Crusj kiest duurzaamheid voor hoger opgeleide singlereizen

De nieuwe online touroperator Crusj, die reizen organiseert voor hoogopgeleide singles en studenten, biedt als enige reisorganisatie in ons land alleen ‘groene’ stoelen aan. Dat kost de klant niets extra’s. Met die financiële bijdrage wordt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke broeikasgassen gecompenseerd.

Aanbieders van Single Reizen

Op dit moment laten touroperators de keuze aan de klant zelf of deze iets wil betalen voor de emissie van CO2 die een vliegtuig veroorzaakt. Dat kost een reiziger ongeveer tien euro voor een reis naar Griekenland. Managing director Emma Blanchard van Crusj: “Naar aanleiding van een vraag over de duurzaamheid van onze reizen voor hoger opgeleiden hebben we tot deze stap besloten.

We laten daarmee zien dat we ons steentje willen bijdragen aan het klimaatprobleem. Vanzelfsprekend blijft een vliegvakantie milieubelastend, maar op deze manier doen we wat we kunnen doen.” Het geld gaat naar de organisatie GreenSeat, die in duurzame energieprojecten investeert.

Uitstoot van Vliegreizen

Tijdens een vliegreis wordt vijf tot vijftien keer meer CO2 uitgestoten dan tijdens een reis per touringcar. Bovendien draagt een vliegreis drie tot acht keer meer bij aan het broeikaseffect dan een treinreis of een autoreis. De verschillen zijn het grootst op korte afstanden van circa 500 kilometer.

Crusj wil verdergaan dan alleen het compenseren van de CO2-uitstoot. Blanchard: “Om de belasting op het milieu te verlagen worden de lakens en handdoeken niet dagelijks gewisseld en de airco en verlichting werken alleen als onze gasten op hun kamer zijn. 

Ook gaan we onze gasten erop wijzen zuinig te zijn met water. In landen waar wij heen reizen, Griekenland en Portugal, is er zomers vaak een watertekort. Wij moeten daaraan niet onnodig bijdragen door bijvoorbeeld overdreven lang te douchen.” Online touroperator Crusj B.V. biedt luxe strandvakanties aan voor singles in de leeftijdscategorie 25-40 jaar, Studenten HBO+ of Universitair. De website vindt u hier Crusj.com. Een andere grote reisorganisatie voor single reizen voor HBO en WO singles is VillaVibes uit Arnhem.

Ik schreef al een artikel over Crusj. U kunt daar lezen wat voor soort single reizen deze organisatie allemaal aanbiedt.


e-matching banner

Plaats een reactie