Enquête onder Match4me leden: Vertrouwen in online dating

Een paar kilo minder opgeven dan je daadwerkelijk weegt is acceptabel, dat is één van de conclusies die uit de enquête van datingsites Match4me (hoger opgeleiden) en 50plusmatch (senioren) bij haar leden afnam. 550 deelnemers aan deze datingsite beantwoordden verschillende vragen over online dating. Meer lezen over Match4me kan op onze reviewpagina

Uit de enquête over de betrouwbaarheid van online dating kwam naar voren dat er vier zaken zijn waar je echt niet over moet liegen in je profiel.

Voor de meeste singles is een leugen over bovenstaande kenmerken reden om het contact gelijk stop te zetten. Wel geven sommigen toe dat als er echt een legitiem excuus is er alsnog een date kan volgen.
Een klein beetje sjoemelen met je gewicht wordt nog wel door de vingers gezien. Liegen over je lengte kan al op minder sympathie rekenen. Ook over roken wordt nogal eens gelogen, al zul je hier wellicht niet gelijk bij de eerste date achter komen.

Zelf zijn de respondenten naar eigen zeggen goudeerlijk: het gros geeft aan nooit onjuiste informatie in hun profiel te zetten en dit in de toekomst ook niet te zullen doen.

Ongeveer 50% van de geënquêteerden heeft wel eens tijdens een avondje uit geconstateerd dat hun date onjuiste gegevens had opgegeven. Voor ongeveer 13% is de date dan ook gelijk voorbij.

De uitkomst van het onderzoek geeft Match4me & 50plusmatch oprichter John Meuffels vertrouwen, maar hij wil het ledenbestand nog verder perfectioneren. Daarom bieden deze twee sites nu een nieuwe service; leden kunnen hun eigen profiel laten controleren op leeftijd, lengte en uiterlijk.
Meuffels vertelt: “Als leden ons een kopie van hun rijbewijs of paspoort sturen, kijken wij of de ingevulde leeftijd en foto kloppen. Wie dit aanvraagt, krijgt vervolgens een stempeltje ‘gecontroleerd lid’ op zijn of haar profiel. Daar is ook belangstelling voor.” Leden met een gevalideerd profiel stralen meer vertrouwen uit dan reguliere leden en mogen daarom ook hopen op meer belangstelling van andere single hoger opgeleiden of senioren.

Het onderzoek vloeit voor uit het feit dat deze datingsites inmiddels het Thuiswinkel Waarborg mogen dragen. “Experts hebben vastgesteld dat onze sites op een betrouwbare manier worden beheerd,”


e-matching banner

Plaats een reactie