Maak je Facebook-account ex-vrij: verberg berichten van je ex op Facebook

Hoe om te gaan met je ex op Facebook, wie kent het probleem niet? Je hebt eindelijk je droompartner gevonden en je bent dolverliefd; natuurlijk heb je dan je vriend of vriendin in het lijstje ‘vrienden’ staan op Facebook.

Facebook is vanzelfsprekend uitstekend om elkaar via Messenger berichtjes en foto’s te sturen als je niet bij elkaar bent en aan hem of haar denkt. En natuurlijk kun je met Facebook ook te allen tijde zijn of haar nieuwe berichten op de tijdlijn zien en foto’s van jullie mooie momenten delen op elkaars tijdlijn. En dan slaat het noodlot toe: de relatie gaat over.

Hoe om te gaan met je ex op Facebook

Wellicht ben je zo boos op je ex als je bijvoorbeeld door hem bedrogen bent, dat je hem of haar niet meer kan luchten. Desalniettemin staat jouw account nog steeds bomvol lieftallige kiekjes van jullie saampjes op vakantie of een avondje uit. En dan krijg je ook nog van die herinneringen tussendoor gestuurd van Facebook, terwijl je hem of haar zo hard probeert te vergeten.

je ex op facebook

En de nieuwsupdates die je eigenlijk niet kunt vermijden als je je de startpagina opent. Wellicht zit jij helemaal niet te wachten op foto’s van je ex die afgelopen weekend zo’n plezier heeft gehad met zijn of haar nieuwe vlam.

Wellicht ben je wel erg jaloers en nog niet klaar om je ex met een nieuwe partner te zien, al is het maar online. Maar je ex verwijderen als vriend wil je ook niet meteen. Je wilt niet laf overkomen. Wat te doen?

Het verbergen van berichten van je ex

En daar gaat Facebook wat aan doen. De medewerkers van Facebook kennen waarschijnlijk zelf het probleem en willen gebruikers in deze moeilijk en pijnlijke periode helpen als redders in nood. Binnenkort zal Facebook worden voorzien van de optie om berichten van een ex-partner te verbergen. Als je je status aanpast, krijg je verschillende keuzes zoals: minder of geen foto’s, video’s en andere posts te laten zien aan je ex en alles wat jij plaatst onzichtbaar maken voor je ex.

Bovendien komt je ex-geliefde ook niet meer tussen de naamsuggesties te staan. “We hopen dat deze tools helpen om een beëindigde relatie op Facebook gemakkelijker, comfortabeler en beter gecontroleerd te laten verlopen”, aldus Facebook. Heb je echt een hekel aan je ex-vriend of ex-vriendin, kun je altijd nog lid worden van de Ik haat mijn Ex Facebook-community.

Natuurlijk kun je je ex nog wel tegenkomen op apps als OkCupid of erger nog: Tinder. Daar is weinig aan te doen, al kun je bij Tinder wel je contacten blokkeren. Deze worden dan niet voorgesteld aan je.

Hoe gaan de lezers van datingsite-hogeropgeleiden.nl om met hun ex op Facebook? Gaan hoger opgeleiden die single worden hier anders mee om dan anderen? Zijn er mensen die een ex hebben die je stalkt op social media?


e-matching banner

2 gedachten over “Maak je Facebook-account ex-vrij: verberg berichten van je ex op Facebook”

  1. Klopt. Nog steeds staan er op de fb-pagina van de ex van mijn nieuwe vriend (sinds 2 jaar) nog echte stelletjes foto’s van hen samen.
    Haar updates van foto’s verschuiven nog. Onlangs is het dus zo ver gekomen dat foto’s van haar nieuwe vriend naast foto’s van haar ex (mijn vriend nu) komen te staan. Echt wel ackward feeling. Alleen voor haar niet precies.???. Haar vriend heeft geen fb pagina, dus hij weet het niet.

    Beantwoorden
  2. Je ex is je ex en gelukkig kan je zelf bepalen of die in je facebook vriendenlijst staat. Maar hoe leuk/ niet leuk is het voor de nieuwe partner dat familie van je partner en je partner zijn/haar ex nog in hun facebook hebben en je zo nog elke keer de hartjes en berichten ziet rondgaan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie