Academic Singles

Academic Singles is een matchmaking datingsite (met persoonlijke test) die zicht richt op hoger opgeleide singles (HBO / WO werk- en denkniveau). De website is academicsingles.nl.

logo academic singles

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel datingsites. Zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om zich te onderscheiden hebben sommige datingsites zich gespecialiseerd. Net als e-matching en Match4me gaat dit bij Academic singles op beter opgeleide vrijgezellen die een duurzame, vaste relatie zoeken.

Gratis inschrijven en persoonlijkheidstest maken: Academic Singles

In het geval van Academic Singles is de keuze dus duidelijk gevallen op een onderscheid in opleiding. Dat betekent dat bij het werven van leden een focus ligt op mensen met een academische opleiding. Het motto is dan ook: ‘ontmoet authentieke, goed opgeleide vrijgezellen’.

Het geloof is dat specialistische dating diensten beter werken. Mensen met een hoge opleiding zouden meer met elkaar in overeenkomst hebben en daarom sneller een perfecte match vinden. 

academic singles website
De website van Academic Singles

Een groot nadeel van Academic Singles is dat de site erg duur is, en dat er lang niet zo veel leden zijn als bijvoorbeeld bij e-matching. Er zijn diverse klachten over deze site te vinden ook.

Ik raad je aan alleen een betaald abonnement te nemen als je echt denkt dat je wat aan deze site gaat hebben. Zelf zou ik voor e-matching kiezen, of Lexa. En als je graag bakken met geld uitgeeft aan het vinden van een vaste relatie is relatiebemiddeling misschien een beter idee.

De eerste indruk van de Academic Singles website

De website Academicsingles.nl ziet er wel gelikt en professioneel uit. In één oogopslag kan je zien waar deze datingsite voor staat, namelijk: doordacht contacten leggen, hoogopgeleide singles en  discreet en veilig. Het gebruik van de website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Ze hebben in het design goed gekeken bij conculega Parship.

Zodra je de website hebt aangeklikt krijg je meteen de optie om je in te schrijven. Je hoeft dus niet te zoeken naar een aanmeldformulier. De voorbeeld foto’s van singles zien er fris en scherp uit. Het is meteen duidelijk dat Academic Singles zich op een specifieke doelgroep richt. 

academic singles banner

Vind je match

Daten doen de meeste mensen om hun perfecte match in de liefde te vinden. De werkwijze van Academic Singles is daarbij als volgt. Als eerste vul je een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst in. Deze focust op je persoonlijkheid.

Vervolgens maakt de datingsite een profiel van je perfecte partner. Door profielen uit het ledenbestand te vergelijken met jouw perfecte partner, kom je uit bij een aantal mogelijke matches. Het is dan aan jou om met deze potentiële matches contact te zoeken. Alle drie deze stappen, de vragenlijst, de profielen en het matchen, zijn gratis services van de datingsite. 

Videogesprekken

Als je een aantal matches hebt, dan kan je voorzichtig beginnen met elkaar te leren kennen. Het bijzondere aan Academic Singles is dat je elkaar kan videobellen. Het argument voor videobellen is dat je zo alvast kan kijken of je met elkaar klikt. Als dat niet het geval is, dan hoef je ook niet de moeite te doen om met elkaar af te spreken in real life. Het lijkt een effectieve manier te zijn om elkaar beter te leren kennen voordat je daadwerkelijk op date gaat. Zo wordt de kans op rampzalige dates,  waarbij de omgang heel awkward is, direct kleiner. Dat is toch wel onderscheidend voor deze datingwebsite. 

Gratis inschrijven en persoonlijkheidstest maken: Academic Singles

De succesformule van Academic Singles

Als je de datingsite verder bekijkt, zal je zien dat Academic Singles de focus op hoogopgeleiden als hun succesformule zien. Volgens de datingsite leiden hoge kwaliteit, geschiktheid en professionele contactsuggesties tot vriendelijke communicatie en relaties die stand houden.

De succesverhalen die daarbij worden geportretteerd lijken dat verhaal te bevestigen. Maar ja, of die echt zijn…? En het roept alleen wel de vraag op of een strakke afkadering niet ook een gemiste kans kan zijn.

Het staat niet ter discussie dat ledenselectie een effectieve manier van matchen is. Daartegenover staat dat de echte romanticus zich in de liefde misschien niet zal laten beperken door opleidingsniveau. 

Premium leden

Een groot deel van deze datingsite is gratis beschikbaar. Het aanmaken van je account, het invullen van de wetenschappelijk bewezen vragenlijst en de profiel matching worden je vrij aangeboden. Voor betalende leden, premium leden genoemd, staan er extra’s in het vooruitzicht. Dat zijn namelijk: dating, foto’s en de chat.

Als premium lid heb je dan ook meer opties tot je beschikking. Maar ja, aan het vinden van je soulmate kan je natuurlijk moeilijk een prijskaartje hangen. Veel mensen zijn dan ook bereid om geld te besteden aan datingsites. Zoek je eens wat anders dan een datingsite? Overweeg een avondje speeddaten, of ga eens op een single reis (niet te verwarren met dating-reizen!)

Verschillen tussen het betaald en gratis lidmaatschap

Zonder betaald premium account kun je weinig om goed te kunnen internetdaten. Dit zijn de verschillen tussen het gratis en betaalde premium lidmaatschap bij Academic Singles:

FunctieKosteloos LidBetaald Lidmaatschap
Persoonlijkheidstest makenjaja
Foto's van leden zienneeja
Tekstberichten sturenneeja
Reageren op tekstberichtenneeja
Foto(s) plaatsenjaja
Profielen bekijken / Zoekfunctieneenee
Dating Appneenee
Videochatneeja

Wat kost Academic Singles ?

Vergeleken met e-Matching en Match4me.nl is Academic Singles behoorlijk aan de prijs. Hoe langer je abo loopt, hoe goedkoper het gemiddelde maandbedrag wordt, maar het blijft een smak duiten. We hebben de kosten van deze datingsite voor je op een rijtje gezet:

Lengte LidmaatschapKostenKosten per Maand
3 maanden€ 149.70gemiddeld € 49.95
6 maanden€ 179.40gemiddeld € 29.90
1 jaar€ 298.80gemiddeld € 24.90

Privacy en anonimiteit

Als laatste is er de privacy en anonimiteit waar op de site over gesproken wordt. Herhaaldelijk wordt benadrukt dat je privacy en anonimiteit hoog in het vaandel staan. De vraag die hierbij naar boven komt is in hoeverre je anoniem kan zijn als je met foto en naam op een dating website staat.

De belofte dat Academic Singles zorgvuldig omgaat met je persoonlijke gegeven is geruststellend. Het is namelijk belangrijk dat je gegevens niet aan derden verkocht worden. Met de belofte dat hier zorgvuldig mee omgegaan wordt, zorgt ervoor dat de datingsite een veilige online omgeving creëert.  

Contact-Info Academic Singles

Dating service die onderdeel is van be2 S.à.r.l.
Adres: 13 rue du Commerce , L-1351 Luxemburg
Telefoonnummer: geen
Faxnummer:: +31 – 20 – 890 7910
Websitewww.academicsingles.nl
E-mail adres: klantenservice@academicsingles.nl
KVK Nummer: B 123206 Lux.

Ervaringen met Academic Singles

Ben je lid of lid geweest van deze datingsite voor hoger opgeleiden ? Dan lezen we graag jouw ervaringen terug. Ben je het eens met dit artikel of zou jouw review er heel anders uit zien? Laat vooral je mening of klacht achter in de vorm van een comment.


e-matching banner

1 gedachte over “Academic Singles”

  1. Zou graag een relatie willen hebben, met een hoger opgeleide man. Ik heb zelf een verpleegkundige en Operatie- kamer opleiding. Ik heb heel lang gewerkt op diverse operatie- kamers, in Academische Ziekenhuizen. Ik woon in Alkmaar en ik ben weduwe Ik ben een goed uitziende slanke vrouw, die nog vol in het leven staat. Groet Geraldine

    Beantwoorden

Plaats een reactie