Alleenstaanden huiverig voor Single Vakanties

Nederlandse singles willen graag met groepsreizen voor singles mee, maar toch komt het merendeel hier niet aan toe. Er blijkt dus wat drempelvrees te zijn voor vakanties voor alleenstaanden. Dat men wat huiverig is is onterecht, zo blijkt, want 61% van de single heren en 66% van de single dames die met een single vakantie zijn mee geweest raden na afloop dit soort reizen van harte aan.

onderzoeksresultaten vakantie enquête

Het singles magazine MVsingles.nl (inmiddels offline) enquêteerde ruim elf honderd van haar vaste lezers. De site houdt een singlesagenda bij voor evenementen voor onder ander hoger opgeleiden.

Single Reizen

De hoofdredacteur van MVsingle heeft wel enig begrip voor de terughoudenheid met betrekking tot singlereizen. Tijdens dit soort vakanties is het lastig om te vertrekken wanneer de groep of sfeer niet bevalt. Dit in tegenstelling tot singlesactiviteiten dicht bij huis, waar je eventueel zo weg kunt. Een aanzienlijk deel van de ondervraagden gaf aan gewoon niet zo van groepsreizen te houden, of deze nu speciaal voor vrijgezellen zijn of niet.

MVsingles heeft sinds het begin van deze maand een nieuw jasje gekregen. Op de totaal vernieuwde website hebben de single reizen en single activiteiten de belangrijkste rol gekregen. Bovendien kunnen lezers van de gratis site ook zelf helemaal kosteloos hun singlesactiviteiten plaatsen. MVsingles was vroeger bekend als MVlife.

Reisorganisaties voor single reizen

Het aantal reisbureaus voor dit soort reizen is de laatste jaren flink gegroeid. Meer lezen over single vakanties en groepsreizen voor alleenstaanden kan ook, bijvoorbeeld over VillaVibes. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten singlereizen dat er voor iedereen wel wat bij zit. Actieve reizen, strandvakanties, cultuur-reizen of zeilen bijvoorbeeld. Ook winterpsort-reizen voor singles zijn erg populair.

Hier vindt u ook reisorganisaties die zich alleen richten op (jonge) hoger opgeleide singles. Ook zijn er groepsreizen voor oudere hoger opgeleiden.


e-matching banner

Plaats een reactie