Datingsites beginnen het jaar met veel nieuwe aanmeldingen

Zeg eens eerlijk: ben je op dit artikel terecht gekomen omdat je het nieuwe jaar graag een partner wil hebben? Dat is namelijk niet zo vreemd.

ematching nieuwe aanmeldingen

Het is een bijzonder gegeven dat eigenlijk al sinds de opkomst van het daten via internet het aantal aanmeldingen op datingsites vanaf tweede kerstdag fors begint te stijgen.

Ook eind vorig jaar was dat het geval. Blijkbaar is het voor veel singles te confronterend om op tweede kerstdag alleen te zijn of in ieder geval geen wederhelft aan het kerstdiner te hebben. Datingsite Lexa ziet dan ook in de periode van kerst tot na de jaarwisseling een toestroom van nieuwe leden die driemaal zo hoog is dan het reguliere aantal aanmeldingen. Ook via de dating app Tinder wordt volop gedate en geswipet. Daar lag het aantal nieuwe aanmeldingen eveneens driemaal hoger dan normaal.

Bij onze zuiderburen is het niet veel anders dan hier. Op de Belgische site van Parship steeg het aantal aanmeldingen met maar liefst 40 procent. Relatieplanet.be maakte ook een flinke groei door aan het einde van het jaar en ook TWOO.be genoot van een stijging, zij het iets meer bescheiden: 9 procent meer dan normaal.

logo van Parship

Behalve de confrontatie tijdens het kerstdiner zouden de goede voornemens een andere oorzaak voor de opmerkelijke stijging kunnen zijn. Aan het single zijn kleeft blijkbaar toch een negatief imago aangezien 70 procent van de singles in het nieuwe jaar een relatie hoopt te krijgen, aldus Lexa.

Zijn de vele nieuwe aanmeldingen Oorzaak of gevolg?

Het is echter maar de vraag of het aantal nieuwe leden echt zo hoog is dankzij de periode rond kerst en vanwege die goede voornemens, of dat het meer een gevolg is van de vele reclames voor datingsites in die periode. E-matching (lees er hier meer over) kwam immers regelmatig voorbij in de reclameblokken rondom het muziekprogramma Top2000 en Parship (review) begonnen het jaar met grote reclamecampagnes. Ook Elite Dating, dat ook voor hoger opgeleide singles is, zal op veel nieuwe leden hopen in het nieuw jaar.

Het is logisch dat ook hierdoor het aantal aanmeldingen stijgt, maar aangezien het aantal aanmeldingen rond kerst en de jaarwisseling al jaren beduidend hoger is dan buiten die periode, zal dat effect ook weer niet heel groot zijn.

Wat hebben we over voor een nieuwe partner?

Lexa was benieuwd naar wat de singles allemaal laten staan en over hebben voor het vinden van een partner. De uitkomsten waren verrassend. Eén op de drie singles is bereid een half jaar geen chocolade te eten als dit bijdraagt aan het vinden van een relatie, een op de vijf singles is bereid social media op te geven en een net zo groot aantal is bereid een kroegavond met vrienden te laten voor wat het is om bijvoorbeeld te daten. Het opgeven van een vakantie gaat nog net wat te ver, de meeste singles vinden dat weer iets teveel van het goede en hebben dat er niet voor over.

Extra veel kans!

Volgens Emiel Spies van Lexa biedt het jaar veel nieuwe kansen, zeker net na de jaarwisseling. Januari is volgens hem de maand bij uitstek om jezelf op de kaart te zetten en gezellige matches te vinden. Grijp dus die kans en meld je vandaag nog aan, het nieuwe jaar is immers het jaar van de goede voornemens!

Zijn er onder de nieuwe aanmeldingen op e-Matching, Elite Dating of Parship nog lezers van datingsite-hogeropgeleiden.nl te vinden? Wat zijn de date-plannen voor het nieuwe jaar, en hebben de feestdagen hier invloed op gehad?


e-matching banner

Plaats een reactie