Waarom zoeken hoger opgeleiden elkaar op datingsites op?

Mensen met een hogere opleiding zijn vaak op zoek naar iemand van minimaal hetzelfde opleidingsniveau. Op zich is dit vreemd, want opleiding, wat heeft dat nou met liefde te maken? Wat is er de reden van dat mensen iemand zoeken die ook doorgestudeerd heeft om mee te kunnen daten? Datingsites voor hoog opgeleiden als Match4me.nl , EliteDating, e-Matching en Parship hebben elke dag vele nieuwe inschrijvingen en zijn vrij populair.

Dezelfde raakvlakken

Over het algemeen is online daten natuurlijk heel erg leuk. Het gaat snel, je kunt elkaar gewoon op je gemak berichten sturen en lekker kletsen om elkaar zo een beetje beter te leren kennen. Helaas is het wel zo dat men op veel reguliere datingsites berichtjes van mensen krijgen die totaal geen overeenkomsten met je hebben. En dat komt omdat er op zulke sites geen voorselectie wordt gemaakt, waardoor letterlijk iedereen met iedereen contact kan maken.

Op zich niets mis mee, behalve als het niveau ver uit elkaar ligt. Hoger opgeleide mensen zoeken op het niveau van gesprekspartners toch echt iets meer diepte, voordat zij überhaupt verder willen gaan. Bijvoorbeeld bij Parship. Als het daar als gaat stranden, dan houdt een eventuele relatie ook al snel op.

Daarnaast hebben hoger opgeleiden vaak dezelfde hobbies. Museumbezoek, citytrips, verre reizen, hardlopen, wandelen, lezen just to name a few. Dit is natuurlijk erg generaliserend, maar check de profielen op bv e-matchign er maar op na. Qua hobby’s is er erg veel gelijkenis onder hoger opgeleide singles.

Waarom een opleiding zo van belang is

Hoger opgeleiden verschillen van lager opgeleiden, simpelweg door een bepaald aantal diploma’s. Maar het is meer dan alleen een papiertje wat ervoor zorgt dat een opleiding voor hen van belang is bij het zoeken of vinden van een relatie. Veel hoger opgeleiden hebben discipline en hebben ook bepaalde doelen die zij voor ogen hebben. Doorzettingsvermogen, discipline en focus zijn bepaalde karaktereigenschappen die zij in iemand zoeken die ook daadwerkelijk bij hen zal passen. Singles die zich inschrijven bij een relatiebemiddelingsbureau zoals PartnerSelect vragen vaak naar dit soort eigenschappen en kwaliteiten in een match.

Carrière erg belangrijk

Mensen van dit niveau zetten een carrière ook vaak hoog op hun to-do lijst. Dus wanneer zij een relatie zoeken, willen ze dat het iemand is die dit minimaal kan begrijpen, maar nog liever moet het iemand zijn die ook dezelfde doelen heeft en het niet erg vindt dat zijn nieuwe partner vaak aan het werk is, omdat hij of zij precies dezelfde instelling heeft.

Mensen met een hogere opleiding hebben nu eenmaal andere eisen. En natuurlijk zullen er ook uitzonderingen zijn. Maar om mensen van hetzelfde niveau te vinden is het veel gemakkelijker om je op een doelgerichte datingsite in te schrijven, zodat je zeker weet dat de date waarnaar jij op zoek bent ook past bij hoe jij als man of vrouw met een gedegen opleiding in het leven staat. Dat is waarom mensen met een opleiding naar andere opgeleiden op zoek zijn, bijvoorbeeld op hoogopgeleide datingsites. Overweeg je zo’n datingsite? Aanmelden in kosteloos, maar een abonnement kost geld. Verdiep je dus eerst in de kosten.

Downdaten

Je hebt ook mannen en vrouwen die aan downdaten of suikerdating doen. Bewust iemand zoeken met een lager opleidingsniveau. Of iemand daten met een rijk gevulde portemonnee. Enkele jaren geleden las je hier en daar in online (vrouwen)magazines best vaak iets over downdating, maar downdaten lijkt nu haar beste tijd gehad te hebben.

Vraag aan onze lezers: wat is voor jou de reden om juist (of juist niet) een datingsite speciaal voor hoger opgeleiden uit te kiezen? Vermeld er ook even bij bij welke datingsite (EliteDating, Match4me enz) je lid bent. Of ben je meer fan van speeddaten? Let me know


e-matching banner

Plaats een reactie