschappij in elkaar steekt, namelijk ikke ikke ikke en de rest kan… Respectloos ook nog het feit dat dit hoger en wo opgeleide vrouwen betreft. Je kunt je nog zo leuk, spontaan, grappig voor doen, het leidt toch nauwelijks tot enige respons.

  Het gaat toch voornamelijk om de kop die op de romp zit! Laten we elkaar niet voor de gek houden. En dan kan zo’n “dating coach” advies van Ematching waar je ook nog eens voor mag betalen niet eens het verschil maken. Tenslotte past Ematching ongevraagd censuur toe wat betreft het plaatsen van tekst voor je profielbeschrijving. Om over foto’s maar te zwijgen. Als je al een beetje je gezicht met iets bedekt krijg je al een afkeuring!

  Nee, ik ben er helemaal klaar mee en ik ga liever op de “ouwe toer” en lekker “live” weer op ontdekkingstocht. Ik beveel Ematching niet aan.

  Beantwoorden
 7. Parship: Eenmaal zo dom om lid te worden dan ben je veroordeeld tot ellende. Website blijkt waardeloos, niet goed geld weg. Juridisch alles dichtgetimmerd. Veel accounts zijn nep en niet actief. Veel gratis leden die niet kunnen communiceren, schiet lekker op. Bij opzeggen laten ze je account staan en schrijven ze dat je zelf alles moet verwijderen. Wie gaat dat nog doen?

  Niet tevreden, juridisch naaien ze je met hun leveringsvoorwaarden. O ja, ben je al bestolen? Dat kan nog een keer, na contractperiode mogen ze volgens hun leveringsvoorwaarden je nog een keer oplichten. Let wel, ze plunderen je rekening voor 79,90 per maand!

  Alles juridisch onderbouwd, oftewel nooit aan beginnen!!! O ja, moeilijk te vinden hoe je kunt opzeggen, de praktijk is dan dat je denkt dat dat nog wel komt. Vervolgens slaan ze een half jaar later toe door stiekem je rekening leeg te zuigen, net als echte parasieten. Je vraagt je af of die zielige medewerkers ook nog trots zijn op hun baan? Geld stelen voor een achterbakse Duitser die erg rijk aan het worden is en het voor elkaar heeft gekregen dat een paar stumpers elke dag juridische teksten aan het produceren zijn om geld binnen te harken.

  O ja, er zit ook nog een incasso clubje achter die heel agressief zijn. O ja, kijk eens kritisch naar de vergelijkingssites en constateer dat ze ook hier voor een grote nep toestand zorgen! Parship is nep en ze bestelen je!!
  Ik heb beloofd dat ik recensies blijf schrijven totdat ik mijn geld terug krijg. Ja jullie mogen juridisch trucjes uithalen en je verstoppen achter kleine lettertjes, wij mogen onze mening geven! Elke dag weer!! Totdat jullie het gestolen geld terugstorten.

  Beantwoorden
 8. Ik ben bijzonder tevreden over ematching. Transparante en zeer gebruikersvriendelijke site. Veel aardige, eerlijke, intelligente en wellevende mannen ontmoet. En na anderhalf jaar een mooie nieuwe liefde. Heel tevreden!

  Beantwoorden
 9. Bijzonder dat ik 2 van de 3 maanden lidmaatschap maar mondjesmaat reacties kreeg. Echter 3 weken voor t aflopen van mn abbonnement werd ik uit t niets overspoeld met berichtjes…..Deze heren bleken geen van alle serieus….Na verlenging van t abbonnement weer volledige radiostilte…..TOEVAL????

  Beantwoorden
 10. Goedenavond,
  Elke maand wordt er een bedrag van mijn rekening gehaald door uw bedrijf. Mocht ik me ingeschreven hebben dan wil ik me nu uitschrijven.

  Beantwoorden
 11. Ik heb een tijd ingeschreven gestaan bij e-matching en kwam daar zeer veel heren tegen met “HBO-niveau”. In de praktijk bleken veel van deze heren laag opgeleid te zijn, soms zelfs LTS-niveau. Omdat ik me nogal misleid voelde heb ik mijn lidmaatschap laten aflopen en zal ik niet meer met e-matching in zee gaan.

  Het komt mij voor dat er geen enkele controle plaatsvindt op opleiding, hetgeen helaas tot fakers op de site leidt.

  Beantwoorden

Plaats een reactie