Zowel mannen als vrouwen zoeken vaker partner met geld

Waar vrouwen die een man met een rijk gevulde portemonnee in het verleden wel eens “golddiggers” werden genoemd, zijn de heren bezig met een inhaalslag waar het gaat om het zoeken van een financieel onafhankelijke partner.

Crisis en Financiële Problemen

De economische recessie laat ook hoger opgeleiden niet onberoerd, en ook mannen zoeken steeds meer naar een hoger opgeleide partner, of in elk geval naar een vrouw met een eigen inkomen. Een partner die financieel niet afhankelijk is geniet steeds meer de voorkeur, zo blijkt uit Duits onderzoek. Het inkomen van de vrouw wordt dan ook belangrijker dan haar uiterlijk.

Door dat mannen en vrouwen met een hoog inkomen elkaar steeds meer opzoeken ontstaat er een kloof tussen rijke en armere gezinnen. De minder bedeelde gezinnen bestaan immers uit mannen en vrouwen die lager opgeleid zijn en derhalve vaak een minder hoog inkomen hebben. In Duitsland steeg het aantal gezinnen dat samen goed verdiende met enkele procenten.

Stellen waarbij de man veel meer verdient dan de vrouw (of omgekeerd) kwamen de laatste 10 jaar juist veel minder voor. De inkomensongelijkheid veranderde bij onze Oosterburen dan ook behoorlijk, en naar het zich laat aanzien zal deze trend nog wel even doorzetten, economische recessie of niet.

Vrouwen die weinig geld hebben kiezen nog wel eens voor sugar dating, een fenomeen dat is overgewaaid uit de USA. Studentes die moeite hebben met het betalen van hun studie(schuld) kiezen voor een suikeroom voor het betalen van de studie.

En jij? Let jij op het inkomen van je date of partner? Heeft het salaris een rol gespeeld in jullie liefde? Is geld “aantrekkelijk”? Reacties in de comments.


e-matching banner

Plaats een reactie