Runnersdate: Ook hardlopers kunnen nu daten

Het klinkt misschien een beetje gek, maar runnersdate.nl is de site voor hardlopers die meer is dan alleen het zoeken van een partner om mee hard te kunnen lopen. Want naast een hardloop forum/community site is het een plek waar je ook een leuke date kunt vinden.

Je kunt je hier inschrijven en daarna kun je van alle opties gebruik gaan maken. Aangezien hardlopen erg populair is onder hoger opgeleiden leek het ons een goed idee wat aandacht aan deze nieuwe datingsite te schenken.

runnersdate

In Nederland zijn er naar schatting meer dan 2.5 miljoen hardlopers. Hardlopen blijkt vooral populair in de leeftijdsgroep van 20 tot 49 jaar en onder hoger opgeleiden. In tegenstelling tot veel andere sporten zijn de mannen niet enorm in de meerderheid: veel vrouwen doen aan hardlopen. Vooral de Evy app heeft veel mensen over de streep getrokken om eens een eindje te gaan rennen.

Inschrijven bij runnersdate.nl

Inschrijven en een profiel aanmaken is volledig gratis en zodra je dat hebt gedaan, kun je op je gemak, geheel in je eigen tempo, de profielen van andere leden gaan bekijken. Als je uiteindelijk de beslissing hebt genomen om met andere gebruikers in contact te komen, of wanneer je een bericht wilt lezen dat aan je verstuurd is, dan dien je wel even full member te worden. Daarvoor betaal je een lidmaatschapsbedrag van 7,99 euro per maand, wat natuurlijk helemaal niet veel is en vrijwel iedereen wel kan missen.

Het is op zich best bijzonder dat runnersdate.nl hier heel open over is. Vaak wordt er vermeld dat lid worden gratis is, maar is overige informatie als je contact met iemand wilt maken erg moeilijk te vinden. Als je jezelf aan het inschrijven bent dan zijn er een aantal vragen die volgen om jou als hardloper in de juiste categorie onder te kunnen brengen. Dit wordt gedaan om hardlopers die enkel een sociaal maatje zoeken bij elkaar te zetten. Maar aan de andere kant om relatiezoekers die zoek zijn naar een sportieve date te categoriseren.

Iedereen die hardloopt is welkom

Runnersdate is een site die er voor werkelijk iedere hardloper is. Of je nou een doorgewinterde hardloper bent die op zoek is naar tips, of iemand bent die graag met iemand van hetzelfde niveau bij je jou in de buurt wil gaan rennen: het kan allemaal. De site is dus zeker niét alleen voor HBO/WO singles.

Het unieke is de dating formule die gebaseerd is op het hardlopen. Mensen die op zoek zijn naar iemand met dezelfde sportieve passie schrijven zich hier in. Hopelijk vindt men hier met grote regelmaat een ontzettend leuke date. We houden de comments in de gaten.

Dit unieke concept blijkt heel erg aan te slaan en op zich is dat ook wel logisch, omdat mensen die hardlopen over het algemeen een speciale mindset hebben, die vaak alleen door andere hardlopers begrepen kan worden.

Dus ben je een hardloper en ben je op zoek naar iemand die minimaal zo sportief is? Meld je hier dan gratis aan. Leg contact met hardlopers door heel Nederland en misschien zit die ene droomman of droomvrouw er voor jou wel bij. Of kijk eens bij de app Bumble, waar vrouwen het initiatief nemen.

Ervaringen met Runnersdate

Als er onder onze lezers zijn die al wat meer kunnen vertellen over deze datingsite, dan horen we dat graag. Zijn er veel hoog opgeleide singles lid hier? Wat zijn de sterke en zwakke punten van deze datingsite? Hoe verhoudt deze zicht tot bijvoorbeeld Parship en Match4me, die er ook voor de hoger opgeleide internetdater zijn?


e-matching banner

1 gedachte over “Runnersdate: Ook hardlopers kunnen nu daten”

Plaats een reactie