Gescheiden Nederlanders gaan binnen een jaar weer op zoek naar een nieuwe partner

Bijna 60% van de gescheiden Nederlandse vrouwen en mannen gaan binnen 12 maanden weer op zoek naar een nieuwe partner, zo blijkt uit een onderzoek dat datingsite voor hoger opgeleiden Parship in samenwerking met nieuwestap.nl heeft uitgevoerd. Vooral kinderen uit het eerdere huwelijk hebben een grote invloed op de keuze voor een nieuwe partner.

Parship, dat zich sinds enige tijd specifiek als datingsite voor hoger opgeleiden profileert, en Nieuwestap.nl, een website voor recent gescheidenen, ondervroegen voor dit onderzoek een kleine duizend van hun leden. Het onderzoek naar gescheiden singles werd gehouden in het teken van de Dag van de Scheiding, die afgelopen vrijdag 14 september aan zijn derde editie toe was. Parship en Nieuwestap.nl kwamen tot de volgende cijfers:

– 2/3 van de respondenten gaf aan tegenwoordig kritischer te zijn bij het zoeken naar een nieuwe partner dan toen zij hun ex-partner leerden kennen.
– Gescheiden Nederlanders zijn niet al te happig op een nieuw huwelijk; liever hebben zij een LAT-relatie. Ruim 4 op de tien ziet dit als de ideale situatie. Slechts 7% wil opnieuw in het huwelijksbootje stappen. Een nieuwe partner na een scheiding wordt dus lang niet altijd ene huwelijkspartner
– Een kleine 60% zegt in een nieuwe relatie niet opnieuw kinderen te willen krijgen.
– Bijna 30% denkt dat de scheiding er wel voor zorgt dat de nieuwe relatie een betere zal zijn; men weet nu beter wat men wel en niet wil, en wat men zoekt in een partner.

Een serieuze, nieuwe partner met niveau

Parship is samen met Match4me en e-Matching dé toonaangevende datingsite voor hoger opgeleiden. Anders dan twee laatstgenoemde sites maakt Parship gebruik van een persoonlijke test waar vervolgens partnervoorstellen uit rollen. Ideaal voor hoger opgeleide singles met weinig tijd. Daarnaast vormen singles met HBO en Universitair niveau het leeuwendeel van het ledenbestand. Vandaar dat deze relatiesites populair zijn onder mannen en vrouwen die na een scheiding een nieuwe partner met niveau zoeken.

Ben jij zelf hoger opgeleid en gescheiden? Laat ons weten of je je kunt vinden in bovenstaand onderzoek. Is het voor hoger opgeleide mannen en vrouwen die een scheiding achter de rug hebben makkelijker of moeilijker zoeken naar een nieuwe relatie dan lager opgeleiden? En is hier een verschil tussen alleenstaande moeders en vaders?


e-matching banner

Plaats een reactie