Collega daten: Hoe date je een collega zonder je carrière op het spel te zetten?

Hoe date je een collega zonder je carrière op het spel te zetten?

Veel mensen worden verliefd op een collega. Dat is niet zo vreemd, want je brengt vaak meer tijd door met je collega’s dan met je vrienden en familie. Vaak zijn deze gevoelens ook wederzijds. Recent onderzoek heeft aangetoond dat meer dan de helft van de Nederlandse werkenden weleens een collega heeft gedatet en 7% hier zelfs een huwelijk aan heeft overgehouden. Er zijn natuurlijk veel voordelen aan het daten van een collega – je ziet elkaar immers vaak -, maar er kleven ook risico’s aan voor je carrière. Hoe zorg je dus dat een liefdesrelatie met je collega niet funest wordt voor je carrière.

#1 Lees de regels van je bedrijf

Elk bedrijf zal een gedragsregelement hebben voor relaties tussen collega’s. Een werkgever kan een romantische relatie tussen werknemers nooit verbieden, aangezien dit een privézaak is. Echter kan een werkgever hier wel een aantal regels aan hangen. Zo zullen veel werkgevers een regel hebben voor een relatie tussen een manager en ondergeschikte. Ook deze relatie mag niet verboden worden, maar menig werkgever zal eén van de twee tortelduifjes naar een ander team overplaatsen, als de relatie een eerlijke werkverhouding in het team ondermijnt. Zorg er dus altijd voor dat je de gedragscode van je bedrijf eerst goed doorleest.

#2 Houd de relatie stil

Als je net verliefd bent, is de verleiding groot om je liefdesgeluk van alle daken te schreeuwen. Het is echter verstandiger om je relatie stil te houden voor je collega’s, vooral in het begin. Roddels kunnen funest zijn voor een relatie. En mocht de prille relatie toch overgaan, is het fijn dat niet je hele team meegeniet van jouw gebroken hart. Als je relatie eenmaal stabiel is, kun je natuurlijk je collega’s op de hoogte stellen. Houd het echter professioneel en geef je collega’s geen mogelijkheid voor roddels.

#3 Vertel het wel aan je baas

Alhoewel klets bij de koffiemachine geen goed idee is, kun je de relatie beter wel opbiechten aan je baas. Pas hierbij de ‘oudersregel’ toe. Als de relatie tussen jou en je collega serieus genoeg is om je geliefde aan je ouders voor te stellen, is het ook serieus genoeg om je baas op de hoogte te stellen. Je baas zal (afhankelijk van jullie werkverhouding) aanpassingen maken in het team, om zo een eerlijke werkbalans te waarborgen.

#4 Houd het professioneel tijdens werkuren

Het is natuurlijk fijn dat je, je geliefde zoveel kunt zien als jullie collega’s zijn. Maar tijdens werkuren zijn jullie collega’s, niet geliefden. Zorg er dus voor dat je op kantoor professioneel met elkaar omgaat. Een kort kusje op de mond tijdens de lunch moet geen probleem zijn, maar andere vormen van openbare genegenheid kun je beter overslaan.

#5 Praat niet over werk tijdens dates

De bovenstaande tips helpen je om carrière te veilig te stellen, terwijl je een collega date. Maar tot slot moet daten met een collega natuurlijk vooral heel leuk zijn. Praat dus niet over werk tijdens dates. Je wilt immers je collega als persoon leren kennen, en niet betere collega’s worden. Kortgezegd, houd zakelijk en privé gescheiden en zult het beste halen uit zowel je carrière, als je relatie.

Heb jij tips over het daten met een collega?

Heb jij wel eens met een collega gedate? We zijn benieuwd naar jouw tips en adviezen. Is daten met een collega geaccepteerd in jouw werkomgeving? Verdenk je collega’s van het hebben van een stiekem relatie? Comments kunnen onderaan deze pagina geplaatst worden.

Succesvol online flirten in een andere taal

Eindelijk online een leuke match gevonden? Spreekt hij of zij je taal niet? Durf jij het versieren aan Translate-apps over te laten of ga je toch voor een taalcursus? Uit onderzoek van NHA taalstudies blijkt dat de liefde verrassend vaak een reden is voor het volgen van een taalcursus. Hoop je ook op vakantie of online de ware liefde tegen te komen? Hierbij alvast enkele versiertips!

Opvallende trend

Afgelopen jaren werden er opvallend veel taalcursussen gevolgd rondom de zomervakantie. Er was zowel een toename vlak voor de zomervakantie als vlak daarna. NHA was benieuwd naar de reden van deze opvallende trend. Daarom deden zij een onderzoek onder 1089 mensen die ooit een taalcursus hebben gevolgd. Maar liefst 38% van de respondenten gaf aan een taalcursus gevolgd te hebben voor de liefde. Deze liefde werd op vakantie gevonden, online dating, zoals bij e-matching of ze lopen de buitenlandse liefde tegen het lijf in Nederland.

Happy ending

Uit het onderzoek blijkt dat 37% van de respondenten een taalcursus heeft gevolgd voor de liefde. Maar liefst 74% van de respondenten geeft aan dat ze nog steeds samen zijn met de liefde waarvoor ze de taal hebben geleerd. Buitenlandse liefde is dus zeker succesvol.

De taal van de liefde

Heb je ooit iemand online ontmoet en dat jullie niet dezelfde taal spraken? Dan weet je waarschijnlijk hoe lastig communiceren dat kan zijn. Via datingapps contact onderhouden gaat prima, maar na verloop van tijd is er natuurlijk ook de wens om te bellen/skypen. Durf jij het aan om dan te communiceren via Translate? En is dit wel verstandig? Vertaal eens ‘Mijn buurvrouw heeft mooie koolmezen’, dit zegt waarschijnlijk genoeg. Awkward!

Indruk maken?

Wil je er in de winter warmpjes bijzitten? Ga dan nu aan de slag! Download Tinder, Happn of een andere datingapp en ga op zoek naar de liefde. Liefde met iemand die een andere taal spreekt is blijkbaar succesvol. Swipe dus zeker naar rechts als je een knappe Italiaan(se) tegenkomt. Succesvol flirten? Kijk op de website van NHA voor effectieve versierzinnen in diverse talen. Hierbij alvast in het Italiaans, gegarandeerd succes!:

1. Mi sono perso. Mi diresti dove abiti tu?”

“I’m lost. Could you show me where you live?”

2. Tuo padre è un ladro? Perché ha rubato le stelle dal cielo e te le ha messe negli occhi.

Is your father a thief? He stole the stars from the sky to put them in your eyes

3. Hai un culo fantastico

You have a great ass

Runnersdate: Ook hardlopers kunnen nu daten

Het klinkt misschien een beetje gek, maar runnersdate.nl is de site voor hardlopers die meer is dan alleen het zoeken van een partner om mee hard te kunnen lopen. Want naast een hardloop forum/community site is het een plek waar je ook een leuke date kunt vinden.

Je kunt je hier inschrijven en daarna kun je van alle opties gebruik gaan maken. Aangezien hardlopen erg populair is onder hoger opgeleiden leek het ons een goed idee wat aandacht aan deze nieuwe datingsite te schenken. Bezoek runnersdate.nl

runnersdate

In Nederland zijn er naar schatting meer dan 2.5 miljoen hardlopers. Hardlopen blijkt vooral populair in de leeftijdsgroep van 20 tot 49 jaar en onder hoger opgeleiden. In tegenstelling tot veel andere sporten zijn de mannen niet enorm in de meerderheid: veel vrouwen doen aan hardlopen. Vooral de Evy app heeft veel mensen over de streep getrokken om eens een eindje te gaan rennen.

Inschrijven bij runnersdate.nl

Inschrijven en een profiel aanmaken is volledig gratis en zodra je dat hebt gedaan, kun je op je gemak, geheel in je eigen tempo, de profielen van andere leden gaan bekijken. Als je uiteindelijk de beslissing hebt genomen om met andere gebruikers in contact te komen, of wanneer je een bericht wilt lezen dat aan je verstuurd is, dan dien je wel even full member te worden. Daarvoor betaal je een lidmaatschapsbedrag van 7,99 euro per maand, wat natuurlijk helemaal niet veel is en vrijwel iedereen wel kan missen.

Het is op zich best bijzonder dat runnersdate.nl hier heel open over is. Vaak wordt er vermeld dat lid worden gratis is, maar is overige informatie als je contact met iemand wilt maken erg moeilijk te vinden. Als je jezelf aan het inschrijven bent dan zijn er een aantal vragen die volgen om jou als hardloper in de juiste categorie onder te kunnen brengen. Dit wordt gedaan om hardlopers die enkel een sociaal maatje zoeken bij elkaar te zetten. Maar aan de andere kant om relatiezoekers die zoek zijn naar een sportieve date te categoriseren.

Iedereen die hardloopt is welkom

Runnersdate is een site die er voor werkelijk iedere hardloper is. Of je nou een doorgewinterde hardloper bent die op zoek is naar tips, of iemand bent die graag met iemand van hetzelfde niveau bij je jou in de buurt wil gaan rennen: het kan allemaal. De site is dus zeker niét alleen voor HBO/WO singles.

Het unieke is de dating formule die gebaseerd is op het hardlopen. Mensen die op zoek zijn naar iemand met dezelfde sportieve passie schrijven zich hier in. Hopelijk vindt men hier met grote regelmaat een ontzettend leuke date. We houden de comments in de gaten.

Dit unieke concept blijkt heel erg aan te slaan en op zich is dat ook wel logisch, omdat mensen die hardlopen over het algemeen een speciale mindset hebben, die vaak alleen door andere hardlopers begrepen kan worden. Bezoek runnersdate.nl

Dus ben je een hardloper en ben je op zoek naar iemand die minimaal zo sportief is? Meld je hier dan gratis aan. Leg contact met hardlopers door heel Nederland en misschien zit die ene droomman of droomvrouw er voor jou wel bij.

Ervaringen met Runnersdate

Als er onder onze lezers zijn die al wat meer kunnen vertellen over deze datingsite, dan horen we dat graag. Zijn er veel hoog opgeleide singles lid hier? Wat zijn de sterke en zwakke punten van deze datingsite? Hoe verhoudt deze zicht tot bijvoorbeeld Parship en Match4me, die er ook voor de hoger opgeleide internetdater zijn?

Waarom zoeken hoger opgeleiden elkaar op datingsites op?

Mensen met een hogere opleiding zijn vaak op zoek naar iemand van minimaal hetzelfde opleidingsniveau. Op zich is dit vreemd, want opleiding, wat heeft dat nou met liefde te maken? Wat is er de reden van dat mensen iemand zoeken die ook doorgestudeerd heeft om mee te kunnen daten? Datingsites voor hoog opgeleiden als Match4me.nl , EliteDating, e-Matching en Parship hebben elke dag vele nieuwe inschrijvingen en zijn erg populair.

Dezelfde raakvlakken

Over het algemeen is online daten natuurlijk heel erg leuk. Het gaat snel, je kunt elkaar gewoon op je gemak berichten sturen en lekker kletsen om elkaar zo een beetje beter te leren kennen. Helaas is het wel zo dat men op veel reguliere datingsites berichtjes van mensen krijgen die totaal geen overeenkomsten met je hebben. En dat komt omdat er op zulke sites geen voorselectie wordt gemaakt, waardoor letterlijk iedereen met iedereen contact kan maken.

Op zich niets mis mee, behalve als het niveau ver uit elkaar ligt. Hoger opgeleide mensen zoeken op het niveau van gesprekspartners toch echt iets meer diepte, voordat zij überhaupt verder willen gaan. Bijvoorbeeld bij Parship. Als het daar als gaat stranden, dan houdt een eventuele relatie ook al snel op.

Daarnaast hebben hoger opgeleiden vaak dezelfde hobbies. Museumbezoek, citytrips, hardlopen, wandelen, lezen just to name a few. Dit is natuurlijk erg generaliserend, maar check de profielen op bv e-matchign er maar op na. Qua hobby’s is er erg veel gelijkenis onder hoger opgeleide singles.

Waarom een opleiding zo van belang is

Hoger opgeleiden verschillen van lager opgeleiden, simpelweg door een bepaald aantal diploma’s. Maar het is meer dan alleen een papiertje wat ervoor zorgt dat een opleiding voor hen van belang is bij het zoeken of vinden van een relatie. Veel hoger opgeleiden hebben discipline en hebben ook bepaalde doelen die zij voor ogen hebbe. Doorzettingsvermogen, discipline en focus zijn bepaalde karaktereigenschappen die zij in iemand zoeken die ook daadwerkelijk bij hen zal passen.

Carrière erg belangrijk

Mensen van dit niveau zetten een carrière ook vaak hoog op hun to-do lijst. Dus wanneer zij een relatie zoeken, willen ze dat het iemand is die dit minimaal kan begrijpen, maar nog liever moet het iemand zijn die ook dezelfde doelen heeft en het niet erg vindt dat zijn nieuwe partner vaak aan het werk is, omdat hij of zij precies dezelfde instelling heeft.

Mensen met een hogere opleiding hebben nu eenmaal andere eisen. En natuurlijk zullen er ook uitzonderingen zijn. Maar om mensen van hetzelfde niveau te vinden is het veel gemakkelijker om je op een doelgerichte datingsite in te schrijven, zodat je zeker weet dat de date waarnaar jij op zoek bent ook past bij hoe jij als man of vrouw met een gedegen opleiding in het leven staat. Dat is waarom mensen met een opleiding naar andere opgeleiden op zoek zijn, bijvoorbeeld op hoogopgeleide datingsites. Overweeg je zo’n datingsite? Aanmelden in kosteloos, maar een abonnement kost geld. Verdiep je dus eerst in de kosten.

Downdaten

Je hebt ook mannen en vrouwen die aan downdaten doe. Bewust iemand zoeken met een lager opleidingsniveau. Enkele jaren geleden las je hier en daar in online (vrouwen)magazines best vaak iets over downdating, maar downdaten lijkt nu haar beste tijd gehad te hebben.

Vraag aan onze lezers: wat is voor jou de reden om juist (of juist niet) een datingsite speciaal voor hoger opgeleiden uit te kiezen? Vermeld er ook even bij bij welke datingsite (EliteDating, Match4me enz) je lid bent.

Datingsites beginnen 2016 met veel nieuwe aanmeldingen

Zeg eens eerlijk: ben je op dit artikel terecht gekomen omdat je het nieuwe jaar graag een partner wil hebben? Dat is namelijk niet zo vreemd.

ematching nieuwe aanmeldingenHet is een bijzonder gegeven dat eigenlijk al sinds de opkomst van het daten via internet het aantal aanmeldingen op datingsites vanaf tweede kerstdag fors begint te stijgen.

Ook eind vorig jaar was dat het geval. Blijkbaar is het voor veel singles te confronterend om op tweede kerstdag alleen te zijn of in ieder geval geen wederhelft aan het kerstdiner te hebben. Datingsite Lexa ziet dan ook in de periode van kerst tot na de jaarwisseling een toestroom van nieuwe leden die driemaal zo hoog is dan het reguliere aantal aanmeldingen. Ook via de dating app Tinder wordt volop gedate en geswipet. Daar lag het aantal nieuwe aanmeldingen eveneens driemaal hoger dan normaal.

Bij onze zuiderburen is het niet veel anders dan hier. Op de Belgische site van Parship steeg het aantal aanmeldingen met maar liefst 40 procent. Relatieplanet.be maakte ook een flinke groei door aan het einde van het jaar en ook TWOO.be genoot van een stijging, zij het iets meer bescheiden: 9 procent meer dan normaal.

logo van ParshipBehalve de confrontatie tijdens het kerstdiner zouden de goede voornemens een andere oorzaak voor de opmerkelijke stijging kunnen zijn. Aan het single zijn kleeft blijkbaar toch een negatief imago aangezien 70 procent van de singles in 2016 een relatie hoopt te krijgen, aldus Lexa.

Zijn de vele nieuwe aanmeldingen Oorzaak of gevolg?

Het is echter maar de vraag of het aantal nieuwe leden echt zo hoog is dankzij de periode rond kerst en vanwege die goede voornemens, of dat het meer een gevolg is van de vele reclames voor datingsites in die periode. E-matching (lees er hier meer over) kwam immers regelmatig voorbij in de reclameblokken rondom het muziekprogramma Top2000 en Parship (review) en Pepper begonnen 2016 met grote reclamecampagnes. Ook eDarling, dat ook voor hoger opgeleide singles is, zal op veel nieuwe leden hopen in het nieuw jaar.

Het is logisch dat ook hierdoor het aantal aanmeldingen stijgt, maar aangezien het aantal aanmeldingen rond kerst en de jaarwisseling al jaren beduidend hoger is dan buiten die periode, zal dat effect ook weer niet heel groot zijn.

Wat hebben we over voor een nieuwe partner?

Lexa was benieuwd naar wat de singles allemaal laten staan en over hebben voor het vinden van een partner. De uitkomsten waren verrassend. Eén op de drie singles is bereid een half jaar geen chocolade te eten als dit bijdraagt aan het vinden van een relatie, een op de vijf singles is bereid social media op te geven en een net zo groot aantal is bereid een kroegavond met vrienden te laten voor wat het is om bijvoorbeeld te daten. Het opgeven van een vakantie gaat nog net wat te ver, de meeste singles vinden dat weer iets teveel van het goede en hebben dat er niet voor over.

Extra veel kans!

Volgens Emiel Spies van Lexa biedt het jaar 2016 veel nieuwe kansen, zeker net na de jaarwisseling. Januari is volgens hem de maand bij uitstek om jezelf op de kaart te zetten en gezellige matches te vinden. Grijp dus die kans en meld je vandaag nog aan, 2016 is immers het jaar van de goede voornemens!

Zijn er onder de nieuwe aanmeldingen op e-Matching, eDarling of Parship nog lezers van datingsite-hogeropgeleide.nl te vinden? Wat zijn de date-plannen voor het nieuwe jaar, en hebben de feestdagen hier invloed op gehad?

E-matching heeft nu ook een eigen dating app

Het heeft even geduurd, maar ook e-matching, de datingsite voor hoger opgeleiden, heeft nu ook een eigen dating app.

e-matching dating appMet de nieuwe app kun je nu nog eenvoudiger daten, berichten checken en verzenden en uiteraard even door de profielen van nieuwe leden browsen. Deze datingsite verwelkomt elke dag weer ongeveer 125 nieuwe leden, en met de app blijf je dus mooi up-to-date van de nieuwe singles bij e-matching.

Ook kun je instellen dat je meldingen ontvangt bij nieuwe reacties of als een van jouw favoriete singles jouw profiel bekeken heeft. Dan weet je zeker dat je geen potentiële nieuwe liefde meer mist! De app is uiteraard wel bedoeld voor hoog opgeleide singles, net zoals de website dat is.

e-Matching meldt dat de app weliswaar ‘af’ is, maar dat zij wel open staan voor feedback. Dus maak je al gebruik van de app en zie je dingen die er beter of anders kunnen, schroom niet en meld het aan E-matching. Ook als je mogelijkheden ziet voor nieuwe functies kun je die aandragen. De dating app heeft echter al wel heel veel opties, misschien iets té veel voor wie snel en effectief mobiel wil daten.

De app is te downloaden is de App Store, (namelijk hier) en in de Google Play Store (klik hier). Deze datingapp is minder geschikt voor sterk verouderde smartphones.

Twee andere datingsites voor hoog opgeleide singles, Parship en eDarling, hadden al wel enige tijd een app voor hun dating-dienst. Match4me lijkt in de app store alleen een app voor de bezoekers uit Belgie te hebben.

Download de dating app en maak tijdelijk kans op 3 maanden gratis lidmaatschap

Ter introductie van hun app heeft e-Matching een leuke actie: onder de mensen die de applicatie downloaden wort 10 x 3 maanden gratis lidmaatschap bij eMatching verloot. De app is ook te downloaden voor mensen die nog geen (gratis) lid zijn van deze datingsite voor hoger opgeleiden.

Al sinds 1998 helpt e-Matching.nl hoogopgeleide singles een partner te vinden. Het is de oudste datingsite waar hbo’ers en academici een duurzame vaste relatie kunnen vinden. Nieuwe leden mogen gebruik maken van de kennismakingsactie: gratis 3 contacten. Inschrijven op e-matching.nl

ematching logoMeer weten over de datingsite e-matching.nl? Lees onze review. ook over eDarling en Parship is meer informatie te vinden op onze website. Maak jij gebruik van deze of andere datingapps, zoals bijvoorbeeld Tinder? We zijn erg benieuwd welke apps de voorkeur genieten van de hoog opgeleide single van vandaag. Ben jij bereid te betalen voor een datingsite/app of kies je voor de vele gratis mogelijkheden, zoals bij voorbeeld Tinder. Laat je reacties en favoriete datingapps hier onder achter.

Maak je Facebook-account ex-vrij: verberg berichten van je ex op Facebook

Hoe om te gaan met je ex op Facebook, wie kent het probleem niet? Je hebt eindelijk je droompartner gevonden en je bent dolverliefd; natuurlijk heb je dan je vriend of vriendin in het lijstje ‘vrienden’ staan op Facebook. Facebook is vanzelfsprekend uitstekend om elkaar via Messenger berichtjes en foto’s te sturen als je niet bij elkaar bent en aan hem of haar denkt. En natuurlijk kun je met Facebook ook te allen tijde zijn of haar nieuwe berichten op de tijdlijn zien en foto’s van jullie mooie momenten delen op elkaars tijdlijn. En dan slaat het noodlot toe: de relatie gaat over.

Hoe om te gaan met je ex op Facebook

Wellicht ben je zo boos op je ex als je bijvoorbeeld door hem bedrogen bent, dat je hem of haar niet meer kan luchten. Desalniettemin staat jouw account nog steeds bomvol lieftallige kiekjes van jullie saampjes op vakantie of een avondje uit. En dan krijg je ook nog van die herinneringen tussendoor gestuurd van Facebook, terwijl je hem of haar zo hard probeert te vergeten.

je ex op facebookEn de nieuwsupdates die je eigenlijk niet kunt vermijden als je je de startpagina opent. Wellicht zit jij helemaal niet te wachten op foto’s van je ex die afgelopen weekend zo’n plezier heeft gehad met zijn of haar nieuwe vlam. Wellicht ben je wel erg jaloers en nog niet klaar om je ex met een nieuwe partner te zien, al is het maar online. Maar je ex verwijderen als vriend wil je ook niet meteen. Je wilt niet laf overkomen. Wat te doen?

Het verbergen van berichten van je ex

En daar gaat Facebook wat aan doen. De medewerkers van Facebook kennen waarschijnlijk zelf het probleem en willen gebruikers in deze moeilijk en pijnlijke periode helpen als redders in nood. Binnenkort zal Facebook worden voorzien van de optie om berichten van een ex-partner te verbergen. Als je je status aanpast, krijg je verschillende keuzes zoals: minder of geen foto’s, video’s en andere posts te laten zien aan je ex en alles wat jij plaatst onzichtbaar maken voor je ex.

Bovendien komt je ex-geliefde ook niet meer tussen de naamsuggesties te staan. “We hopen dat deze tools helpen om een beëindigde relatie op Facebook gemakkelijker, comfortabeler en beter gecontroleerd te laten verlopen”, aldus Facebook. Heb je echt een hekel aan je ex-vriend of ex-vriendin, kun je altijd nog lid worden van de Ik haat mijn Ex Facebook-community.

Hoe gaan de lezers van datingsite-hogeropgeleiden.nl om met hun ex op Facebook? Gaan hoger opgeleiden die single worden hier anders mee om dan anderen? Zijn er mensen die een ex hebben die je stalkt op social media?

Boek: Nicole Vening helpt hoogopgeleide vrouwen aan de ideale man

Op 1 november 2015 verschijnt Mr Right – In 10 stappen naar je ideale man. In dit praktijkboek wijst datingcoach Nicole Vening hoogopgeleide vrouwen de weg naar de ideale man. Mr Right is geen zweverig zelfhulpboek, maar een praktisch stappenplan vol prikkelende opdrachten en leuke liefdesweetjes.

de ideale manDe singlescoach Nicole Vening begeleidde vele hoogopgeleide single vrouwen met haar unieke trainingsprogramma naar een evenwichtige relatie. Nicole is bekend van het Net5-programma Te mooi om waar te zijn en was als expert verbonden aan Psychologie Magazine.

Sinds 2013 is Nicole de vaste singlescoach van datingsite PARSHIP, bovendien geeft ze liefdestips in 100% NL Magazine. Lees op deze pagina meer over Parship.

Groeiend aantal (hoger opgeleide) singles

Nederland telt bijna drie miljoen singles en dat aantal stijgt. Hoogopgeleide vrouwen hebben het extra moeilijk op de datingmarkt. Halina Reijn doorbrak dit jaar het taboe rond de OK (ongewenste kinderloze) -vrouw. Zij vindt het helemaal niet fijn om single te zijn; een man en een kind wil ze! Helaas is dat tot nu toe nog niet gelukt.Doen Halina en al die andere slimme single vrouwen iets verkeerd? Zijn ze te kritisch of zijn alle leuke mannen simpelweg bezet? Welnee, volgens Nicole Vening missen ze alleen een goede liefdesstrategie.

Wetenschap in feestverpakking

Nicole haalt de lezeressen van haar feelgood boek uit hun comfort zone en daagt ze uit om samen met de mensen om hen heen aan de slag te gaan. Geloof het of niet: bij de eindstreep wacht Mr Right!

Mr Right oogt als een chicklit, maar de inhoud is bloedserieus. De methode combineert de uitgangspunten van de Appreciative Inquiry filosofie met praktische toegepaste psychologie uit diverse stromingen (Mindfulness, Transactionele Analyse en NLP).

Online platform voor stoere singles

Met de lancering van Mr Right wordt tegelijkertijd het online platform Living life on the bright side gelanceerd. Binnen deze Facebook-community kunnen single vrouwen een gratis tiendaagse cursus volgen die aansluit bij de theorie van Mr Right

De eerste hoog opgeleide lezeressen over Mr Right:

Loopbaan coaching is de gewoonste zaak van de wereld, je doet van alles om succesvol te zijn in je carrière. Maar succesvol zijn in de liefde? Dat is iets waarvan we blijkbaar vinden dat we het zelf maar moeten uitzoeken. De methode van Nicole Vening laat zien dat we nog heel veel kunnen leren over de liefde, maar vooral over onszelf.’
– Femke 

‘Het is grappig, want hij stond er echt’
– Yvette

‘Ik vond de eerste opdracht doodeng, maar merkte al snel dat het veel makkelijker ging dan gedacht’
– Mirjam

Mr Right – In 10 stappen naar je ideale man – Nicole Vening – ISBN 978-90-823865-0-9 – € 24,95

Lezen ons bezoekers eigenlijk boeken om de ideale man te vinden? Hebben jullie tips voor het zoeken van Mr Right?

Online op zoek naar de ware? 5 tips voor internetdating!

Terwijl sommige mensen slechts op zoek zijn naar leuke contacten voor een date of vriendschap, zetten andere juist wat hoger in. Zij zijn op zoek naar de ware. Iedereen heeft een andere interpretatie van de ware. De volgende 5 tips helpen jou om dichter bij jouw ware te komen!

Kies voor een serieus internetdating-platform

Wanneer je op zoek bent naar de ware, is het handig om te zoeken op een plek waar andere (hoog opgeleide) singles ook serieus op zoek zijn. Wanneer je kiest voor een aanbieder die duidelijk communiceert zich op serieuze singles te richten, kun je er van uit gaan dat de andere leden net als jij op zoek zijn naar een langdurige relatie. Deze aanbieders leggen de prijs vaak wat hoger om zo een toetredingsbarrière te creëren voor de mindere serieuze singles. Een goed voorbeeld van zo een internetdating site is eDarling. Deze datingsite is vooral relevant voor hoger opgeleiden.

internetdating edarlingVervolgens kun je kijken wat de datingsite nog meer doet om een veilig en plezierig platform te creëren. Verschillende datingsites voor hoog opgeleiden controleren handmatig alle content en foto’s die door de leden op de hun website gepubliceerd worden.

Het voordeel voor jou is dat onserieuze profielen er zo alsnog uitgefilterd worden. Kies je voor een datingsite met profielverificatie dan kun je al helemaal met vertrouwen gaan daten. In dit geval controleert de aanbieder of het profiel echt is aan de hand van een ID of paspoort dat door het lid zelf wordt ingestuurd.

Weet wat je wilt

Je bent dus op zoek naar de ware. Zoals eerder omschreven is ‘de ware’ erg afhankelijk van jouw interpretatie hiervan. Het is dus goed om vooraf helder te hebben wat je precies zoekt in een relatie en een partner. Wanneer je dit duidelijk voor ogen hebt, zal het makkelijker zijn dit in iemand te herkennen of om iemand aan te trekken die zichzelf in jouw visie herkent.

Creëer een volledig en eerlijk dating-profiel

Maak je profiel zo persoonlijk en oprecht mogelijk. Uiteraard mag je jezelf van je beste kant laten zien, maar let op dat je dicht bij jezelf blijft. Zo kun je er van uit gaan dat nieuwe contacten oprecht geïnteresseerd zijn in jou en niet slechts in het beeld dat jij van jezelf gecreëerd hebt. En bij de zoektocht naar de ware draait het er uiteindelijk ook niet om hoeveel contacten je op doet, zo lang je die speciale persoon vind! Maak het hem of haar makkelijker jou te vinden, door een eerlijk en aantrekkelijk profiel te maken. Hoog opgeleide singles verzorgen hun profiel doorgaans beter dan laag opgeleide singles.

Neem de tijd voor internetdating. Heb geen haast

Neem de tijd bij het bekijken en vergelijken van profielen; de eerste indruk is niet altijd de juiste. Vooral wanneer je je inschrijft bij een datingsite die gebruikt maakt van online matchmaking, is het de moeite waard om alle profielen nader te bekijken. Aangezien dit de partnervoorstellen zijn die als uw match uit de bus zijn gekomen, is de kans groot dat de ware zich er tussen bevind. Ook bij het schrijven van berichten kun je extra de tijd nemen om te bedenken wat voor boodschap je wilt overbrengen en wat je wel en niet prijs wilt geven.

Volg je gevoel

Of het nu gaat om het sturen van het eerste bericht, het eerste afspraakje of wellicht zelfs het tweede afspraakje; als je gevoel zegt dat het goed voelt, doe het! Andersom geldt dit natuurlijk ook; doe niets waar je niet achter staat.  Het is jouw feestje, jij beslist.

Wij wensen je veel plezier en geluk bij je internetdating avontuur en in de liefde! Geïnteresseerd geraakt in eDarling. De inschrijving is kosteloos. De abonnementskosten kun je nalezen op de site.

Steeds meer mannen kiezen voor een deeltijdbaan

Een deeltijd baan hebben wordt steeds populairder bij mannen en vooral bij mannen in de leeftijdsgroep van 15 tot 25 jaar. Twaalf procent van de Nederlandse mannen uit de beroepsbevolking werkten in 2001 deeltijds. Midden 2012 lag dit percentage op 17 %. Deeltijds werken bij mannen is dus een stijgende trend, en ze zoeken steeds meer naar parttime vacatures, ook wanneer zij van baan veranderen. Dit blijkt uit cijfers van het Cantraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Meer mannen werken 20 tot 35 uur

Meer dan 4 miljoen heren tussen 15 en 65 maakten in het derde kwartaal van 2012 deel uit van de beroepsbevolking die werkzaam is. Het overgrote deel van deze mannen (iets meer dan tachtig procent) heeft een voltijdse baan. We zien een stijging in het aantal deeltijdse jobs van 20 tot 35 uur. Bij de start van het jaar 2001 was er tien procent werkzaam in zo’n parttime job, ondertussen is dit percentage gestegen naar veertien procent. Er zijn maar een kleine drie procent mannen die kiezen voor een deeltijdbaan van twaalf tot twintig uur per week. Dit is al jaren zo en er komt hier niet veel verandering in. Parttime vacatures voor banen van minder dan 20 uur in de week worden nog vooral ingevuld door vrouwen.
 

Ongeveer 50% van de jongemannen kiest voor een deeltijdbaan

Ook onder jongeren is het populair om geen volledige werkweek te hebben, al is dit lang niet altijd vrijwillig (zie onder). deeltijdbaan kost geldHeren tussen 15 en 25 kiezen steeds vaker voor een parttime job. In 2001 was dit nog dertig procent van de jonge werkende mannen, maar in 2012 was dit reeds een kleine vijftig procent. Ook de heren tussen 25 en 55 (ongeveer twaalf procent) kiezen steeds vaker voor een deeltijdjob. Bij de 55+’ers werkt 1 op 5 deeltijds. Dat percentage blijft hetzelfde in vergelijking met het jaar 2001.
 

Jongeren willen de meeste uren werken

De meeste mannen die werken willen niets veranderen aan hun uren, maar ze zijn wel bereid om meer uren te werken. Vooral de jongeren willen graag meer uren werken (ongeveer dertien procent). De jongeren hebben liever geen deeltijdbaan omdat dat geen ruimte biedt om te sparen voor bijvoorbeeld een eigen starterswoning. Ongeveer twaalf procent van de vijfenvijftig plussers zou hun uren juist wel graag afbouwen.

En jij? Hoeveel uur telt jouw ideale werkweek? Is een deeltijdbaan een optie of is minder weken en reageren op parttime vacatures mede door de crisis onmogelijk geworden? Kun jij zelf kiezen hoe veel uren je draait of wordt dit voor je besloten?