Te veel hoger opgeleide vrouwen in grote steden

In de NRCnext van afgelopen woensdag stond een uitgebreid artikel over het toenemend aantal hoog opgeleide vrouwen in de grote steden. Deze stijging leidt zelfs tot een overschot van hoger opgeleide vrouwen ten opzichte van hoog opgeleide mannen. Vooral vrouwen tot 30 jaar hebben moeite een partner van hetzelfde niveau aan zich te binden.

Op het blog van NRC Next werd er voor het uitkomen van de krant al heftig gereageerd op dit nieuwsitem.

Met name in Utrecht en Amsterdam is de situatie “zorgelijk”. Op elke man zijn er in Amsterdam 1.17 dames van 18 tot 29 jaar oud. Utrecht is helemaal een paradijs voor mannen; hier is voor elke man zijn 1.29 vrouwen te vinden. In absolute getallen staat Amsterdam wél bovenaan: er leven daar bijna 13.000 meer dames in deze leeftijdscategorie dan heren. Een kamer vinden is lastig in de grote steden, daarvoor is er kamerhulp.nl

Een bijkomend probleem voor de dames is dat de heren minder belang hechten aan het opleidingsniveau van hun vriendin. Een deel van de hoger opgeleide mannen wordt dus ook nog eens opgeslokt door relatief laag opgeleide vrouwen. Hierdoor wordt het tekort voor vrouwen met een HBO of universitaire opleiding nog groter. Sommigen van hen wijken uit naar een datingsite voor hoger opgeleiden, al wordt hierdoor de druk voornamelijk verplaatst naar online relatiesites.

Het zijn vooral de universiteitssteden en gemeentes waar een hogeschool staat waar relatief te veel hoger opgeleide vrouwen te vinden zijn; denk bij deze laatste categorie vooral aan Leeuwarden, Diemen en Zwolle.
In de provincie is de situatie precies andersom, en tekent zich hier een tekort aan vrouwen af.

Een en ander is te verklaren doordat steeds meer meisjes zich aanmelden bij de universiteit of hogeschool, en het aantal jongens deze stroom niet bij kunnen houden.

bron: artikel in NRC Next
Heeft de gemeente waar jij woont ook een overschot aan (hoer opgeleide) vrouwen, of zijn er juist te vele mannen? Als je een vrouw bent: let je sterk op het opleidingsniveau van een eventuele partner? Voor de mannen: is het juist dat de opleiding van je partner er voor jou minder toe doet?

Match4me.nl Dating voor hoog opgeleide single mannen en vrouwen. Serieuze datingsite voor mannen en vrouwen met HBO en WO niveau. Meld u gratis aan.

Laat wat van je horen

*