Online op zoek naar de ware? 5 tips voor internetdating!

Terwijl sommige mensen slechts op zoek zijn naar leuke contacten voor een date of vriendschap, zetten andere juist wat hoger in. Zij zijn op zoek naar de ware. Iedereen heeft een andere interpretatie van de ware. De volgende 5 tips helpen jou om dichter bij jouw ware te komen!

Kies voor een serieus internetdating-platform

Wanneer je op zoek bent naar de ware, is het handig om te zoeken op een plek waar andere (hoog opgeleide) singles ook serieus op zoek zijn. Wanneer je kiest voor een aanbieder die duidelijk communiceert zich op serieuze singles te richten, kun je er van uit gaan dat de andere leden net als jij op zoek zijn naar een langdurige relatie.

Deze aanbieders leggen de prijs vaak wat hoger om zo een toetredingsbarrière te creëren voor de mindere serieuze singles. Een goed voorbeeld van zo een internetdating site is Elite Dating. Deze datingsite is vooral relevant voor hoger opgeleiden. Ik schreef ook een review over Elite Dating. Ook Inner Circle wordt tegenwoordig veel gebruikt, en dan met name hun app.

Vervolgens kun je kijken wat de datingsite nog meer doet om een veilig en plezierig platform te creëren. Verschillende datingsites voor hoog opgeleiden controleren handmatig alle content en foto’s die door de leden op de hun website gepubliceerd worden.

Het voordeel voor jou is dat onserieuze profielen er zo alsnog uitgefilterd worden. Kies je voor een datingsite met profielverificatie dan kun je al helemaal met vertrouwen gaan daten. In dit geval controleert de aanbieder of het profiel echt is aan de hand van een ID of paspoort dat door het lid zelf wordt ingestuurd.

Weet wat je wilt

Je bent dus op zoek naar de ware. Zoals eerder omschreven is ‘de ware’ erg afhankelijk van jouw interpretatie hiervan. Het is dus goed om vooraf helder te hebben wat je precies zoekt in een relatie en een partner. Wanneer je dit duidelijk voor ogen hebt, zal het makkelijker zijn dit in iemand te herkennen of om iemand aan te trekken die zichzelf in jouw visie herkent.

Creëer een volledig en eerlijk dating-profiel

Maak je profiel zo persoonlijk en oprecht mogelijk. Uiteraard mag je jezelf van je beste kant laten zien, maar let op dat je dicht bij jezelf blijft. Zo kun je er van uit gaan dat nieuwe contacten oprecht geïnteresseerd zijn in jou en niet slechts in het beeld dat jij van jezelf gecreëerd hebt. En bij de zoektocht naar de ware draait het er uiteindelijk ook niet om hoeveel contacten je op doet, zo lang je die speciale persoon vind!

Maak het hem of haar makkelijker jou te vinden, door een eerlijk en aantrekkelijk profiel te maken. Hoog opgeleide singles verzorgen hun profiel doorgaans beter dan laag opgeleide singles.

Neem de tijd voor internetdating. Heb geen haast

Neem de tijd bij het bekijken en vergelijken van profielen; de eerste indruk is niet altijd de juiste. Vooral wanneer je je inschrijft bij een datingsite die gebruikt maakt van online matchmaking, is het de moeite waard om alle profielen nader te bekijken. Aangezien dit de partnervoorstellen zijn die als uw match uit de bus zijn gekomen, is de kans groot dat de ware zich er tussen bevind. Ook bij het schrijven van berichten kun je extra de tijd nemen om te bedenken wat voor boodschap je wilt overbrengen en wat je wel en niet prijs wilt geven. Als dating apps niet voor je werken, denk dan eens aan relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden. Wel duurder, maar wellicht vind je zo wel iemand.

Volg je gevoel

Of het nu gaat om het sturen van het eerste bericht, het eerste afspraakje of wellicht zelfs het tweede afspraakje; als je gevoel zegt dat het goed voelt, doe het! Andersom geldt dit natuurlijk ook; doe niets waar je niet achter staat.  Het is jouw feestje, jij beslist.

Wij wensen je veel plezier en geluk bij je internetdating avontuur en in de liefde! Geïnteresseerd geraakt in Elite Dating. De inschrijving is kosteloos. De abonnementskosten kun je nalezen op de site. Of lees meer dating tips.


e-matching banner

Plaats een reactie