Steeds meer singles checken hun date eerst op Facebook, Twitter en… LinkedIN

Een date? Eerst even Twitter en Facebook checken! Vraagt iemand je uit? Hap dan niet onmiddellijk toe, maar regel zijn of haar volledige naam en kijk thuis eerst even snel naar zijn of haar Twitter en Facebookprofiel.

Zo doen singles dat tegenwoordig na een match op een dating app of datingsite! Vooral hoger opgeleide mannen en vrouwen nemen ook een kijkje op het LinkedIN-profiel. Meer dan lager opgeleiden vinden zij hier info die van belang is voor het bepalen of er een relatie in zit.

Screenen van je date

Als wat je ziet, je aanstaat, is alles in orde en staat niets ene date nog in de weg. Is zijn of haar profiel toch niet echt dat wat je zoekt, dan komt die date er waarschijnlijk nooit van. Een onderzoek van Parship, een datingsite voor hoger opgeleiden, toont aan dat twee derde van de vrijgezellen deze methode gebruiken om potentiële afspraakjes op voorhand al even te screenen. Je date zoeken op LinkedIn is dus meer regel dan uitzondering. En deze netwerksite voor professionals vaart er wel bij natuurlijk.

date zoeken op linkedin

De redenen zijn uiteenlopend maar de foto op het profiel lijkt toch wel het belangrijkste. Ongeveer 41 procent annuleerde een date omdat de persoon in kwestie geen toffe foto geplaatst had. Verder toonde het onderzoek ook aan dat een gevoel voor humor heel belangrijk is.

Agressief gedrag vertonen is een echte afknapper, net als te veel flirten en te veel informatie delen: te veel is te veel! Wel interessant en een goede graadmeter voor jullie slaagkans: houdt hij of zij van dezelfde films, boeken, muziek, sporten et cetera. Veel connecties op LinkedIN, een goed opgebouwde carrière en vooral een interessante baan doen het dan wel weer goed.

Nader onderzoek: relatie-materiaal?

Iets minder dan de helft van de mensen die deelnamen aan het onderzoek gaf ook toe dat ze, na deze eerste screening, een zoekmachine raadplegen om nog meer informatie te vinden over hun date. Ze geven ook toe dat ze soms wel bezorgd zijn dat er iets negatiefs te vinden is over hem of haar.
De vrijgezellen zijn niet enkel kritisch voor hun date, maar ook voor zichzelf. Een derde geeft toe dat hun eigen profiel ook niet echt een hoogvlieger is en iets meer dan de helft geeft toe dat er te vaak foto’s verschijnen waarop ze te diep in het glaasje gekeken hebben.

Markus Fisher, de directeur Internationale Zaken bij Parship zegt dat je online profiel vaak ontzettend veel over je vertelt en dat dit niet enkel positieve zaken zijn. Verder meldde hij dat helemaal geen verrassing is dat we eerst online op zoek gaan naar informatie over onze date omdat een groot deel van ons leven zich tegenwoordig online afspeelt. Daarbij is onze toegang tot informatie zo groot dat we heden ten dage eigenlijk zelden nog beslissingen nemen zonder goed onderzoek te doen. En wat is er nu belangrijker dan een levenspartner?

LinkedIN dating

Voor wie het nagaan van zijn of haar date op Google en de talloze netwerksites (vergeet ook Tumblr niet; deze site is flink in opkomst) te vele is gevraagd zijn er ook datingsites gebaseerd op LinkedIN. Hitch.me is de eerste grote datingsite die gebruik maakt van je professionele profiel. De site is Amerikaans; of er al veel Nederlandse hoger opgeleide mannen en vrouwen lid van zijn wagen we te betwijfelen. Toch is het een kwestie van tijd voordat er ook ene Nederlandse variant van deze site op zal duiken, vermoeden wij zo.

En jij? Check jij zodra je de volledige naam van een potentiële date van bijvoorbeeld OkCupid gelijk hoe hij of zij zich presenteert op Facebook en LinkedIN?


e-matching banner

Plaats een reactie